Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. december 17., szerda

Na most megint mi van?

Eur/usd fel, kábel nyög, font nyöszörög, jen nyögvenyelős, olaj szenved dolláralapon, az amcsikon kívül senki sem örül....mi ez? Először dodó begyengül .....aztán olajat kitépik.....rá rögtön fontjent kitépik.....és hirtelen a részvénypiacokat szétszaggatják....aztán szépen összeomlik a műlégvár. Ez ez? Ez lesz? Megint döntik a pénzt a bödönbe. Ennek olyan rút vége lesz, hogy a villanyszámlámat se tudom kifizetni...mert nem lesz villany. Ennyi? Ezt találták ki? Ennyi az egész? Nehéz elhinnem. Ja meg lesz egy csomag...aminek a piárját bárki megirigyelhetné. Konkrétum semmi, de már felcsigázva a fél világ. Na lássuk ezt a rallit.

16 megjegyzés:

Kissherceg írta...

áááá erste kifagyott nem tudtam venni mtelt zárás előtt, erre felkötik a piacot, ezt a cumit... Bosszantó... További szép estét, devizák, piacok furik. :)

DLPH írta...

neked is :)

mocskos_spekuláns írta...

erre a mol-ra kivancsi leszek :) OMW 2?

na megyek vissza bejglit enni az jobb es kiszamithatobb :)

zuzzo írta...

egyre nagyobb aggodalommal szemlélem, hogy miközben a notám csak emelkedik mint ló, a frank meg rakétázik és úgy általában szenved a rv piac színe java, azalatt az idő alatt a bux földkörüli pályára állt. ennek egy része pedig egy jó kis pletyka, amit becumizott mindenki.
olyan deviza párok mint a font-frank egyszerűen siralmas.
tegnap még azt szemléltem, hogy milyen szép a wig chárt az utóbbi időben , erre ma kap egy nagy maflást, azt lehetett várnihogy mi csordogálunk ma lefelé ere eszement irányváltás.
Távol kell most lépni ettől azt hiszem.
Egyre kevésbé hisezm, hogy nagy tépés lenne ebből....

Névtelen írta...

ma eladtam az otp-t es a mol-t
arra szamitok hogy a lufi kupkkan es olcsobban visszaveszem
ha megse es rally jon akkor szivtam mert most hogy eladtam mar nincs mire varnom hogy felmenjen es akkor meg nagyobb szivas hiszen a 3200-on beragadt papirokat 2925-ert adtam el :)
na meglatjuk, mindenesetre ez a mol 7% csere-bere fogadom hir jol felboritott mindent
az azert latszik hogy nem globalis rally van, csak mi emelkedtunk ilyen jelentosen
szerintem a mol huzta az otp hivok taborat

Kissherceg írta...

http://www.marketwatch.com/tools/quotes/intchart.asp?symb=VIX&intflavor=basic 30as visszateszt azért elvárható bőven, mert hiszti van. Majd az év embere megnyugtat, lehet rá várnak 5700éve...

Névtelen írta...

Szintén arra spekiztem hogy olyan ramatyul áll minden a világon (deviza,futures,többiek)hogy holnap kis réssel nyitunk és van még hely a Molly vonaton,ezt buktam úgy tűnik,sebaj ha magasra mászunk onnan lehet csak nagyot esni...Otit viszont nem szórtam ki hadd menjen a húzóemberrel!
Waszeitung

mocskos_spekuláns írta...

es az olaj meg mindig bir esni, vajon lesz minusz is? :))) hajra bejgli!

Unknown írta...

A valsag az jo.

Igen, talan elso ranezesre talan groteszk de el kell fogadni hogy ez egy pozitiv dolog.

Szeressuk a valsagot...

Oszinten megvalva eleddig az volt termeszetellenes hogy ez a valsag nem jelentkezett ami tulajndonkeppen azert is ekkora mert tobb kezeletlen- felrekezelt buborek pukkant ki elegge jol halhatoan, es sajnos a mindennapi emebert is beteritette olajos -szappanos maszataval. De en mar latom azt hogy ez a szappanos maszat elkezdte tisztitani a mindennapokat es azt is hogy mar teli tudovel el is kezdtuk fujni legijabb biborszin gomboket.

A jo a rossz viszonylagos, de ez a ket fogalom determinalja azokat az ertekeket amelyek kozt mozgunk.

Ebben a valsagban az a jo hogy nekikoppanunk a szoba masik falanak igy ez segit jobbat determinalni hol is vgyunk es hova is akaruk eljutni.

Olyan dolgok tortentek meg amelyek par honapja meg sci-fi iroi kepzeletet igenyletek volna.

Meg lehet hogy a szappan marja a szemunket es vakon tamolygunk egy darabig... De ez a rossz mar a jonak a kezdete vagyis a megujulase... Legalabbis egy uj mukodo szint eleresenek lehetosege amely multbeli hibak figyelembevetlevel mar egy magasabb szint elereset teszi lehetve.

Tiszteljuk a valsagot...

Miert?

Mi lett volna pld ha nincs 1929-32?
Egy sor olyan dontes szuletett volna meg amely teljes katasztrofahoz vezetett volna. pld protekcionista torvenyek, szelsoseges politikai nezetek ervenyesulese, haboru............

A valsag a jelen generacio aldozata a jovoert.



Udvozlettel,

Geza Preiner IV.

Névtelen írta...

Már bocsánat,de a válság nagyban hozzásegitett a szélsőségek erősödéséhez.Lásd. Adolf.
Amely előbb utóbb háborúhoz is vezetett.
Cionizmus,na az meg egy külön történet.
Szépen csendben elég rendesen elérték amit csak akartak válsággal vagy anélkül,nekik édes mind1 volt.
Máté

Névtelen írta...

Igy aztán nem értek 1-et,ezzel az érveléssel,hogy kellett a válság ahhoz,hogy ezen dolgok ne forduljanak elő az emberiség történelmében,mert szerintem a válsággal 1-ütt is megtörténtek.

Máté

Gentlemanus írta...

Szervusz Géza!

Ne haragudj, de nem értek Veled egyet. Ezt írod:

"A valsag a jelen generacio aldozata a jovoert"

Sajnos ez nem így van.
Megítélésem szerint, a válság nem más, mint a jelen és jövő generációk bűnhődése a múltban elkövetett súlyos hibákért.

Bűnhődés, mert gyakorlatilag meg kell nézni az egész 20. századi pénzügyi és gazdasági történelmet. Mindig ugyanoda lyukadunk ki. Soha nem tanultunk ( tisztelet a kivételnek ) az elkövetett hibákból. Egyre és egyre nagyobb káoszt hozunk össze, de mindig ugyanazokat a hibákat elkövetve.

Mára odáig jutottunk, hogy az emberi történelem leghatalmasabb káoszát, kártyavárát sikerült összehozni, felépíteni az elmúlt durván 40 év alatt.

Mindennek eredője mindig az emberi kapzsiság a profit iránt. Világosan meg kell érteni mindenkinek, hogy a jelenlegi gazdasági és pénzügyi struktúrának nincs életképes válasza az emberi civilizáció jelenlegi problémáira, nem léteznek alternatív megoldási javaslatai az emberi civilizáció általános spirituális fejlődése tekintetében. Ideje lenne már felismerni, hogy itt, e zárt Földön mind a 6,5-6,8 milliárd ember egymáshoz tartozik, összetartozik, nem lehet függetlenként kezelni egy amerikai, európai vagy ázsiai ember problémáját.

A 19-20-21. századok elképesztő mértékű károkat okoztak az emberi fajnak; az erőltetett intenzivitás mindösszesen 200-250 éve az összeomlás szélére juttatták a sokezer éves emberi civilizációt. József Attila gyönyörű gondolatait talán úgy lehetne módosítani vagy értelmezni: " Haladni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy égen. Úgy érdemes ". Ezen szép gondolathoz talán azt tudnám még hozzátenni, amit az egyik portálon olvastam a gyimesi öregek tanításáról: "minden gazdaság, pénz elveszendő, de a szorgalmas munka, annak a kevés földnek, ami itt nálunk a Gyimes völgyében van, a termőereje mindig eltartja azt, aki szeretettel bánik vele".

Én ezt a sokadik válságot nem tudom tisztelni, pont azon okból kifolyólag, hogy csupán azt mutatja meg, hogy menthetetlenül gyarlók voltunk és vagyunk.

Gentlemanus írta...

Mostanában kevesebbet tudtam foglalkozni a napi pénzügyi és gazdasági eseményekkel, de barátokkal azért egy-két szót váltottunk fontosabb kérdésekben. Totoro barátomtól hallottam, hogy a jenkiknél már - 0,5%-kos hozamra is kötöttek jenkiknél állampapírra ügyletet.

Na most, ha ez így van, ez jól mutatja az előbbi hozzászólásomban felvetett problémahalmazt.

Rá is kérdeztem Torotól, hogy biztos, jól hallok? Mert mondom ez elképesztő.

Ez ugyanis a következőt vetíti előre: akik ilyen ügyletet kötöttek, azoknál óriási pénzek vannak. Ezek tudnák mozgatni a részvénypiacokat is. A meghatározó erők, piaci szereplők viselkedése elárulja egyben a nemzetközi pénzügyi piacokba vetett bizalmat is.

E MEGHATÁROZÓ KÖRÖK INKÁBB OLYAN ÜGYLETEKET KÖTÖTTEK, AMELYEN INKÁBB VESZÍTENEK VALAMENNYIT, DE ESZÜK ÁGÁBAN SINCS BESZÁLLNI A RÉSZVÉNYPIACBA!

Egyéként a pénzügyi világ működése olyan, hogy az óriási pénzügyi rendszerek lassan fordulnak át az ellenkező irányba. Jelen esetben mivel negatív irányba fordultunk, így nagy bizonyossággal feltételezhető egy minimum 10-15 éves szívási periódus.

A nagy Guru, Kosto gondolatait ne felejtsük el: minden részvénypiaci emelkedést meg kell, hogy előzzön egy intenzív állampapírpiaci hozamemelkedés.

Ettől nagyon messze járunk.
További szép napot mindenkinek.

Gentlemanus írta...

Még egy linket szeretnék szíves figyelmetekbe ajánlani:

http://antalmuzeum.extra.hu/ir-01.htm

Azt hiszem benne van minden olyan meghatározó érték, tényező, ami EGYES EGYEDÜL TUDNÁ HELYES IRÁNYBA TERELNI A JELENLEGI VILÁG DOLGAIT!!!!!!

Névtelen írta...

speki,fogadtál is valakivel a 40-es olajjal kapcsolatban:)

mocskos_spekuláns írta...

nem, kellett volna? :)))

ma is mit csinal? idegbeteg ez.