Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. március 9., vasárnap

Bux

Régírtam rendes bejegyzést, foglalkozunk picit a BUX-al naposon és hetesen:



UI: Pici mosolyt csalt az arcomra a pénteki bux záró és az a pici mosoly a 12k alatti DJIA zárót látván gonosz vigyorrá alakult. Hiába az ember gyarló és a pozi határozza meg a tudatot :)))

8 megjegyzés:

Kissherceg írta...

akkor mosolyogjunk gonoszan együtt :)

Havi is kiábrándító...

Névtelen írta...

Bár nem egészen ide tartozik, megkérdezem, mert régóta nem értem, hogy miért jó egy veszteséges longra (pl. otp) shortot (pl. bux) nyitni lefedésként. Nem ugyanaz, mintha eladná, majd lejjebb visszavenné az ember? Ráadásul ha fölfelé indul el, akkor a bux short lesz bukó, tehát dupla a kockázat, nyereség meg nem sok, mert kioltják egymást.
Én most kivárok, nincs semmim, úgyhogy nem kívánom alkalmazni, csak már sokaktól hallottam ezt, és nem értem.
Köszönöm
Krisz

mocskos_spekuláns írta...

Szia Krisz,

Az a lényege, hogy ne keletkezzen bukód, mert kioltják egymást. Igaz nyerőd sem fog, de az mindig jobb mint ha fogyna a pénz. Bux hatit olcsóbban tudsz kötni mintha eladnád és visszavennéd a rv. pakkot és 1 nagyobb alap például nem is tud olyan gyorsan fordulni vagy nem akar, mert azzal leverné az árfolyamot még jobban.

DLPH írta...

Nem csak ez. Van itt más is.
Pld. az idő. A short egy medvepiacon sem biztonságos folyamatosan. Olyan megrántások vannak, hogy csak lesel. Még azt is hiszed (tévesen) a bika nem bír magával és letarol minden élőt. Olyankor a MÁR NYERŐ shortod stopja nyerőben aktiválódik, és a longjaid is szépen beérnek. Ez a pillanat egész szép nyerőt produkál. De mivel nem tudni melyik mikor következik be, ezért csinálsz ilyen látszólag ellentmondó dolgokat.

Vagy ha hosszabb távban gondolkodsz. Nem tudod, mikor fordul a piac, de mondjuk az év második felére emelkedést vársz. Akkor , mivel lehetetlen elkapnod az alját (csak a naiv kezdő hiszi, hogy ilyen van a valóságban), elkezdesz long pozíciót építeni (lefelé veszed okosan méretezve és a támaszok felett belépve), közben shortolsz is, mert ugye a piac lefelé megy.

Szóval ilyenek...

Névtelen írta...

Értem, köszönöm.
Krisz

Névtelen írta...

(Tibi)

Bocsánat, hogy picit off lesz a kérdésem, de azt vettem észre, hogyha frissebb bejegyzésben kérdezek egy korábbi bejegyzéssel kapcsolatban, nagyobb eséllyel kapok válaszokat.

"Forint bedőlés" alatt azt értitek, hogy hirtelen sokat fog gyengülni a forint? Egy ilyen bedőlés után milyen árfolyamokat vártok? Pl. eurohoz, dollárhoz, vagy frankhoz képest?

Köszi.

Kissherceg írta...

Ft bedől akkor összes devizához képest általában :) gyenge deviza..


Mellesleg ma is lehet gonoszan vigyorogni

DLPH írta...

A forint bedőlés fogalma drámai gyorasággal történő gyengülést takar. Minden keresztben,.