Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. január 21., hétfő

a mai nap margójára

Mint minden hétfő hajnalban ma is kissé "vakon" wapról próbáltam informálódni a világ helyzetéről, de azt már reggel 6-kor is láttam, hogy valami nagyobb dolog készül az ázsiai zárók láttán ekkora bezúgásra viszont nem számitottam. Én azt vallom, hogy ilyen helyzetekben mutatja meg 1 részvény az "igazi erejét" ami nem okozott meglepetést a pénteki nap után az a mol, lassan 4 hónapja esik és 1 ilyen napon nem üt új aljat, napos charton még semmi biztató, de óráson már van egy magasabb aljunk és a rövidebb mozgó átlagok is fordulni látszanak szintén óráson, vételhez ez nekem még nem elég, de figyelőlistás, korrekcióban ebből biztosan fogok vételezni. A totális meglepetés a richter nem ütött új aljat ma, de naposon és óráson sem látok semmi biztatót egyenlőre, csak a 200 napos fogná? Ami viszont nem lepett meg az az otp új alja, ronda mindegy milyen timeframen nézem. Másik fekete bárány a telekom csúnya napi aljas zárásával, osztalék miatt kell majd, de még nem, igy nem. Igérem chartokat is rakok majd fel, de inkább gondolatokat szeretnék megosztani a piacról. Jelenlegi stratégia: full cash, short már nem long még nem, várom a korrekciót ami szerintem már közeleg, amikor Soros úr mosolyog rám az index cimlapon és disztkréten megsúgja "csak" nekem, hogy itt a világvége akkor én is vissza mosolygok Soros úrra és kezdem a korrekciós jeleket keresni.

1 megjegyzés:

drop írta...

"várom a korrekciót ami szerintem már közeleg, amikor Soros úr mosolyog rám az index cimlapon és disztkréten megsúgja "csak" nekem, hogy itt a világvége akkor én is vissza mosolygok Soros úrra és kezdem a korrekciós jeleket keresni."
Nem értek egyet, de nagyon nem. Egy rövid korrekció lehet persze, a TA-ban nem vagyok járatos, de a mai esésnek és a dow futures -500 pontjának van egy komoly oka, amiről nálunk nem sokat írtak.
Itt olvasható ez a kis hírecske:

http://money.cnn.com/news/newsfeeds/articles/newstex/AFX-0013-22376086.htm

Állítólag a bankok a hitelbizosítók leminősítése miatt (nagyjából fiztéssképtelenek) a subprime válsághoz hasonló méretű leírásokra lesznek kénytelenek. Szóval el a kezekkel a bankszektortól.

Másik oldalról pedig igazi recessziós adat (GDP, munkaerő) még nem is jött ki. Mi lesz, ha kijön?