Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. január 18., péntek

Neomodelhez (egy Pf-es hsz kapcsán)

Szia. Olvastam kedves hangú véleményed. Nekem öröm, ha segítettem valamit. Ezért firkálgatok jobbra-balra. Engedj meg vmit, amiről viszont nem esett szó, és ezért írom ide , mert másnak is (esetleg) hasznos lehet.A kis pozi-nagy pozi kérdése. A fő gond mi vagyunk. Saját magunk. Ha most belegondolsz, ha januártól 10-szer ekkora tőkével kereskedem a dow-al, az tízszer ekkora pénz lenne. Na ja. Csak épp van itt valami, ami nagyon fontos. Mi magunk. Voltam nem kevésszer menet közben mínuszban is, nem is egy napokat. Olyankor ránézve az ember a mérlegére, látja, ez pénzben nem katasztrófa, hozzá tartozik, bukta benyel ha rosszul sül el.
A gond, ha ugyanezt a helyzetet 10 szer ekkora tőkével élem át, a nyugtalanságon és egyéb nemalvás jellegű tüneteken kívül az ember hajlamos olyat tenni , amit később erősen megbán. Vagyis , ha technikailag indokolt a tartás, de romlik a pozi, és ez a romlás igen nagy pénz....na ott a baj. Elkezd az ember aggódni, és esetleg zár. amit a következő 2-3 napban megbán, és saját magára nem túl szalonképes kifejezéseket aggatva diliházban jellemző viselkedési formákat vesz fel.

5 megjegyzés:

kanyisz írta...

töletes:)

DLPH írta...

Köszi szépen :DD

DLPH írta...

Stluinak szólt az előbbi, de a válaszát már töröltem.

Névtelen írta...

Sziasztok!Szia DLPH!

Próbálom kielemezni hogyan is gondolkodunk magyar mikro- spekulánsok.
Igaz hogy látszik a macis trend,de a hazai piacon a két fő papírban ott van egy komolyabb felhúzás lehetősége.Gondolok itt egy molra szóló vételi ajánlatra vagy egy bevásárlásra otpben valamely nagy befektetőtől.Ez pszihésen sokakat félrevezet,valószínűleg az esélyét magunkban még fel is felnagyítjuk.Különösen hogy azt több"elemző"túlhangsúlyozza.Sok energiát szánsz arra hogy megtaníts minket kereskedni.Hogyen lehet ezt a kockázatot kezelni?Tudom mondod hogy nem elég likvid a Bét.Ettől a kockázattól való félelemnek pont ez adja az erejét,mert ha a MOL-on kívül még 5 másik hasonló nagyságu olajcég is lenne kis piacunkon meg 100 egyéb hasonló sőt akár nagyobb is, akkor ez a félelem elporladna egy részvény kosárral történő kereskedésben.De így nem.Én arra jutok ki kell menni nagyobb piacokra. Mit tanácsolsz/tok?

kanyisz írta...

Valamikor a 90-s végén elkezdtem shortolni a MOL határidőt. Aztán hírét hallottam milyen jó éves eredményt fog közzé tenni a MOL. Beijedtem (jó nagy pozim volt), mi lesz ha erre kilő? Felszámoltam kis nyereséggel. A hír megjelenése után tovább esett.

Ne foglalkozz a félelmeiddel a többit DLPH leírta.
Kiegészítés: BUX-ban ez a kockázat már minimális.