Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2007. december 20., csütörtök

Hitelválság Nagy Brittániában?

Érdekes beszélgetést hallottam a Gazdasági rádióban Heim Péterrel (vmelyik alapkezelő vezére, elemző). Tele volt kincstári optimizmussal, de a Brittekről mondottak figyelmet érdemelnek.
Ott állitólag nagyobb ingatlanbuborék volt, mint az USA-ban. Ezért elemzői körökben az a vélemény, hogy nagyobb durranás is lesz, mint az USA-ban, az ingatlanárak nagyobbat zuhannak. Hitelek bedőlnek. Ez a folyamat ott még csak most kezdődik! USA-ban egy éve tart. Ezért a BOE 2008-ban erőteljesebb kamatcsökkentésre fog kényszerülni, mint a FED. Heim szerint 2008 egyik lehetséges nagy sztorija mindezek miatt a GBP erőteljes leértékelődése lesz.
Meglátjuk, de azért érdemes figyelőlistára tenni.

3 megjegyzés:

DLPH írta...

Na de várjál.....elszigetelve nem fog semmi történni Angliában az EU nélkül.

De akkor mi fog erősödni? Ha mindhárom begyengül emberesen.

Gentlemanus írta...

Szvsz így akarják rákényszeríteni a briteket is a font leváltására, és az euro felvételére. Nagy kérdés, hogy mi lesz azokkal a független, kőgazdag országokkal, akiknek eszük ágában sem volt eu-ba belépni,és jurót felvenni ( Norvégia, Svájc, stb. )

kanyisz írta...

Azóta ránéztem a gráfokra is. GBP már minden viszonylatban (usd,eur,jen) lefelé tart. Jen lesz 2008 nyertese, szerintem. Simán belefér a gráfba egy hatalmas jeneur erősödés, a többi viszonylat pedig már most is egyértelmű.

Gentle.
EUR-t így nem fogják tudni erősíteni, mert a németek a legsz@rabb befektetők, Ők vásárolnak a csúcsokon (megnéztem japán összeomlás, ázsiai válság, orosz válság vonatkozásban is, de tech daxot is a csúcson hozták létre. Sőt a matávot is a csúcson vették meg amcsiktól:o)), ergó ha tovább gyűrüzik a hitelpapírválság ki fog szépen derülni, hogy Ők vettek belőle egyy csomót=eur le.