Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. március 15., szombat

Beavatkozás

Mivel az Usában választási év van, mivel a megmanipulálható tényezők és a megmanipuláló tényezők megállíthatatlanul szaporodnak , ezért semmiféle tőzsdei összeomlást egyelőre nem várok, a 11400 keridőn kívüli dow aljat megmentették, melynek közelébe sem ment azóta az index, a legképtelenebb ötletek állnak csatasorba, hogy a részvénypiaci összeomlást elkerüljék.
Az usd sosem volt ennyire gyenge, ha ehhez párosul egy tartós beszakadás az usában, akkor szabad préda lesz a felvásárlók előtt. (arab , muszlim államok, kína, japán....) Napon belül 400 pontott liftezett pénteken a dow. Sok kis tőzsdés örökre elvérzik, nincs medvepiaci rutinja.Egyre több a spekulatív pénz a világban, mert évtizedek óta garmadával engedik a rendszerbe , ahogy most Berni bátyó is. Kár azt hinni, ellőtték az utolsó puskaport is. Szerintem messze nem. Majd egy még idiótább ötlettel előállnak.

De valamit itt a hsz-ekből nem nagyon értek, és őszintén szólva senkivel sem értek egyet az ezzel kapcsolatos megjegyzéseket illetően. Nem a kirakat a probléma. A FED, az Egyesült Államok kormánya kirakatot rendez. Nem számítanak a bankok. Nem számít semmi. Csak egyetlen dolog számít, egyre több hitelpénzt juttatnak a rendszerbe, miközben az eladósodás növekszik.És ebből az újabban olcsóbb pénzből kell a megnövekedett hiteleket visszafizetni. Ez lenne a terv, intenzív kirakatrendezési munkálatok közepette. Nem fog menni. Egy degenerált teljesítménymérő rendszer segítségével (GDP,GNP) egy a valósághoz köze nincs állapotot definiálhatnak bármikor,ha az érdekük úgy kívánja.Minden fegyver a kezükben van ahhoz, hogy bármikor ezer módon megmentség ezt az elfajzott pénzügyi globalista világrendet. Így lett hajdan kitalálva, megalkotva ez a rendszer. A gyenge pontja a hit. Semmi más. Csak ott lehetne halálos sebet ejteni rajt, ha a 6 milliárd ember túlnyomó többsége NEM HINNÉ EL AZT, hogy az a papírdarab, amit a kezébe kap (de már ez sem igaz, ezek csak byte-ok számítógépekben), ér is valamit. Amíg azt hiszi értékes, addig a rendszer fenn fog állni.A felszínt kapargató kirakatrendező zsoldosok ténykedései nem érdekelnek különösebben. Nem lesz az a fajta beszakadás, amit vártok,amitől tartotok Lassú de biztos átrendeződés lesz , illetve már van is.

Persze csak szerintem.

"Ha majd kivágtad az utolsó fát,megmérgezted az utolsó folyót és kifogtad az utolsó halat,rádöbbensz, hogy a pénz nem ehető" ...."

ott és akkor dől be majd a szép új világ....addig nem

10 megjegyzés:

drop írta...

Eltér a véleményünk, de sebaj, ebben a helyzetben szinte természetesek a véleménykülönbségek.

Szerintem ha nem lesz egy óriási pénzügyi krízis, akkor is egy gyors lemorzsolódás lesz a tőzsdén és a pénzügyi rendszerben. Ugyanis valakinek pénzt kellene adni a megmentésre.
Pénzt pedig csak a durván eladósodott állam adhatna kongresszusi felhatalmazással.
A választás éve itt éppen hogy visszaüt, ugyanis a politikusok nem hiszem, hogy fel mernék vállalni az átlagpolgár által utált bankrendszer megmentését. Nem kis pénzről lenne szó, Roubini szerint akár a GDP 17%-a. Ekkora mentőöv talán még nem is volt a világon...

mocskos_spekuláns írta...

Én sem értek egyet, nagy az igyekezet az látszik, hogy megtartsák a piacokat. Egy Bear Stearns hírre úgy kezdtek el esni, mint 1 darab kő kamatvágás ide vagy oda FED tőke tökmindegy. A bizalom ami már hiányzik, kiesett az első nagyobb csontváz a szekrényből nézzük csak a hírt:

"Bear Stearns bejelentette, hogy az elmúlt 24 órában jelentősen romlott likviditási helyzete"

Na persze az elmúlt 24 órában haha talán az elmúlt 6 hónapban csak eddig tudták titkolni. Mismásolás kérem ami történik a nagy vizen túl. Itt a másik csodabogár:

"Az egy éve működő, az amszterdami tőzsdén jegyzett Carlyle Capital Corp. (CCC) alap 32-szeres tőkeáttétellel vásárolt jelzálog-fedezetű értékpapírokat (MBS) - 670 millió dollár értékű részvényre alapozva 22 milliárd dolláros portfóliót építettek fel"

NORMÁLIS??? 32x tőkeáttétel -no comment-

Azt nem hiszem el, hogy csak 1 ilyen hedge létezik bár kétség kívül ez volt a leghülyébb. Az hogy hány "likviditási" problémákkal küzdő brókercég lesz azt nem tudom, de nem ez lesz az utolsó (hoppá volt már nekünk bankunk is a SocGen elfelejtettük?). Azt mondják, hogy a kisbüfiket ledarálja a bear piac tessék itt az élő példa, hogy a "profi" brókercégeket és a még "profibb" hedge fundokat hamarabb bedarálja.
Ha én átlag tisztes amerikai polgár lennék akkor azt hiszem hétfőn első dolgom lenne, hogy a részvényeimet bankbetétre cserélném amíg elég likvid a brókercég. Mert szerintem a befektetői bizalom oda, A FED-nek már szinte naponta kell valami hírt generálnia, hogy megtartsa a piacot. Nem kell sokat várni és lesz egy -1000 pontos dow napunk. A félelem és a pánik sokkal erősebb bármilyen PPT-nél.

DLPH írta...

Jó. Ha ez így lenne, már rég beszakadt volna minden.

Pontosan azért nem történik meg, miközben a józan ész síkján meg kellene, mert a játékosok így döntöttek....nincs menekülés.

Látjátok nem? Ez a válság kevés ehhez. Kellene e mellé más is.

De mondok mást, a minimális beavatkozás elvén haladnak előre. mindig csak annyi morbid ötlettel állnak elő, amennyi még megtartja a piacokat, de nem hajtja meg. Csak megtartja.

DLPH írta...

Kár azt hinni, hogy az esztelenség nem maradhat felszínen.Ma a képtelenségek és morbiditások kora van.Ha a stabilitás az érdekük, mindent el fognak követni a fenntartására.

Ha mégis megtörténik, nem kell sok, és minden visszapattan pillanatok alatt. És az csak egy kis műhiba következménye lesz.

Névtelen írta...

Tiszteletem!

Előre leszögezem, hogy az én tudásom közelébe sem ér a tiéteknek. De figyelem a piaci mozgásokat, megpróbálom a jótanácsaitokat magamévá tenni.
Nem tőzsdéztem még maci-ban, de ez hihetetlenül durva dolgokat képes művelni a piacon.

Szeretném leszögezni, h nem vagyok DLPH fun!!!
De tisztelem, és mindenkit aki értelmes dolgokat ír. Feltétel nélkül osztom a véleményét(hosszú idő óta), amit a jövőröl alkot.

Az üzlet, a tőkepiacok nem feltétlenül az elemzésekről szólnak, erőssen bele kell keverni az érzelmeket is...és ami nagyon fontos, amiről DLPH is ír(legalábbis én ezt értem ki a szavaiból)a JÓZAN PARASZTI ÉSZ!!! Ebben a helyzetben úgy érzem erre lehet igazán támaszkodni.
Globalista világrend van ill. most van kialakulóban.
Amit amcsiban műveltek a bankok, az hihetelenül(óriási tőkeáttétek) abnormális.
DE: Van 1 FED! Ebben olyan faszikák hozzák a döntéseket, akik félig-meddig stratégák...mint a sakkban...több lépéssel előre látnak. Ha ez a mostani 200MLd-os segítség nem lenne elég, kitalálnak mást(valszeg már tudják is mit)! Kéz kezet mos, most te segítesz rajtam, majd én segítek rajtad, s nincs ez másképpen európában sem!!!
Ha filléreket érnének a NAGY amcsi cégek, oszama és a jöttment tőke egész amcsit felvásárolhatná, ami 1000x nagyobb katasztrófát jelentene, mint 911!

Nem ez az alja a piacnak, de mindent megtesznek azért, h elkerüljék a tradicionális Usa cégek bedőlését.

Bocs, h ennyit írtam, s minden csak SZVSZ!!!

Szép napot, sikeres kereskedést mindenkinek

Névtelen írta...

Sziasztok!

Már annyit olvastam , hogy milyen rossz, és fenntarthatatlan, és hibás a rendszer...
De érdekelne, hogy ti mit gondoltok, mi lenne erre a megoldás...Erről még ha jól emlékszem nem olvastam, pedig érdekelne, hogy mit gondoltok.
(Persze valamennyire számításba véve a megoldás megvalósíthatóságát is...)

Szép napot, sziasztok:

Famo

drop írta...

famo,

1. A fractional reserve-banking rendszer megszüntetése
2. A FED megszüntetése

Névtelen írta...

Elég komoly dolgok derültek ki az elmúlt hónapokban és látszik hogy egyszerűen mindig akadt vmi amivel el tudták kerülni a szakadékot,sztetek meddig mehet ez?(az idióta amcsi filmekben mindig megmentik a világot,most már nem csak filmekben? :))
Egyetértek azzal hogyha világvége lesz akkor az amcsi cégeket megveszik kilóra,a dollárjukkal begyujthatnak,úgy pedig nehéz lesz az egész világ felett uralkodniuk,márpedig feltételezem a kormányuk felett álló "háttérhatalomnak" /Drábik Jánostól/ez lehet a célja ha ennyire foggal-körömmel ragaszkodnak a pozíciójukhoz...

Üdv: Waszeitung

DLPH írta...

Famo a válasz adott. Nem én találtam ki , de sajnos ennél többet nem mondhatok, mert ez egy tőzsdei blog nem pedig politikai.
Politikai szót használtam, noha gazdasági jellegű általános ívű kérdést tettél fel.Szándékosan használtam a "politikai" kifejezést.

Névtelen írta...

DLPH. Persze politikai jellegű változások, melyeknek van gazdasági vetületük. Erre lettem volna kiváncsi. Pl. érdekelne, hogy te mihez kötnéd a forgalomba kerülő pénz mennyiségét, (ha jól emlékszem a gdp-re degenrált rendszert mondtál,) csak ilyen kis apróságokra gondoltam :-)