Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. november 17., hétfő

Részvények





Amennyiben kérdés van, kommentben válaszolok, sztm beszédes ábrák, szintek jól látszódnak.

15 megjegyzés:

DLPH írta...

Ok. Egy kérdésem van azonnal az ábrával kapcsolatban : valóban leánykollégium közelében laksz?
Ez nagyon fontos alapkérdés, addig ne is menjünk tovább :)

Kissherceg írta...

Szomszédmban van egy. Szeleczky Zita volt kastélyát alakították át. :)

alma írta...

Afelöl érdeklődnék, hogy vkinek vmi 5lete arra vonatkozóan, hogy BUX mitöl ilyene rős 2(3) napja?

pénteken is és ma is mi voltunk európa legjobbjai, miközben pl DAX esett 3.20% esett bux a 2. legersőebb volt europban.

Névtelen írta...

Talán attól vagyunk ilyen erősek, hogy harmadikként végre az S&P is leminősített bennünket. De ezen nem kell csodálkozni, mert amikor a többiek majd emelkednek, mi biztosan szakadni fogunk:)

Kissherceg írta...

Erős a gazdaság, nagy a jó lét. Ferenc megmondta itt a kánaán!!!

zuzzo írta...

az államcsőd idején enyhén túl lett reagálva a probléma, - most még úgy tűnik-, és ezért ahogy a mámor oldódik, egy kicsit visszaad a piac a nagy sarcból.
Amit "érzek", az az, hogy ez a tartós nagy napon belüli mozgás korszak, valamint az a tény hogy a trader-ek többsége inkább kivár, nem mer napon túlra pozit építeni, a végéhez kell, hogy közelítsen, enyhe fásultság jelenik meg az itt élők arcán, egy-egy rossz hírre, valahogy olyan nagyon mintha már nem tudnánk esni, emelkedni meg még nem hiszen sokan félnek - rengeteg embert lemészárolt idegileg, anyagilag egyaránt a piac.
DE még nem félnek eléggé az emberek, és ez mindaddig igaz lesz amíg órán belül lehet 4-5%-os sávot bejárni.
Ha már nminden mohó pancser megégette magát , elindulhat egy tartósabb emelkedés. Negyedóráson az spx mai teljesítménye olyan mintha visszatesztelte volna a csütörtöki " talán az igazi pánikalj" letöréi pontját, és szépen lassan elindulna fölfelé.
Igazából most senki sem hisz neki, a forgalmat elnézve. Bármilyen meglepő, de ezt most pozitívnak itélem meg. főleg akkor ha így tudna folytatódni.
Végülis a medve egy időre elérte célját, akár emelkedik az index, akár esik, mindig van egy rakás ember aki fél. - és ez így nagyon jó.

zuzzo írta...

na ennek ismét annyi... ennyit az optimista verzióról..

Kissherceg írta...

:)

zuzzo írta...

kötvényesek azt mondják, hogy rövid távú iránymeghatározás fog következni, a jelenlegi hadiösvény elfogyott...

zuzzo írta...

ez meg egyzserűen nevetséges:
http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=2&k=2&i=106127
vissza kellene ollózni, hogy mit mondtak 4-6 hete, elemzők, meg szakértők, ja persze mint a kisújjam... ha megnyálazom megmondom, hogy fúj-e a szél... :-)))

zuzzo írta...

Quo vadis stocks?
Rendkívül vékony cérnaszálon függ az optimista jövő. Olyannyira, hogy simán lehet egy turbó október akár decemberben.
Lehet, hogy azt megélve 2008 október csak laza menetnek fog tünni.
Ez esetben az egész hókusz - pókusz bailout, stimulus package, rate cutting, money supply, csak mind mind a lavina útjába tett akadályok, azért, hogy a lavina ne tudjon felgyorsulni.
Nézzük a kis L- Brost, bedőlt, na és? mekkora káoszt okozott, alig tudták helyrehozni a káoszt utána.
Piaci árazás alapján a city group rohan utána. Talán nem véletlen ez az óriási létszámleépítés sem, nagy gáz van. Mekkora? szépen csendben lassan a kertek alatt HATODOLÓDOTT, ez már túl van a csőd-nemcsőd kritikus szinten - sajnos. Az AIG -hez is kellett 85, majd további 75mrd USD, a city sem lesz olcsó. De ugyanezt a pályát futja a Morgan S is, és a goldman is OTP szerű esést tudhat maga mögött, pedig milyen jól tartotta magát a nagy krízisben???? (negyedelve!!!)
Amikor az SpX komponenseit vizslatom sokszor az a kérdés merül fel, hogyan lehet hogy még mindig 500 pont fölött van az index?
Másrészről ezeken a szinteken a fenti szereplőknél különösen simán benne lehet egy 50-60% emelkedés lehetősége is, ami tutira kiakasztana mindent. - de az csak forró pénz és gyorsan elillan.
... késő esti gondolatok....

Névtelen írta...

megint megmentették végére az indexet:)
szinte sejtettem, de a sorsa ki van jelölve, előbb-utóbb bezuhan
ázsia tudja a helyét ma is
a bét lehet beerősödik:)
a molra vagyok kíváncsi, mi lesz vele, tegnap nagyon aláálltak, előbb 9500, aztán 9300 körül, azt hittem beöntik ilyen gyorsjelentésre, bár akkor valószínűleg ez már be volt árazva korábban...

Névtelen írta...

bár japán a végére beerősödik..
világvége elnapolva:)

thege írta...

Különösen a Mol és a napi Otp chartokon szembetűnő, hogy milyen vízválasztóhoz ért a piac.

Lehet duplaalj (abból fel), lehet fel, mert nem üt újabb mélypontot és folytatódhat a méretes esés újabb mélypont után. Meglátjuk mit hoz a héten a grafikon (két hét múlva meg a mikulás/rally ?/), azután elkezdünk gondolkozni, hogy miért éppen ez történt, és főleg, hogy mindebből mi következik a jövőt illetően.

Lehet persze az is, hogy tovább folyik a semmilyen irányba nem mozdító totojázás. Ez lenne a legrosszabb mindenkinek, éppen ezért van rá esély.

Tudom, hogy a fentiekben gyakorlatilag minden logikai lehetőséget felvillantottam, amihez nem kell született jóstehetség, és látszólag nem is segít a kereskedésben, de az is segítség, ha látjuk, hogy akkora a bizonytalanság, hogy nem kell kereskedni, hacsak nem kényszeresen muszály.

Kissherceg írta...

Mikulás rally helyet lehet beadás lesz, majd abból mikulás rally, amikor senki sem várja a szakállas ajándék osztót. Sztm nem lesz kb 10-15%al mélyebb alj, mert nem szakadás a cél sztm, hanem új emberek őszítése. Úgy gondolom, hogy egyelőre túl sokan szálltak fel a long vonatra,illetve repülőre ahhoz, hogy kilőjjön. Váratlan lesz a fordulat ahogy eddig is, mostani időszakot nem lehetne így nevezni.
Természetesen usa ma ismét bravúrozhat, DAX már megadta magát jó szerivel. NY- EU indexekre érdemes pillantásokat vetni.