Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. január 30., szerda

A múltkori

ausztráliai shortom arra volt példa, hogy maradni kell a módszerünknél (ha az évek alatt tesztelt és eredményes), nem ugrabugrálni össze-vissza. Nyerőben jöttem ki belőle, de nem hatékonyan.

49 megjegyzés:

Névtelen írta...

Bocs, nem ide való ez a hozzászólás, de miért hagytad abba a belföldi részvények naplózását?

DLPH írta...

Mert nem tartozik mindenkire.
Mert a paraziták visszaélnek vele.
Mert utálom a parazitákat.

DLPH írta...

Egyik naplót sem hagyom itt meg.
Csinálok egy zárt blogot, ha valaki engedélyt kér, akkor megadhatom, és ott olvashatja részletesen mit csinálok és miért.

A szóhuszárok meg tanuljanak meg tőzsdézni. Vagy bukjanak el. Bánom én...Nincs sültgalamb, csak a rendes embereknek segítek.

Névtelen írta...

Dlph!
Nagyon sajnálom,hogy így döntöttél, mert ez egy igazán jó kis szakmai blog lett. Nagyon sokat tanultam tőled, tőletek. De még nem eleget! Mindenkinek köszönet!
A fórumot olvasva, már éreztem, hogy sajnos előbb utóbb ez lesz a deöntésed! Jó munkát mindenkinek !

farenn

Névtelen írta...

Szíven ütött a dolog, de teljesen igazad van. Igyekezz a bloggal, jópárunknak van miért izgulnunk.
:-))))
Sly36

Névtelen írta...

Dlph!
Nagyon sajnálom, hogy így döntöttél, pedig ez egy igazán jó kis szakmai blog lett. Nagyon sokat tanultam tőled, tőletek, de még nem eleget! Mindenkinek köszönöm! A fórumot olvasva már éreztem, hogy előbb vagy utóbb de sajnos így fogsz dönteni. Jó munkát mindenkinek!

farenn

Névtelen írta...

Hát igen, várható volt...Igazad van. Már kérdezni is akartam, hogy tudna e valaki ajánlani egy " szakmai fórumot".Igaz én csak olvasni szeretném, mert hozzászólásaimmal inkább nem rontanám a színvonalat.

Tovább sikeres kereskedést, sok sikert!

Famo

Névtelen írta...

Dlph!
Ismeretlenül is köszönöm az eddigi felbecsülhetetlen
segitséget. Csak azért írok, hogy tudd, sokkal
többen vagyunk, mint gondolod....
Üdvözlettel:
Margarita

Névtelen írta...

DLPH, köszönet az eddigiekért! :)

A kezdők közül persze sokkal többen buknak majd el, ahogy az összes értelmes hang elhallgat a nyílt fórumokon, blogokon. A zárt helyek zárva maradnak előttük, hiszen senki sem ismeri őket, aki meg bejut, az már eleve túlélő, tehát egy zárt elit klub alakul ki lassan. Ez meg pont nem az amiért az egészet elkezdted.
Örülnék ha továbbra is elérhető maradnál, csak annyira, hogy támadásnak még ne tedd ki magad.

Névtelen írta...

Dlph!
Sajnálnám, ha befejeznéd. Reggeli kötelezőim közé tartozott a Blogod. Nagy űr maradna utána :(.

Üdv,
zsolo

DLPH írta...

Mindig ez volt. Fogalmam sincs hányan olvassák, hány tisztességes embernek fontos, ha írok ezt-azt.
Amit látok a pf-en, az egy kiábrándító, tragikomikus vak vezet világtalant, egy semmi, egy óriási nulla. Még az sem.

Nem tudom mi tévő legyek.
De tele van a hócipőm a sok írástudatlannal .... !!!

Névtelen írta...

Dlph, ha még mindig fontos neked, hogy sokunkhoz továbbra is eljuttasd (a láthatatlan olvasókhoz is) a gondolataidat, akkor függetlenítsd el a blogodat és a portfolió fórumot. Ez marad tiszta, tölse be a Lelkisegély topicod helyét, bővítsed-építsed, utóbbi meg arra jó, amire...
Már ha van még kedved hozzá...
A "Nem tudom mitévő legyek" arra enged következtetni, hogy még megmaradt ez a szándékod. Én (és talán a döntő többség) ebbe az irányba buzdítunk!

blue

Névtelen írta...

Tisztelt DLPH és a többi társszerző!

Én is inkább azok közé tartozom akik inkább csendben figyelnek,tanulnak,és ha értelmeset nem tudnak mondani akkor inkább csendben maradnak ahelyett hogy mindenféle idiótaságot írnának-mondanának.
A Pf-et egy éve figyelemmel kísérem,hébe-hóba jeleztem is jelenlétem,de sajna már néhány "régi öreg róka" tapasztalatairól,eszmefuttatásáról lemaradtam,szerencsére maradtatok még néhányan akikre érdemes figyelni és sokat lehet tanulni tőletek,legalább ez a jó kis blog maradjon meg,itt szinvonalas hozzászólások születnek,sok embernek sokat jelentene!

Sok pénzt,üdv:waszeitun

Névtelen írta...

Szia DLPH !
Köszönet az eddigi munkádért,és jószándékú segítségedért,mert hozzád hasonló ember,kevés akad a fórumokon.
Bár tudjuk,hogy sültgalamb nincs,a döntést mi hozzuk meg,de sok embernek segítesz,hogy jól döntsön!
Légyszi nehagyd abba,sokan szeretnének Tőled tanulni!
Köszönettel:csaszi64

Névtelen írta...

Kedves és tisztelt DLPH!

Volt szerencsém nekem is sokat tanulni tőled és a többiektől az utóbbi időben, amit utólag is köszönök. Egy éve kezdtem tőzsdézni, mindig addig gondolkodom egy új befektetésen, amíg sikerül az utolsó pillanatokban beszállnom. Így sajnos jelentős mínuszban vagyok az utóbbi egy-két hónapban az amerikai tőzsdén jelentős pénzzel, miután a magyarból még a nyáron nagyon kiábrándultam. De nem vagyok kétségbeesve, néhány mélypont az életben megedzi az embert és hinni tud magában. Persze ehhez tanulás is szükséges, ezért lenne nekem is nagyon fontos, hogy az a kevés iránymutatás, ami még itthon megmaradt, ne vesszen el. Bennem már korábban is és most újra felmerült egy ötlet egy baráti társaság létrehozására. Úgy érzem pár kezdő nagyon örülne egy ilyennek, és a tapasztaltabbak is szívesen tanulnának egymástól. Egy ilyennek a vezetése jó alkalom lenne a benned lévő mérhetetlen segítőszándék megnyilvánulásának s talán mi is tudnánk adni neked valamit.

Válaszodat köszönettel veszem,

galimre

Névtelen írta...

Tisztelt DLPH!

Gratulálok a blogodhoz / blogotokhoz!

Nálam a napi toplistám első helyezettje régóta.

Köszönet a segítségért, a tapasztalatok
megosztásáért és külön elismerésem, hogy
leírtad előre amit teszel.

A hozzám hasonló kezdők számára ennél
használhatóbb "linket" még nem találtam.

üdv KL

drop írta...

Szerintem függetlenítsd a blogot a portfóliós vitáktól (őszintén szólva nem is értelek, hogyan van energiád az ott folyó szócsépléshez, mert másnak nem nevezhető). Ez tűnik a legésszerűbb megoldásnak, bár mondani mindent könnyű :)

Névtelen írta...

udv DLPH

azert irok hogy megerositsem en is a tobbieket, szerintem mindenkinek nagyon hasznos ez a blog, es nem csak a kezdoknek.margaritanak teljessen igaza van, valszeg sokkal tobben olvassak rendzseresen mint gondolod, mindenesetre nekem ez az elso oldal amit reggel megnyitok.persze TE dontesz meddig csinalod.

mas:
remelem meglesz a 50 bp, ha nem csunya dolgok is tortenhetnek.
zlesi

Névtelen írta...

DLPH :)
Akkor én is beszállok: jó volt olvasni, remélem lesz azért még lehetőség akármilyen formában, közelemben senki nem foglalkozik ilyesmivel, ismerősök, barátok úgy néznek rám mint egy csodabogárra, szóval én megragadok minden kommunkációs lehetőséget :)
ui: pf-et pont egy hete pénteken kezdtem olvasni (jókor) és a lelkisegéllyel kezdve, hát megdöbbentem :( ilyen végletekig még sehol nem láttam kiélezve, elfajulva a dolgokat, viszont szvsz a leghatásosabb dolog figyelmen kívül hagyni az olyan ostobákat, (nem könnyű), talán erre is illik a mondás: boldogok a lelki szegények: ő (ők) élvezte, Te meg csak felhúztad magad.

Viszont azt hiszem állandóan blogot csinálni is fárasztó lehet nagyon, magamnak lejegyezni a tradeket is nehezmre esik, szóval csak akkor, ha még valami örömödet is leled benne legalább egy kicsit :)
Üdv! Örülök hogy olvashattalak!

rettenet írta...

Kedves DLPH!

csak kb. 1 hónapja fedeztem fel írásaidat, nagyon sokat tanultam belőle. PF-en levő lelkisegély fórum régebbi bejegyzéseit majdnem mind végigolvastam és sok elhibázott lépéstől mentettek meg. Kár, hogy szétbombázták az idióták.

Ha itt a vége, akkor köszönöm az eddigieket. De remélem valamilyen formában még olvashatjuk a gondolataidat.

Névtelen írta...

DLPH!
Szintén azok táborát erősítem akik napi szinten olvassák a blogodat és a pozik naplózását, és igen, tényleg nagyon hasznos a kezdők számára. Nem azért mert ezt kell követni és ez alapján dönteni, nem, nem. Hanem mert elgondolkodtató dolgokat írsz, írtok, illetve olyan összefüggésekre világítotok rá, amelyekből egy kezdő kicsike nagyon sokat tanulhat.

Megértem, hogy unod a "dolgot", amennyiben valamilyen zárt formában folytatnád, örömmel venném, ha ott is olvashatnám írásaidat!

üdv: Blas-Jr.

Unknown írta...

MESTER!
Lécci vmit találj ki. Tedd fizetőssé smswebbel v bármi hiper szuper titkos beregelős, telefonos-személyes regisztrálós, fényképes önéletrajzos, dolgozatot írni kell hogy bekerülhess vagy adatokat híreket kell, hogy beküldj módon. Ha tudok és kell segítek, van egy két webzseni haver, akitől utána tudok kérdezni, hogy működne. De lécci írj. Nem akarok bukni. Kössz: Riszpekt és tisztlet hetman84

Névtelen írta...

Tisztelt DLPH
Remélem azzal, hogyha mi akik idáig csak olvastunk Téged, megszólalunk, rá tudunk venni arra hogy folytasd!
Előre is köszönöm:
SR

Névtelen írta...

Üdv DLPH-

rengeteget tanultam én is írásaidból..
(PF-et meg sz*rd le)

KÖSZÖNÖM

R.Gábor

Névtelen írta...

Tisztelt Bloggerek, kedves DLPH!

Csak figyeltem eddig, csendben.
Én már nem olvasom a PF-et, jó ideje.

Tudom mit érzel, és miért. A többség eljut oda, amikor nincs tovább, csak legyint, és hagyja ugrálni a "lemmingseket" a szakadékba.

Jó, hogy Te nem vagy ilyen, de azt érzem, és bizonyára Te is ezért tettél STOP-ot, hogy ha nem teszed túl magad ezen, rá fog menni valami. Ezt meg kell tanulni kezelni, túl kell lépni rajta, ez egy komoly feladat számodra.

Sajnálnám azért, ha abba maradna, szeretem az írásaidat, és ezen a módon is köszönöm az eddigi munkát, amit önzetlenül tettél, tesztek értünk, kezdőkért.

Sajnos az elmúlt 2-3 évben rengeteg pénzt buktam el (véressen fájdalmas összeget, magamhoz mérten, nyögni fogom sokáig) azért, mert meggondolatlanul, kapkodva, kezdőként hallgattam a környezetemben olyan emberekre, akik megvezettek (volt köztük bróker is). Sajnos nem ismertem még akkor a hozzászólásaidat.

Nem mondom, hogy most nem vagyok már minuszban (még sok évig abban leszek), és mindezért csak magamat hibáztathatom, lehettem volna óvatosabb is, de most legalább az esélyem megvan az átgondoltabb és nyugodtabb fejlődésre. Sokat tanultam tőletek az elmúlt hónapokban, de ez csak egy végtelen folyamat első pár lépése.

Kérlek benneteket, hogy ne adjátok fel! Köszönöm!

X-ray írta...

Uff, jól beszéltek!

Szükség van a tiszta hangokra! Így tovább!

Névtelen írta...

Szia DLPH!

Én csak kb 2 hete találtam rá erre az oldalra!Szívesen olvasom az írásaidat!Sajnálom,ha úgy döntesz,hogy abbahagyod!Sokat segítettél nekünk!Az én környezetemben sincs senki akitől tanácsot kérhetnék!
PF-es ről a kötözködők elmehetnek a .....-ba.
Amúgy ez miatt én sem igen olvasom őket,hanem inkább az itteni írásokat!

Üdvözlettel:
atesz11

Névtelen írta...

Kedves DLPH!

Már többször próbáltam írni, de valamiért nem jelenik meg.
Én is minden nap olvasom a blogot, és nagyon tetszik, mert nem csupán a szokásos TA elemzésekről van itt szó, hanem egy tágabb megközelítésről, ami máshol nemigen található.
Remélem, hogy valamilyen formában lesz még folytatása.
Köszönet eddigi munkádért és köszönet társszerkesztőidnek is.
Devi

Névtelen írta...

Nagyon nagy kár!jo volt tanulni töled!!!DLPH

Névtelen írta...

Sajnálom mert nagyon sokat tanultam TÖLED DLPH!!! dudus6464

Névtelen írta...

Szia DLPH én is lelkes olvasóid közé tartozom és hasonlóan az előttem szólókhoz rengeteg buktától mentettél már meg.Csak annyit szeretnék irni hogy a te jelenléted nélkül szart se ér a portfóliós fórum persze tisztelet a kivételnek nem csodálom hogy eleged lett belőle.Annyit még, hogy ezer köszönet és Király vagy csak igy tovább:) CSALA

Névtelen írta...

Kedves DLPH, es tobbi Tarsszerzo,
ki bantotta meg ennyire Önt?
Ezen az oldalon?
Irjon tovabb.
És nevessen.
Ha kell sutok pitét..

Névtelen írta...

Kedves DLPH,

bevallom, nagyon sajnálnám, ha befejeznéd a belföldi részvények naplózását, ha kérhetlek, gondolkodj el azon, hogy revideálod a döntésedet. Már csak azért is, mert szerintem legtöbben belföldi részvényekkel, s nem devizákkal foglalkoznak.

A portfolio.hu fórumát hagyd, vagy legfeljebb csak "gőzleeresztőként" használd, komolyan venni nem érdemes, megsértődni s ennek alapján döntést hozni a saját blogodra vonatkozólag meg különösen nem. Az a fórum tele van pszichopatákkal és bértopikolókkal, s meg kell mondanom, hogy félelmetesen zuhan a színvonala, már egy jó ideje egyáltalán nem érdemes sem olvasni, sem írni oda. Én is hanyagolom. Előbb-utóbb pedig a portoflio.hu vezetése is rá fog jönni, ha ezt így hagyják tovább menni, akkor a végén minden értelmes olvasójukat és hozzászólójukat el fogják veszíteni. De ez nem a mi problémánk.

Visszatérve a blogodra, nem szabad, hogy a portfolio.hu bolondjai egy kicsit is befolyásoljanak a blogod írásában. Mint láthatod, nagyon népes olvasótábor gyűlt itt össze, én is mindennap megnézem, s nem csak a tiéd, de a többiek véleményét, hozzászólását és kommentjeit is nagy érdeklődéssel olvasom, s azt hiszem, sokan vagyunk így vele. Másképp fogalmazva: egy-két portfóliós hülye miatt ne szúrj ki a normális és tanulni akaró olvasókkal.

Bevallom egyébként, azért egy kis megelégedettséggel olvastam, hogy te is eljutottál oda, hogy nem kell mindenkinek segíteni. (Biztos emlékszel még a vitánkra. :-))

Az különben jó ötlet, hogy zárttá teszed a blogot, bár biztos, hogy akkor kevesebben fogják olvasni, de legalább az itt lévők méltányolják az erőfeszítésedet, s nem arra utaznak, hogy hol köthetnek beléd, vagy a másként gondolkodókba.

Maradok barátsággal,

yesterday

Névtelen írta...

Kedves DLPH és társszerzők!

Köszönet a fáradozásért, sajnálnám, ha bezárna a blog. Nagyon sokat segítettetek, folyamatosan hasznomra volt.
Úgy gondolom, kár mérgelődni a PF fórumra írkálók miatt, nem érnek ennyit!
Hajrá és ne adjátok fel!

Üdv:
pecskeke

Névtelen írta...

Üdv DLPH

Bárhogy is döntesz el kell fogadni a döntésed!:)Azonban,ha zárttá teszed a blogod,számba vehetnél,mint olvasót:)

Tisztelettel:törzsfönök:)

Névtelen írta...

Nem volt rossz a pf-on adott becslés az olvasótáborodra nézve pár napja.
( 100-as nagyságrend )

A mostani "befejeztem" néhányunknál, akik eddig csak olvastunk, kiütötte a
stoppot ( STOP LOSS :-)) és megmutattuk magunkat.

Ez talán adhat egy kis erőt a folytatáshoz.

Sok sikert!

üdv KL

Névtelen írta...

Minden eddigit köszönök (van mit, pedig konkrét tippet nem játszottam meg). Remélem folytatod, lehetőleg változatlan formában.

A többiek mindent elmondtak előttem, a 36 hozzászólás önmagáért beszél.

Kérlek egy nem túl fajsúlyos strigulát húzzál be az olvasótáborotok "légyszi írjatok sok okosat" szekciójába.

Névtelen írta...

Szia Dlph!

Gondoltam én is előlépek a "félhomályból" és támogatásomról biztosítani.Nem mintha szügséged lenne rá de hozzátartozik a napi rutinomhoz, hogy benézzek ide hátha olvasok valami érdekes dolgot.
Itt a bloggodon nem történt szerintem semmilyen értelmetlen kötözködés.El kell határolódnod a portfoliós unatkozóktól.Legyenek az ő szemétdombjukon ők a kakasok.

Tisztelettel CsapBa

DLPH írta...

Sziasztok !

Ez nem semmi. Hirtelen szóhoz sem jutok.... Sok igazság van abban amiket mondtok.

A blogot semmilyen körülmények közt nem szüntettem volna meg, nem a sajátom, közös, nincs jogom ilyen döntést hozni, és a szerzőtársak mindegyikét nagyra becsülöm, számomra öröm, hogy írnak, ki gyakran, ki ritkábban, mindegy, de sokat tanulok tőlük. :)
Ezt komolyan mondom.

Csak a naplózásra értettem, ami a belföldi papírokat illeti.

De ez már a múlté. majd valamit kitalálok, hogy legyen időm erre.

Köszönöm kedvességeteket, nekem volt igazán öröm ezeket olvasni.

Sziasztok.

Névtelen írta...

Hello DLPH,

lassan egy éve kerültem szorosabb kapcsolatba a tőzsdével.
Még csak kis hazánkaban próbálkozom, hiszen még van mit tanulnom a sikeresebb kereskedés reményében.
Néhány hónapja figyeltem fel az írásaidra.

Önkéntesen közkincsé tett gondolataid remek segítséget jelentenek a tanulás során.
Sajnálom, hogy egyesek piszkálásoddal múlatják az időt.

Én köszönöm -az amatör közösség nevében is- az eddig leírtakat.

riziko

tozsdenyul írta...

Azt a pitét vétek lenne veszni hagyni, kedves és láthatóan (persze joggal) megbecsült Dlph!
:)

Névtelen írta...

1 olvasó: Tibi

Hali DLPH

Szerény véleményem szerint ha abbahagyod a részvények naplózását, akkor a pfolios veszekedőtársak elérik azt, amit szeretnének: hogy rossz hatással legyenek rád.

Sokszor voltam én is (és mindannyiunk) hasonló helyzetben, de meg kellett tanulnom nem leragadni senkinél és semminél.

Mindezt röviden kifejezte egyik előző hozzászólónk: sz*rd le a pf-et. :)

Ugye nem hagyjuk, hogy ezt a szakmai fórumot bárki, bárhogyan, rossz irányba terelje, befolyásolja? Ugye, hogy nem. :)

Unknown írta...

Szia DLPH !

Email ment, válaszolj lécci!

Névtelen írta...

Szia DLPH !

Naon várom a válaszodat !
(A hajam befonásával már végeztem és nem tudok kitalálni semmit)

DLPH írta...

Minden emailre válaszoltam.
Paul bocs, mire kell válaszolnom?
Segíts, lehet, hogy elkerülte a figyelmemet. Köszönöm.

Névtelen írta...

Szia DLPH !

Tegnap este küldtem neked "ajánlatot" az általad küldött email címre. Kiegészítem és elküldöm újra, erre válaszolj légyszi! (paul73@vipmail.hu)

DLPH írta...

Szia. Eddig mindösszesen 1 email-t kaptam Tőled, melyre még aznap válaszoltam.

Névtelen írta...

Szia DLPH !

Akkor v.mi baj van a rendszerben mert azóta kettőt küldtem még Neked! Most megpróbálom másik email címről elküldeni, hátha így sikerül! Amit megadtál nekem címet azzal minden rendben?

Köszi.

DLPH írta...

Persze. Az a címem. Amire a legelső emailt írtad.