Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. február 25., hétfő

talán feldereng valami...

Na hogyis volt ez???
amikor a dow nagyon beesett volna a FED rendkívüli ülésén kamatot csökkentett, amikor a nazi akart elesni akkor gyorsan bedobnak egy "nagy durranás" értékű hírt..
másrészről az AMBAC részben elrettentő példa volt, másrészt láthatóvá kellene válnia, hogy egy idő után nincs tere az esésnek és megjelennek a dögkeselyűk a koncért.
A mentőöv részletei nem ismertek, de biztos vagyok abban, hogy CWF nyomdokaiba lép az ambac... talán nem véletlenül került fel a csárt ... ( szemétdombon kiskakas...)

2 megjegyzés:

drop írta...

A CWF felvásárlását nem értem, egy nagy csődtömeg az egész.
A hitelbiztosítók viszont sokkal nagyobb falat, hasonló megoldás nem elképzelhető, az a 2mrd, amiről szó van, pedig csak egy rövid időre kiható, átmeneti megoldás lehet.
Hosszútávon a probléma nyilvánvalóan megoldhatatlan.

zuzzo írta...

a cwf becsődölt de a szerződések többsége maradt, amit olcsón megszerzett a boa. rizikós, de olyan áron vette, hogy egy rosszabb forgatókönyv mellett is 4-5 év alatt megtérül neki.
A kötvényesek esetében nem tudhatjuk, hogy milyen feltételek mellett kap most 2mrd-ot és a továbbiakban milyen "hitelkeret" áll majd rendelkezésre.
Ha a segítőkezet most is az ázsiai mókusok nyújtották volna, az biztos felért volna egy eladási rohammal ( pusztán pszicho miatt) ...
az sem véletlen, hogy konzorcium áll mögötte nem egy adott bank. ez számomra előrevetíti, hogy a nagy bankok maguk alá gyűrik az ambac-ot... továbbra is bent marad a titok...