Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. március 31., hétfő

Jó reggelt!

Ki merne közületek oddsot tenni előre hozott választásokra?
Ezt csak azért kérdezem, mert ennek súlyos piacmozdító hatása lenne lefelé.
Foglalkozik valaki ezzel az alternatívával?

18 megjegyzés:

DLPH írta...

Ezek az életben le nem mondanak a hatalomról. A neveltetésük tiltja.
Majd más miatt szakadunk. Van elég ok. TA kukába. Ilyenkor hasznavehetetlen. Szerintem.

zuzzo írta...

Már egy éve nem értem mire alapozza a F. , hogy előre hozott választás kell, aztán minden rendben zárták a sorokat a M-k. És most itt egy kis - egyelőre- belpolitikai válság. Ha a koalíció szakad akkor annyi nyekk, - lásd lengyelek- kisebbségben el lehet bohóckodni, de a kompromisszumok megölik a maradék sereget is.
Lehet, h az Sz-ék érzik, hogy a valamikori torgyánék sorsára akarják küldeni őket, érthető, hogy menekülni próbálnak, talán a koalíció felmondása az egyetlen esélyük.
A M-n belül a régi klikk ismét megerősödött ami nekem nem tetszik , talán itt lenne az ideje egy új baloldali párt létrehozásának - messzire vezet ez bakter úr.
40% esélyt adok annak hogy fejre áll a bili és lesz előrehozott válaztás.
Erre utaltam tegnap, hogy a pozitív külföldi esemény ellenére önmagában a politikai krízis miatt is lefelé áll a bux szénája...

DLPH írta...

Már a rövidtávúra gondoltam.

Gentlemanus írta...

Legyünk résen emberek!

JohnnyBravo írta...

Sziasztok.

Szerintem is: TA most (de már egy ideje) semmit sem ér. A makro adatok és a gyj ad majd irányt.
2 hete elkaptam egy dow longot. Múlthéten 12500-tól short de volt még egy szúrás felfele és a stop teljesült. A makróra a kereskedést viszont jól át kell gondolni, mert a várt szintek nagyon alacsonyan vannak és annál rosszabat már nehéz produkálni.
lsd: lakáseladások.

A topicnál maradva. Én nem sok esélyt adok rá(mi nem készülünk rá), de ha bekövetkezik gond lehet(longosoknak, hiteleseknek, stb)


Azt, hogy ki mikor jelent merre lehet megtalálni?

Köszi

mocskos_spekuláns írta...

Jo reggelt! Nekem már nem is annyira jó, mert megpróbáltam gap ellen nyitni nem jött össze :(

0812 óráson most már egyre inkább ék az a 3szög és éppen letörik... :) na mára többet nem tradelek inkább figyelek

drop írta...

Normál esetben semmilyen hatása nincsen a tőzsdére egy kormányváltásnak, legfeljebb pár napra vagy max. hétre.
Most őszintén, mivel lenne rosszabb a helyzet, ha pár hónapig nem lenne kormánya Magyarországnak? (lsd. Belgium egy fél évig).

Névtelen írta...

mocskos speki (vagy más ta-s),
Mit szoktál csinálni, ha kitörés van, de nem sikerül támasz közelében venni. Megvárod a visszatesztet? De sokszor hirtelen kilő, nincs is visszateszt, és lemarad az ember róla.
Vagy ilyenkor már inkább hagyni kell az egészet, és következő támaszon venni?
Krisz

Gentlemanus írta...

Drop
Annyival azért rosszabb lenne, hogy ha még kormány sincs, na akkor aztán tényleg a fejsze után megy a nyele is a levesbe. Értem ez alatt azt, hogy akkor aztán meg végképp totál szabadrablás lenne. Ész nélkül. Mindenki azt visz, amit lát. Ugyanis Magyarországon az egy főre jutó szemét politikusok száma az mérhetetlenül sokszorosa egy belga politikai szinthez képest.

mocskos_spekuláns írta...

Szia Krisz,

Általában kitörés előtt látni, hogy az lesz :) Ha mégis lemaradsz róla akkor nem javaslom, hogy 'kergesd'. Vagy szállj be rögtön KISEBB pozi mérettel vagy várj a visszatesztre.
Ha nincs visszateszt akkor sem kell bánkódni lesz még lehetőség 1000. Esetleg 1 timeframmel lejebb (ha naposon a kitörés akkor órás) lehet keresgélni beszállókat. De most bearben meg főleg nem veszünk bele utánna.

Névtelen írta...

Ha lesz is előre hozott választás, az még odébb van. A szocik is tisztában vannak azzal, hogy az most akár 2/3 os többséget is hozhatna a F-nek. Ez pedig a legrosszabb forgatókönyv nekik.
Uh biztos h időt húznak, ha kell akár kisebbségben is.
JD

Névtelen írta...

Nagyon köszönöm mocskos_speki! Megfogadom a tanácsod.
Krisz

Névtelen írta...

Egy kis tanácsot szeretnék én is kérni tőletek. Főleg TA alapon kereskedem, és az MACD vételi jelzése alapján sikeresen be is ugrottam egy kisebb bux hati longba 23100ról. 23800-24k akár még benne is lehetett volna, úgy számoltam..de ilyen helyzetben.. Mit tanácsolnátok?
Köszönöm előre is!

Marubozu

mocskos_spekuláns írta...

Szia Marubozu,

Egyértelmü tanácsot nem tudok/unk adni, sok dolog nem ismert a pozidról és ami a legfontosabb a kockázat tűrőképességed. Hol van a stop szinted? Ha nincs akkor keress gyorsan ezt akár chart nélkül is tudsz. Egyszerüen mennyi az az összeg amit hajlandó vagy veszíteni? Ha ez megvan akkor rögtön zárd a pozit amint elérted ezt a szintet. Látatlanban javaslom, hogy 50%-ot csökkents a pozi méreten, de ezt te érzed.

Névtelen írta...

Köszönöm a tanácsot, igyekszem megfogadni! Az igazsághoz tartozik, h csak november óta foglalkozom a tőzsdével és még bőven van mit tanulnom. Persze én is a legjobbkor vágtam bele. :D Na de nemhiába: a tanulópénzt mindenkinek meg kell előbb vagy utóbb fizetnie.
Üdv:
Marubozu


u.i.: Számomra ez az oldal az egyik leghasznosabb a témában! Ezúton szeretném megkösöznni a készítők/hozzászólók munkáját.

Kissherceg írta...

Másik tanács:

- ne hatizz még
- főleg ne ilyen piacon...
- vagy short, de hónapon keresztül, amit Én sem bírok ki... Ez a nap engem is emgszivított, viszont speki lehet egy fejvállunk 60percesen hatiban...
Elkezdtem short pozit építeni stop szint előző váll teteje felett...

mocskos_spekuláns írta...

Keresem keresem, de nem látom :)

Nagyon nem szeretem ha hírekre csapkod a piac, lehet pihenni kellene a héten amíg leülepszik a sz*r a nagy magyar biliben. Meg amúgy is szabin vagyok. Kiszámíthatatlan napok jönnek szerintem amit TA alapon nehéz lesz lekereskedni, az biztos, hogy a pozi méreteket jó lesz letekerni a minimumra a BÉTen.

DLPH írta...

Na mit mondtam? Hogy ezek lemondjanak....? Kizárt. Ez olyan, mint valakit arra kérsz, önként mondjon le élete értelméről, egyetlen céljáról.

Ugyan...