Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2007. december 19., szerda

A Genesisről, ha már naplózom....

és épp most kerül megint mindenki totál eufóriába.

Más pénzével nem sáfárkodom. De amit veszek, mert előző éjjel álmomban a szürkevarjak magasabban szálltak a szokásosnál / az álomfejtők szerint ez vételi jel :) /, azt bátran ajánlom másnak is, mert a lelkiismeretem tiszta. Ha bukik, én is bukom, nem kicsit. Ez nem vételi ajánlat, csak tájékoztatás. Nem vagyok broki ugyanis, és ebben az életemben nem is szándékozom az lenni. 3-4 napja voltam bátor megemlíteni a PF Genesis totyikjában, hogy vegyetek, még olcsó, "én szóltam.." jeligével. Hasonló nyomatékkal, de természetesen semmi garancia nincs arra, hogy ez be is jön, a következőket szeretném mondani. 2200-2400 közé tettem fundamentális körülmények miatt a papír várható árát, amikor bezúzták a mélybe, (Sly36,Jonasjozsef pld. ezt megerősítheti, nem a levegőbe beszélek (magyarul nem hazudok). Ez megszűnt. Holnaptól (ha holnap már lehet vele kereskedni), hektikus árfolyammozgás mellett szvsz messze nem itt a helye már. Több okból. Először is, megtört a jég. Ez nagyon fontos, egy befektetésnél az első megtöri a jeget, aztán pár hónap, és már dörömbölnek az ajtón, hogy jegyezhessenek Genesis részvényt. Aki hangyányit konyít az ilyen projectek megvalósításához, az pontosan tudja mire gondolok. A kockázat innentől sokkal kisebb, mint eddig. A közkézhányad szépen el van osztva, innentől (ha illikvid is lenne egy idő után), nem fogják ezresével beállva eladni a jobb oldalon, akármilyen ünnep is közeleg, és kell a zsé. 1700-2400 között szépen beszálltak nagyobb tőkével és ügyesen. 2400-2200 között, akik hasznot akartak realizálni, javarészt megtették, Akik mélyről hosszútávra zsákoltak, eddig is tartották. De a szénája (megítélése) a papírnak kis-középbüfik körében semleges, inkább negatív volt. Vagyis nagy kockázattal lépek be, és kis tőkével,a diverzifikáció miatt. Ez is megszűnik innentől. A 20 % portfóliót, ha lehet, és nagyobb eladó tételek lesznek, szerintem a kis-középbüfik is növelni fogják, mert a megítélése a papírnak innentől megváltozott, elég egy kis jó hír és az árfolyam repül. Vhová, 2800-3200 közé teszem a reális árát első körben, ha a jelen és a közeljövő árazódik be. Még mindig ez egész egy terv. Egy project, adott megvalósulási fázissal. Végezetül. Az a problémám, hogy nem tudom megsaccolni sem, a spekulációs tőke mit lép erre. És a bennfenntes infók mindig mindenhol kiszivárognak, olyan nincs, hogy nem. Pénzkérdés minden. Kapitalizmus van.A spekszeknek van pénzük arra, hogy jó helyre fektessenek be., és áldoznak is rá. Vagyis bármi lehet, ha a spekulációs tőke lerohanja a papírt. Mindezekkel csak annyit szerettem volna mondani, hogy akinek van, meglátva a hasznát végre vagy nullszaldóját(2800-as vásárlással tartók), ha eddig bírták, most már ne adják el. Nyerőben könnyen megremeg az ember, de gondoljatok arra, mielőtt a shell gomra könyököltök, a papír innentől lett long trendben. Hogy mekkora erejű, az kiderül. De most jó lesz a megítélése, eddig felelmás volt, előtte meg eufórikus. Sok pénzt.

3 megjegyzés:

drop írta...

Nekem az elejétől fogva Rényi személye iránt van ellenérzésem, utolsó kis komcsi, eddig mindenbe belebukott, pedig óriási előnnyl rendelkezett a rendszerváltáskor. Persze ez nem zárja ki, hogy most sikeres lesz.

DLPH, nem lehet, hogy csak a fund pénzét akarja kimenekíteni egy ügyes csellel? Miért nem egyszerűbb ez a bejelentés (pl. vezsnek ennyit meg ennyit x áron tőkeemeléssel)?
Persze a választ is tudom: "ki a fene tudja ezt pontosan, ezért rizikós részvény:)"?

DLPH írta...

Szia. Megértelek. A Novotrade annakidején (cca 20 éve már ) számítástechnikával is foglalkozott (meg miden más fityfenével később előtte, alatta). Van szerencsém egy ideje "ismerni" a céget. Nem úgy vettem észre, hogy mindenbe belebukik. Ez a buli le van vajazva. Hogy ez mit jelent, mindegy. De számomra itt most nem ez a lényeg. Felőlem marslakók is lehetnek, ez itt a tőzsde, én meg spekuláns vagyok. Nem érdekem a cég fejlődése, ha elértem amit akartam, kiszállok.

DLPH írta...

Egyébként ha bejön amire gondolok, még távoli stoppal nagyon mély eladási szinttel gyakorlatilag bezúgatva a piacot is bőven nyerőben leszek, már megérte. Nem filózom azon, ki mit hova menekít vagy sem, de amíg megy, kísérem alulról és levédem a nyerőt.
De mélyen. Ez a papír csalós. Feleslegesen ne üssön ki.