Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. január 24., csütörtök

Otp 1. (részletes magyarázat)

Elöljáróban : ez nem a "perfekt". ez az, amit szoktam csinálni. És nem térek el tőle.
Kifuttatom ha tudom, nem zárom a pozit magasan, hadd menjen, amíg tud. Ha már eleget ment, lehet, hogy később zárom, de az mástól is függ, és nincs köze az otp pld. 60 perces grafikonjához.
Első állomás. Most lehet először stopot betennem. Fent írtam hová. Ezzel egy minimális profitot védek, már az alap adott hozzá, hogy ez reális legyen. Ha visszazuttyan, és kiütnek, majd később ha lehet újra beszállok. Természetesen nem érdekel, ha az a mostaninál magasabb árfolyamon lesz, mert nem érdekel az árfolyam, hanem a helyzet.Lehetséges alternatívák még, amiket simán lehetne alkalmazni, csak épp nem az én módszerem : 8100 -at elérve zárni. (persze ha onnan van kb a long, ahonnan nekem). Mert sanszosan 8K alá is benéz még újra (feltéve, ha ez a pozitív korrekció tovább tart). VAgy ha valaki ennyi hasznot már be akar zsebelni, akkor zárjon. De a következő belépőjét jól időzítse, mert a mostani haszna elmegy. Szerintem megyünk még fel, a dow egy fontos támaszt győzött ma le, egy kicsit felfelé most még szabad az útja, ha Ázsia ebbe nem kavar be azzal, ha ma éjjel napon belül csökken. Mert akkor gázosabb, de ha kiütnek nem baj, ne féjetek tőle, minden mozog, be lehet szállni újra, az árfolyam tökéletesen mindegy. Ne azt nézzétek, semmi értelme.A következő pozitív fejlemény, amikor stoppot lehet emelni az lesz, ha a dow a következő akadályát is legyőzi, vagy eljut addig. Ha azt nehezen vagy sehogy nem viszi át, érdemes realizálni, mert akkor visszapottyan minden. Az otp-re vetítve ez satbil 8K feletti zárásokat kell eredményezzen több napon át. Ha 8K felett stablizálódik az árfolyam, mehetünk tovább fel. Eddig ennyit látok, mást nem.

De bármit is tesztek, ne feledjétek, trenddel szemben minden forint ajándék. érdemes megbecsülni. Trendben poziban maradni és nem csinálni semmit : nem mesterség.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia DLPH! :o)

Ez óriási segítség volt! Köszönöm! Ez most annyira szájba rágós volt hogy még én is megértettem! :o)

Közben rájöttem, hogyan működik a stop-loss! Így 7800-on ki is üttettem magam tegnap előtt! :o( A szomorúság csak az benne, hogy így a tegnapi emelkedésből kimaradtam!
De kit érdekel? Tanultam valamit amit biztonsággal tudok használni most már!
Ma reggel pedig megpróbálok visszaszállni! A tegnapi Ámérika nem fényes, de +, mint Ázsija is!
Szóval még egyszer köszi a segítséget!

akpo írta...

Tegnap napon belul en is longoltam 7700rol illetve 7650rol vett pakkokkal, de a 3/4et le is zartam, a maradek stoppal a PFban. Ha lemegy 0-ra, kivagom.

Névtelen írta...

Szia DLPH!

Kiütötték az OTP stoppodat vagy gép előtt voltál és visszavontad?
Sly36

DLPH írta...

n-edik szabály, stopot sosem bántom
azért van, hogy ottlegyen, ha jó ha rossz

a stopba nem engedem még saját magamat sem beleszólni

elment a hajó

kis zsömlérevaló meglett