Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. február 18., hétfő

Genesis részvény TA chart

Genesis részvény 1 éves TA csártját látjátok.
Jól láthatóan egy emelkedő trendvonal szorítja felfelé a részvény árát.
A 2800-as szint eddig erősen fogta a papírt, többször lepattant erről az ellenállásról a pepper.
Az emelkedő trendvonal és az ellenállás között harapófogószerűen beszorult az árfolyam.
A nagy növekedés 50%-os egészséges visszakorrekcióját megcsinálta a papír, és a rákövetkező korrekcióban sem esett az emelkedő trendvonal alá.
A mostani vehemens korrekció is teljesen letompult a dojik-kal, sőt mintha enyhe emelkedésbe váltott volna át már e héttől az árfolyam a trendvonal felett.
A papírban teljesen leült a forgalom, a zöld éken belül is egy kis ék teljesen leszorította az árfolyamot, ebből megítélésem szerint legalább a vastag zöld ék tetejéig pattan meg, 2250 Ft-ig. A forgalom megjöttével pedig újből nekimehet a 2800-as ellenállásnak, ha netán azt erővel átviszi, bizony mondom zászló alakzatot fog alkotni és kb 3500-as árfolyamot célba veszi. Nyilván ehhez nem ártana egy pozitív nemzetközi környezet is.
Rosszabb verzió a forgalom elmaradása miatt lehet, hogy apró gyertyák vagy dojik formájában lassan araszolgat felfelé az árfolyam a trendvonal mentén.

Igazából a Genesis gyj nem sokban van a segítségünkre, tehát pusztán abbéli megérzésünkre kell hagyatkoznunk, hogy a láthatóan trendvonal mentén szépen szorítják fel az árfolyamot.
Mivel e részvény mostanában inkább illikvidnek minősíthető mint likvidnek, ezért kevés erővel is a trendvonal fölött meg tudják tartani a papírt. Orbitálisan magas forgalom mellett húzták fel és jelölték ki az ellenállási zónát, ahhoz képest nevetséges forgalommal korrigált vissza, tehát inkább hajlok a felé, hogy a kicsik kirázása, kifárasztása folyik.
Elképzelhetőnek tartom még, hogy a fals letöréssel az ék aljáról a bolli aljára leszúr, de onnan sürgősen vissza kell jönnie a trendvonalra, különben sérül az emelkedő trendje, és a múltkori nagy esés alját is kiveheti.


3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Üdv!
A cikk a legjobb pillanatban íródott.
Én is akartam még venni reggel, de valamiért nem tettem nyitóban. Inkább longot nyitottam BUX-ban. :)
Hiába; még mindig hatalmas ökör vagyok.
Jó volt a szimat!

Mercurius írta...

Szép volt! :-)

Gentlemanus írta...

Szia Mercurius!

Koi barátom mutatott nekem egy mozgóátlagos grafikont Genesisre. Brutális kitörési alakzatot jelent a mozgók fókuszba való összegyűlése.

A felfelé irányt erősítik, hogy a fókuszban nagyforgalmú nagytestű gyertya van, visszateszt gyerya kis forgalommal, majd fehér doji, és fehér gyertya.

Még egyszer mondom: brutális kitörés előtti ta alakzat. Akár lefelé, akár felfelé van egy fókuszált ma együttállás, brutális mértékű elmozdulás várható.