Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2007. december 30., vasárnap

Szerintem naiv vagyok...

még így 40 felett is. Érdekes. Nemrég belebotlottam pár devizapiaci trédelést oktató portálba, olyanba is , amelyik kőkemény pénzt kér a kezdőktől, az elsőre hangzatosnak és roppant csábítónak tűnő címek mögött -pld. ki nem mondott igazságok a devizakereskedésről...-belegondolkodtam, ugyan mi húzódhat meg? K inem mondott...node akkor ha a tanfolyamtartó kimondja, már ki van mondva nem? És csak nem bírok szabadulni attól a képtől, amikor Soros György 100 dollár/óradíjért tanítja, hogy keres tízszer ennyit a tőzsdén óránként.

Ugyan már....

No a lényeg, szerintem naiv vagyok, mondjuk csinálom öt éve durván, és leszámítva az első időszak gigbukóit, nyereséggel kereskedem, és összességében azért (lekopogom) masszív pluszban vagyok. Eddig. Erre fel szétnézve a neten találom a szerintem rosszabbnál rosszab tippeket kezdőknek, találom a kezdőtoborzást pénzért, és látom azt, hogy olyan startégiáról beszélnek folyamatosan, amelyik a legkockázatosabb. Rövid távú, szűk stoppal ellátott pozik. No persze ahhoz, hogy 20 pippel pénzt is keressek, nem jó 1 lottal bemenni, tehát aránylag kockázatosabb, és rövid távú pozíciókról van szó. Erre biztatja lényegében az egész internet a devizapiacon elszegényedni kívánó kisbüfiket.

Navitásomban azt hittem, talán nem egészen hatástalan, ha egyfajta látásmódot adok, és megmutatom, nem csak egyféleképpen lehet működni itt, a türelem, az okos stratégia meghozza a gyümölcsét. Valamit nem nagyon értek. Ha magas tőkével veszek egy részvényből a részvénypiacon, ráadásul rövid távra, azt elismeri a tisztelt "oktatópublikum" , hogy nem valami biztonságos. Nem értem. Itt (devizapiac) mi a fenétől biztonságos ugyanaz? Persze a TDT-re nagy tőkeáttéttel is rábeszélnek felelőtlen emberek naiv kisbüfiket, nyomasd csak öreg, majd én megmondom hogy kell nyomatni.

Na gyorsan tisztázzunk valamit : a világon nincs olyan ember, aki szennyesre keresi magát, és szépen elmondja hogyan is kell azt csinálni. Sőt, tanfolyamokat tart nevetséges párszázezer forintért, hogy miként kell többmilliót kaszálni jó gyorsan. Na ne má.....

Namost , hogy meddig blogolgatok, gőzöm sincs, sanszosan amíg kedvem tartja. Ha nem lesz már kedvem firkálgatni, biztosan abbahagyom. De hogy pénzt semmilyen körülmények közt nem kérek és kérnék, az tuti. Minek? Ugyanis nem vagyok rászorulva. Hoz ez annyit, mint 100 tanfolyam.Akkor? Hogy is van ez a pénzt kérő devizagurukkal?

Egyszerűen kétfajta öreg katona létezik. Az egyik jól megszivatja a kopaszt, hadd szívjon a szerencsétlen, ha én is végigszívtam a kopaszkoromat. A másik azt mondja : minek szívjon ez a szerencsétlen,elég ha velem megtették kopaszkoromban. No hát ennyi talán az indokom. Az összes hibát elkövettem, szerencsére csak egy fajtát egyszer. Most más önjelölt öngyilkosok minek kövessék el újra? Attól nekem nem jobb. Inkább sajnálom azokat, akik fejest ugorva a könnyű pénzkereset csábításába, belemennek minden zagyvaságba. természetesen egy kezdőt a legkönnyebb bevinni az erdőbe, ő aztán bármelyik "tanfolyamnak" hisz, mit tudja ő mi van.....
Sőt, még azt is elhiszi, most befektet fél millát a tanfolyamba,meg fél millát benyoma tőzsdére, és szépen eléldegél , mint vízben a hal.

Persze ki is itt a naiv? Jó kérdés....

Naivitásomban azt hittem, ha egy részét megmutatom annak, amit ügyködni szoktam, talán gondolkodásra késztetek ezzel másokat, és nem ugranak fejest a szakadékba önként dalolva.
De ahogy látom, vonzó és csáábító ez a szemlélet : ha minél drágább valami, az biztosan annál jobb is, irány ezekre a tanfolyamokra, majd megtanítják nekem, hogy gazdagodjak meg....

Ha azt mondom eldobom az agyam....nem valami költői, de kb. itt tartok.
Még mindig hiszem , talán egy pár hónap alatt a devizapiaci trédelések naplózásával sikerül vmit átadnom abból, hogy ne nyírjátok ki magatokat túl gyorsan.

Aztán meglátom naiv voltam-e.

Boldog új esztendőt minendkinek ! Kivétel nélkül :)

4 megjegyzés:

JohnnyBravo írta...

Néhány gondolat:

1. Remélem még sokáig lesz kedved a blogot szerkeszteni.
2. Néhány éve én is szemeztem egy ilyen tanfolyammal. Egy bemutató előadás után szó szerint kifigyeletem az oktatót és mikor beszállt a 15éves autójába inkább elmentem egy brókerházba gyakornoknak. Nem bántam meg.
3. A tanfolyamokkal az a legfőbb gond, hogy kihagyják a veszítés fogalmát, tényét. Mert jó-jó hogy rakj be stoppt így meg úgy max elbukod, de a jónép akkor még nem fogja fel hogy ezek mögött súlyos pénzek vannak. Mikor betol 1millát és csak a stoppokkal elbukja a pénze 20% akkor kezdi érezni.
4. Nyerni sem tanítanak meg. Nekem a legnehezebb kezdetben a nyerő poziban ülés volt.

Lenne még néhány gondolatom, de már késő van.


BUÉK

DLPH írta...

Ok.Majd legközelebb.
Írhatsz szerzőként bármikor, ha van kedved.Neked is boldog új esztendőt.

Névtelen írta...

Hello DLPH és mindenki!

Tibi vagyok, még soha nem írtam semmilyen fórumba, és csak tavaly kezdtem el tőzsdézni. Korábban is játszottam mindenféle tőzsdejátékkal. Én az a fajta alkat vagyok, aki leginkább élesben hajlandó tanulni, a tanulópénz pedig az, amit elvesztek. :)

Az iskolai, tanfolyami oktatás helyett az inaskodást, vagy az autodidakta tanulást részesítem előnyben, így itt is egyértelmű volt, hogyan fogok tanulni: könyvtárból, internetről, a régebbi játékosoktól (pl. tőletek) és a saját tapasztalataimból.

Mivel nagyon érdekelnek a társadalmi, lélektani összefüggések, néhány dolgot egyből sejtettem, ill. sejtek:
A tőzsde nem értem van. A tőzsde, a hírek, az elemzők nem a kisbefektetőkért vannak. A tőzsde azoknak áll, akik használják a fejüket, esetleg különleges kapcsolataik vannak. Ezek pedig hosszabb távon azokon gazdagodnak, akik nem használják a fejüket. Nem tudom, melyikbe tartozom, de ez majd kiderül. Itt mindenki a másik pénzére vadászik, az enyémre is, következésképp az egyetlen ember, akire hagyatkozhatok, az én magam vagyok. :)

Ezek után a legfontosabb (ha nem az egyetlen) értékmérőm ebben a "játékban" az lesz, hogy melyik ügyleten mennyit nyerek, vagy veszítek.

Mostanság inkább veszítek, de ezt kijózanító pofonoknak és leckéknek fogom fel, talán e nélkül nem is menne.

Azért is írok neked, mert láttam az otp-s fórumban, hogy egyesek a tőzsdét valamilyen jótékonysági intézménynek, vagy szociális hálónak gondolják, ahol "úgyse hagyják, hogy..." xy esemény megtörténjen (tegnap, jan. 4-én szakadt az otp 8700-ról 8290-re).
Üdítő érzés volt olvasni, hogy próbáltad felrázni az illetőt, bár ez szerintem nem szokott működni.

Megtisztelnél vele, ha írnál/írnátok néhány szót egy magamfajta kezdőnek.
Előre is köszi.
Helló :)

Névtelen írta...

Még annyit írnék az előző hsz-emhez, hogy azért tőzsdézek, mert szeretem csinálni (szeretem az ilyen össznépi banzájokat), és mert számítok arra, hogy én is nyereséges lehetek majd. Nagy hajtóerő, de önmagában a nyereség nem elég, millió más módon is kereshetek pénzt. Egyik elvem például az, hogy valóban élvezzem, és ne valamilyen stresszes gyötrődés legyen az egész. Amikor nincs tőzsdei kereskedés, hiányzik...függő lettem? :)
Ha ilyen kevés beírásban netán észrevettetek velem kapcsolatban valamilyen alapvetően hibás beállítottságot, vagy bármi mást, számítok az építő kritikákra, személyes véleményre, egyéb kommentre. Köszi.