Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. március 10., hétfő

floki meg a lábtörlő

Háj!
Ha hiszitek ha nem az S&p-n belül ismét az ambac a nagy sztár, csakmost nem felfelé, hanem lefelé.
Pénteken up vagy ezer % most meg down, pont mint ahogy a floki szokta a lábtörlővel, hol megpihen rajta, hol meg szálakra akarja szedni. Szóval Ambac KO, kuka, ez már a haláltusa kell, hogy legyen.
Na és a másik: a top15 vesztes az indexen belül:
ambac
freddie
fannie
mbia
eddig a minusz 10-nél nagyobb esők!!
majd éppenhogy elmarad
bearstearns
countrywide
lehman
meryll
capital one
was. mutual
(még ez utóbbi is 4%-nál nagyobb minuszban!!!!!!)
számoltátok hányat írtam fel???? 10-et a 15-ből
a kbw index pedig -2,5% miközben még 1%-ot sem esett a 3 fő index..
Nem olyan gyenge azt gondolom. Lesz még itt lejjebb is
Az, hogy bankok és biztosítók fognak eltűnni már nem kérdés, hogy milyen formában és utóhatással az viszont még homályos.
Az lenne a kérdésem - és elsősorban ingatlan szakértőnt NEO válasza- , hogy időzítését tekintve
ingatlanba (szántó, legelő) belépni jelen esetben időpontot tekintve milyen kilátásaink vannak??
- hú de szar ez a mondat, nem megy most , de nagyon....
Jelenleg értelmesebb dolgot nem látok. Cash, arany mozdítható, a föld pedig államosítható, ettől azt hiszem messzebb vagyunk.
egy szakajtó báj,

9 megjegyzés:

Kissherceg írta...

Hali, Én ezeket szoktam nézegetni, mert virtuélisan már földbirtokos és más tulajdonos vagyok:))

http://tiszacash.hu/

http://www.foldbroker.hu/

és az ingatlan.com-on is találtam nagyon jó lehetőségeket. Illetve térképen felvan tüntentve melyik városnál mit lehet venni, milyen földet. Mellesleg sztm is megéri, bár nem vagyok nagy ingatlan szakértő, csak hobbi virtuális vásárló:) Minél több magyar vegyen, ne a külföldiek kezébe jusson ez a gyönyörű táj.
Webshopot még nem tudok, bár vateran is van földbirtok eladó:)

zuzzo írta...

thx hercegem....

zuzzo írta...

egy kis apróság még, a city közel a harmadolódáshoz a nyári csúcshoz képest.... azt hiszem magáért beszél . végülis valami kis ohio-i országúti bankocska vagy mi a szösz, á senki sem hallotta a nevét :-))))

Kissherceg írta...

Előszó:

"Megnéztem, családom már balhézik, majd írok valamit. Ami a lényeg, vegyetek, vegyetek !!!!
neomodel"


citi meg a többi no comment...

DLPH írta...

Neo kifejtenéd mit vegyek?
Cserébe kifejtem mit ne végy :)

drop írta...

Természetesen az ingatlanár is esni fog, ha baj van. De ha jó a termőföld, akkor legaláb lesz mit ennünk :)

Azért ekkora gáz remélem nem lesz. Konszolidálják a bankokat legrosszabb esetben. 1-2-3 ezer milliárd, aztán... Már majdnem leírtam, hogy meg van oldva, de nincsen, akkor jön a harc a recesszió, defláció ellen. Szóval '29 vagy Japán a példa? Meglátjuk, inkább az utóbbira tippelnék, csak globális méretben, mindenki szívni fog.

Névtelen írta...

Üdvözletem Zuzzónak és Minden Kedves Blogtársamnak !

Megtisztelő, hogy ingatlanfronton bármilyen hasznos infót vártok tőlem, megjegyzem jelen pillanatban az ingatlanok világának egy szűk és viszonylag kockázatmentes szegmensében próbálok működni. Ez kizárólag budapesti lakások, ritkábban családi házak megvételét és továbbértékesítését jelenti, ezen kívül terveim között szerepel kis 2-3 lakásos ikerházak építése is. Ezek a vásárlások is csak viszonylag kockázatmentesek, vannak olyan paraméterek, méret, elhelyezkedés, ár és a vevői célcsoport belövése, amely feltételek, és szempontok szigorú betartása megóvhat szükségtelen időtávú üzletektől, nota bene az idő pénz. A profitom már a vásárláskor nagyjából kalkulálható, a ráfordított idővel együtt. A legtöbb idő, mondanom sem kell a megfelelő ingatlan felkutatásával telik, a türelem itt is hamar fogy és pénzbe is kerül (hirdetés, telefon, keresés, idő, benzin, az eladók hülyeségeinek az elviselése, stb.)
Hogy mit jó venni mostanság, pontosabban jó-e földet venni? Szerintem az egyik legjobb és legnagyobb árnövekedési potenciállal Magyarországon jelenleg a termőföld rendelkezik. Ezen belül is a szántó, tehát ahol effektíven mezőgazdasági termékeket lehet termelni. Ha ehhez van egy tanya, gazdasági épület az még kedvezőbb. Nem érdemes csak minimum 20-30-40 hektár területet egyben megvenni, az ára függ az aranykorona értékétől, ez az aranykorona érték legalább 20 fölött legyen. Szerintem nem szabad 300.000.-Ft/hektárnál többet adni érte, amennyiben szeretnénk belátható időn belül haszonnal továbbadni, és mondanom sem kell nem lehet az Isten háta mögött. De ez a kritérium így semmit nem mond. Miért? Lehet ez a földterület akár a keleti országrészben is, ami effektíven olcsóbb mint a nyugati, vagy nagyvárosok közelében lévők, (a főváros közeliek szerintem reménytelenül drágák, 800.000-1.500.000.-Ft-ot is elkérnek hektáronként, azzal az ígérettel, hogy kivehetőek a művelési ágból és lakóparkot lehet majd ráépíteni, ezek felejtősek). Szóval a lényeg a jó megközelíthetőség (autópálya vagy jó minőségű "csinált" út), a tisztességes méretű egyben lévő terület, kedvező, ha olyan több száz hektáros terület közelében van amit már egyben művelnek, mert így könnyen kiadható bérművelésre. Mert ez a második legfontosabb feltétel, hogy tudd műveltetni, bérbe adni, hogy legyen hozamod, lehetőleg a befektetett összeg minimum a banki kamatoknak megfelelő évi 8-10%-ot hozza, a többi amire spekulálsz az értéknövekmény lesz. Szvsz egy ilyen spekulatív vásárlás 3-4-5 éven belül tud, kell, hogy tudjon kb. 100%-ot hozni a befektetett összegre, a bérleti díjon kívül. Hozzá lehet jutni már 10-15 millió Ft-ért egy tisztességes földdarabhoz, amit egyszerűbb fenntartani, mint egy hasonló árú kislakást egy nagyobb városban, kevesebb vele a macera, nem dől össze, nem ég le és nagyobb a várható értéknövekmény. Ez biztos. Ilyen területet megtalálni, nagyon nagyon sok munkával, kutatással jár. Nincs rá recept. Nem gyors a folyamat, csak fölös pénzzel vagy kedvező kölcsönnel érdemes belevágni, ha biztosan tudjuk műveltetni, hogy a törlesztést kitermelje. Mást, legelőt, erdőt, halastavat nem vennék, a legelő bár olcsóbb ki a fene fogja megvenni, az erdőt meg tarvághatják a fatolvajok, meg egyéb bajai vannak, a halastó dettó problémás. Ha van az országnak olyan szeglete, amit valami miatt jobban ismersz, akkor ott keress földet, próbálj keresni valakit, aki ott él, ismerőst, rokont, valakit, aki infót tud adni, különben tűt keresel a szénakazalban, vagy rádsóznak olyasmit, hogy megemlegeted egy életre. Földet venni sem könnyebb, mint részvényt, sőt, eladni meg sokkal nehezebb, nincs stop loss, évekre a tiéd maradhat és esetleg vethetsz bele bukfenceket. Ez a terület az ország bármely pontján lehet, csak feleljen meg a fent említett alapvető feltételeknek. (nagyjából: egyben lévő terület, ár, megközelíthetőség, szomszédos birtokok rendezettsége, műveltethetőség)
Szvsz most olcsó a föld. Vannak, akik kisebb-nagyobb tételekben, de folyamatosan gyűjtögetik, szedegetik, 5-10-15 éves távlatokban gondolkodva a földet. Hogy mikor és miként liberalizálják a föld tulajdonlásával kapcsolatos szabályokat nem tudom, az biztos, hogy vevő lesz rá jó áron, azonnal és bőségesen. Ha valamibe, akkor földbe fektetni mindig hálás és biztos dolog volt. Ennyi jutott hirtelen eszembe.

Neomodel

Gentlemanus írta...

Szervusz Neomodel!

Sokat gondolkozom mostanában én is, hogy mitévő legyek. Átváltsam a zsetont devizára és ki vele az országból vagy ingatlanba fektessem.

Ingatlanok közül a lakások szóba sem jöhetnek, hiszen ma már a fenntartásuk horror összegekbe kerül. Bérbeadás is ma már egyre kockázatosabb, a bérlők egyre többet vágják át a tulajokat, sok esetben nem fizetik a rezsiköltségeket, amellett, hogy mivel ugye nem a sajátjuk inkább leamortizálják.

Így hát tényleg a föld maradna. Magyar föld magyar emberé legyen. A baj, hogy önmagában a föld nem hoz semmit, azt művelni kell. Ha az ember saját maga csinálná, nagyon macerás, mert 20-40 hectar megműveléséhez bizony komoly géppark kell, nem beszélve a megműveléshez szükséges szakmai tudásról. Bármit termelsz is, itt a földön is a fatolvajláshoz hasonló problémával kell szembenézned, learatásra lába kell a terményednek. Főleg az általad említett Kelet-Magyarországon, bármennyire is kedvezőbb a földek eladási ára, bizony ezek a területek a legfertőzöttebbek ilyen szempontból. Pontosan érted Te, hogy miről beszélek, és ezek a folyamatok ma már a brutalitás szintjén elhatalmasodtak.

Éppen ezért egyedüli megoldásként a saját földterületed bérműveltetése tűnik a legracionálisabb megoldásnak, ezáltal is áttolva termelés rizikóját a bérlőre. Kérdés, hogy ezen mai viszonyok között, amikor ráadásul még arra is ösztönzik a gazdákat, hogy inkább támogatás fejében hagyják parlagon a földjeiket, találsz-e olyan bérművelőt, aki bérleti díj fejében vállalja a művelést.

Szóval nagy dilemma ez, pedig hajlanék rá, ha optimálisabbak lennének a körülmények.

Gentlemanus írta...

Zuzzo

Countrywide ráadásul FBI vizsgálat alatt áll, ha a Bank of America emiatt eláll a vételi szándékától annak beláthatatlan következménye lesz. CW berántana még magával egy pár céget.