Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. február 5., kedd

Dow naposon


Az a szint eleste, ahol az "otp longdobás" szerepel, feltételezésem szerint egy begyorsuló esést eredményez majd. Annyiban módosítanám, hogy dow shorttal kompenzálnék egy otp longot, az otit 6800 alatt hajítanám csak a kukába. Akkor lesz még idő visszavenni jóval lejjebb. Most így látom. Az igazán kritikus szint szerintem dowban nem egykönnyen esik el. ÉS nem ennyire egyszerű, mert a devizapiac a mérvadóbb, ott ennyire nem borús a helyzet. Borús, de nem ennyire.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia DLPH !

Kérdés ment, válasz még zárás előtt jó lenne!

Köszönet.

Névtelen írta...

Szeretném,ha vki elmagyarázná:
"Majd a makrok megmutatják az irányt"
"Majd a Q4-k megmutatják az irány"

Most akkor mi is mutatja meg az irányt?

"márciusban meglehet egy újabb 50 bps vágás"

Az hogy lezúgott volna a piac, az nem lett volna megoldás és talán ennyit vágni se kellene?

DLPH írta...

Usában a háztartások nem kis része alapokba fekteti a megtakarításait (már ha van neki olyan). Elnökválasztás közeledtével a részvénypiacok esése nagyon rossz ómen a regnáló hatalom számára. Meg amúgy is...ezer és egy oka van, hogy a kötelet a plepsz torkán lazábbra kell fogni, mert megfullad. Vagyis csökkentés. A pénzfelhasználás olcsóbb legyen.Ennek hatásai a reálszférába sokára gyűrűznek be, ha begyűrűznek egyáltalán. Ha nem, akkor olyan bajok vannak, melyeket egy kamatcsökkentési periódus sem állíthat meg. Az más kérdés, hogy ezek a negyedéves jelentések az ELŐZŐ negyedévről fognak szólni, ami várhatóan rossz lesz. Ettől olyan hektikus a kereskedés. ÉS kiszámíthatatlan.

Aki a fenti mondatokat állította, szerintem ő magyarázza meg ezeket, én ilyet nem mondtam, ennél az ügy összetettebb, a múlt értékelése a JÖVŐT pedig semmiképpen nem mondja meg,logikus gondolom, ezért ez téves megállapítás. No persze csak szerintem.

JohnnyBravo írta...

Na, mi a helyzet Mari nénivel? Shortolod már Őt is? :)
Remélem azért nem annyira rossz a helyzet nálad.
Nálam ez a 300 pont sajna kimaradt, de van még 12265 pont lefele. A Dow chart elég tragikus, MOST.A többi is. A holnapot ember nem tudja. Ha a helyzet marad 2 kont short dow hati próba.
Azért aki kitalálta, hogy minden bejelentés nélkül 1 órával hozzák előrébb a mai adatot, azokat a nép elé vetném.
Jó esély van márciusig a 11000 alatti szint tesztelésére. Persze ez csak ma látom így. Ja és ázsia nem lesz 1 hétig. Hol fognak azok nyitni?

DLPH írta...

Johnny nem esett még el ez a szint. Zárás után visszahúzták. Éjfél felé járunk. Nem adja könnyen magát.

JohnnyBravo írta...

Az éjfél felé járunkot nem értem, a többit igen :)
Akkor holnap, vagyis ma.
Csak okosan ott is. Én is úgy próbálom.
Üdv; JB

DLPH írta...

Elnéztem az órát :) Csak hogy mikor volt annyi a dow. De nem akkor.

Névtelen írta...

Szia DLPH!
Én nem találok mást tegnap estére Dow zárónak csak 12265-öt.Most akkor még a mai napon ráerősítést vársz a 12324-es szint elestére?
Vagy csak én látok valamit rosszul?

JohnnyBravo írta...

Ha nem gond reagálok én. Valószínű, hogy a határidők beárazásánál volt a felhúzás. 22:00 ig van kereskedelem, utána pedig 15 percig hati mozgás még van.
Ha rosszul tudom tessék engem kioktatni.