Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. január 11., péntek

Árfolyamszemlélet

Elképzelem , amint Forexes fórumokon kiabálják percenként 114-es usd/jpy árfolyamnál : gigabukó, menekülés, a kiabáló 113-tól szeretné longolni, itt neki nem jó, innen ő nem fogja, neki ez sok.
Tessenek egy kicsit a számtanban (nem mondok matematikát, mert nagyképűen hangzana), haználatos vektorokba belemélyedni.
Kérdezz -felelek :
1, mit is szeretne egy longoló ipse? válasz : pénzt keresni.
2, hogyan tud pénzt kereseni? válasz : ha a kilépési pont mínusz belépési pont pozitív szám.
3, Vektortér egy instrmunetum chart-ja? válasz : igen.
4, Egy longoló nem egy irányított szakaszra vágyik ebben a vektortérben, ahol a vektor végpontja nagyobb mint a kiindulópontja? válasz : igen
5, ha jellemzően a jelenben bármely tetszőlegesen felvett kiindulópont után felvett végpont nagyobb mint a kiindulópont, akkor van esélye, hogy az álatal felvett kiindulópont után felvett végpontja nagyobb lesz mint a kiindulópontja? válasz : igen
6, Költői kérdés : akkor nem mindegy, hogy a vektor kiindulópontja éppen számszakilag mennyi? Cél, hogy a végpont ettől nagyobb legyen.

Egyszerűen szerettem volna plasztikussá tenni ezt az árfolyamszemléletet, mint garantált kudarchoz vezető stratégiát , de nem sikerült.Feladtam. Likvid instrumentumoknál ez hosszútávon bejön. Minél illikvidebb egy tőzsde, annál kevésbé működik akár még ez is. Vagy bármi. A béten megértem, hogy az igaz sikerre az vezethet (gondolja a zöm), ha egy fundamentálisan jó papírt indokolatlan legyalázáskor jól belongolunk. Ritkán jön be, nagyon el kell találni. Egis (nem voltam benne), Rába (nagy kínlódva nullásan kiszálltam), látható mi lett. Genesis pld. sikerült. De ez egy nem rendszeresített dolog, erre nem alapozok, és kerülöm ha csak ezer és egy érv nem szól amellett, hogy érdemes megpróbálni. De ott meg aljat eltalálni....a béten...kispapírnál....áhh.

Nincsenek megjegyzések: