Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. január 14., hétfő

Csontos Gábor: Szociális hullahegyek árnyékában

Sokatmondó jegyzet, Csontos Gábor politológus tollából.
Az írást az alábbi linkre kattintva olvashatjátok el:
==
==

16 megjegyzés:

drop írta...

A politikai részét nem akarom kommentálni, ez egy tőzsdei-gazdasági blog.

Nekem ez az egész hitelválság úgy büdös, ahogy van. Visszaolvasva már évekkel ezelőtt is lehetett tudni, hogy ez lesz a vége. Még magyar blogokban is le van írva, hogy csak idő kérdése az összeomlás. A világ legnagyobb bankjainak viszont nem volt nyilvánvaló a végkifejlet. Józan ésszel belegondolva, egy banknak a legfontosabb dolga, hogy megnézze, kinek ad kölcsön és mérlegelje az összrizikót. Az utóbbi években semmilyen váratlan esemény nem történt, szépen lassan elértünk ide, a kockázat egyérelműen számolható volt. Ráadásul a minősítő cégek ellátták "kiváló", "csodás" jelzőkkel a szarabbnál szarabb hitelcsomagokat, akiknek a kockázat megítélése a szakmájuk. Mintha a magyar építészek által tervezett épületek szépen sorba összedőlnének. Nem egy, mind vagy szinte mind.
Ti ezt nem találjátok furcsának? Én nem értem.

Ráadásul, ha most Bush megtámadja Irakot (a tegnapi nyilatkozata elég kemény volt), akkor még az olajár is emelkedni fog, ami az élelmiszerárak emelkedését is maga után fogja vonni a szar bioüzemanyag (na ez a másik számomra érthetetlen f.-ság) miatt.

Szóval sötét a jövőkép, szerintem.

DLPH írta...

Drága Gentlém.... :))
Tudod mire gondolok......

DLPH írta...

3 kérésem van :

Rövidítsd le kérlek a szöveget, és a link domináljon...

Mondd el inkább a véleménydet, arra nagyon kíváncsi vagyok... :))

Nehogy megsértődj most ezen, mert ha igen, először hátbabököm magam egy élesebb késell, aztán a folyóba vetem magam.

Ugye nem? Értjük mindketten....
Nem akarom, hogy politikai averziók miatt vki "lemaradjon egy tuti tippről" :DD

Averziója pedig bárkinek lehet...
joga van hozzá.
Köszönöm Neked kedves Gentlemanus , hogy megérted kicsinyes álláspontomat!!!

DLPH írta...

Bár... nem is biztos. Rád bízom kedves barátom.

Tisztelettel :)))

És köszönöm hogy ily aktív vagy.

Gentlemanus írta...

Sziasztok!

DLPH elnézést kérek, megkerestem az eredeti linket és azt raktam be. Tényleg hosszúra nyúlt egy kicsit. Mondjuk szándékosan tettem, mert leírva látva valamit, sokkal megdöbbentőbbnek látszik, mint egy odavetett link forma. De korrigáltam, amilyen gyorsan csak tudtam.

A véleményem nem írom le DLPH, egész egyszerűen azért, mert nyomdafestéket nem tűrne az oldaladon. Ebben benne van minden. Mégha személyesen nem is, de gondolataim vagy gondolatvilágom alapján valamennyire már megismerhettél.

Igazából engem nem érdekelnek ezek az önmaguk gerjesztette pocsolyájukban fetrengő disznók, sokkal inkább az, hogy ennek a dagonyázásnak hatásai hogyan fognak ide begyűrűzni Magyarországra, hány magyar családot, fiatalt, idős embert fognak itt kinyírni, kilátástalanságba kergetni. Még az eddigiektől is sokkal brutálisabb mértékben. Ez érdekel csak, magyar testvéreim sorsa.

Gazdaggá lettek ezek az emberek, befolyásos, mindent irányító emberekké. Hatalmuk, vagyonuk segítségével az egész emberiséget megválthatták volna, felemelhették volna. Ehelyett nyomorba döntenek mindenkit. Én nem vagyok senki, csak egy kicsi porszem a rendszerben. De kicsi porszemségem megvető szánalmával nézek le rájuk, és az összes őket kiszolgáló sleppre.

DLPH írta...

Szívemből beszélsz barátom.
De gondoljunk azokra, akik az RTL Klub TV2 és más agymosó tvcsatornákon nevelkedtek, és a Népszabadságot és az ÉS-t olvassák.

Ssámukra ez első körben egy érthetetlen marhaság. Se tömege, se színe se bűze.

De nem akarom, hogy veszítsenek feleslegesen, mert egy politikára kihegyezett blognak gondolják.És tele előítélettel olvasgatnak itt.

Engem érdekel minden amit beraksz, és hálás vagyok érte.

Ne hagyd abba :))) SZIA.

DLPH írta...

Ja a heti hetest kihagytam.
Szóval a mosógépből kinézve más a világ.

kanyisz írta...

Azért jöttem ma ide, hogy beírjam, nézegettem egy kicsit havi szinten a DOW-t és az SP500-t. Látvány alapján még nincs itt a világvége, Dow még max korábbi csúcs visszatesztelése és SP-nél se történt más, mint nem tudta áttörni elsőre korábbi csúcsát.
Aztán végigolvastam a linket és rájöttem azt fogjátok hinni, hogy az amcsi katasztrófát és világvégét akarom cáfolni.

Na ennyit erről az egykori tőzsdei blogról.

Ui.: mivel shortban vagyok ilyesztő ez az irás, nagy bullra utal részvény/hitel piacon és nagy bess-re olajpiacon, aminek mellesleg puszta TA alapon, most hatalmas esélye van.:)

DLPH írta...

Én nem hiszek semmit Kanyisz. Ahogy eddig is, úgy ezután is bármikor írhatsz, ha van kedved és megtisztelsz vele. Nincsenek előítéleteim, ha írsz, azt értem alatta amit, és nem hiszek bele mindenfélét.
Tisztelettel.

drop írta...

Én speciel örülök más véleménynek is, esetleg rávezet valamire, amit én jelenleg rosszul látok.
Kanyisz, a mostani véleményed nekem majdnem annyira homályos volt, mint zuzzo írásai :)

kanyisz írta...

Drop, nem véletlenül volt homályos, nem veszem azért én ezt ennyire komolyan. Ma végigolvasva, az utolsó előtti mondathoz is kellene egy:)

De nekem egyelőre nagyon tetszett az ami itt folyt, nem kellene más irányba elmenni, ez az irás pedig kissé ebbe az irányba provokál.

Dlph, kanyisz névvel én félreérthető lettem volna a link után rögvest. Így éreztem, ezért írtam ide, mert azért le akartam írni, még nem látom a szakadékot.:)

Gentlemanus írta...

Kanyisz!

Semmilyen provokatív szándék nem vezérelt a linkkel. Elsősorban annak pénzügyi része az érdekes. Lévén, hogy ez egy tőzsdével, pénzzel foglalkozó blog. Gondoltam van az írásnak ilyen tartalma bőven.

kanyisz írta...

Ok.
Én reagáltam túl.:)
Az Ui.-ra azonban figyelj.:)

kanyisz írta...

Ba...
Sikerült a 13. bejegyzésbe firkálnom:( Legalább ne lássam a számot.

Gentlemanus írta...

Kanyisz
Ui.-ra figyeljek?
Nem biztos, hogy értem mit akarsz mondani...

kanyisz írta...

A cikknek világvége hangulata volt. Az ilyesminek gyakran az ellenkezője történik. (igaz még nem elég általános), persze nem teljesen komoly, mint :)-al jeleztem.