Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. március 29., szombat

Nehéz

most kiigazodnom egy-egy hétre a várható mozgásokról, de esküszöm ez tömésnek tűnik. Keirdőn kívül fel, aztán öntés. Nem jó jel. Nem hiszem, hogy egy Ausztrál bank pozítív csengésű közleménye , és hirtelen, mint derült égből a villámcsapás, a nagy felismerés, hogy a nagy nyersanyagfalóknál minden happy - erre fordul vezényszóra minden éjjel...? Péntekre azért megérkezett egy kis söntés. Ideje volt.

11 megjegyzés:

Lukács Róbert írta...

A felfelére akárhogy keresek nem látok okot, most sikerült longba ültetni a fél világot, ebből lehet egy begyorsuló pánikos esés. Japóknál is előkerült a recessziós félelem, alakul ez szépen.

DLPH írta...

Szerintem is.

zuzzo írta...

A longbeszállásra egyértelmű jelek voltak, de nem a múlt héten hanem előtte.
A múlt hét olyan zavaros volt mint a trágyalé. Kiszámítani előre semmit sem lehetett ment amerre a piac vitte az embert
Ami mozdult és volt benne forgalom arra rámozogtam. Jelenleg van egy pakk (8%) fotexem és 19% fhb-m. Ez a legdurvább, gyanúsan beragadós helyzetben vagyok hacsak nem lesz benne ismét nagy forgalom.
A matyi sokadjára szivat , az otp-t meg x-dik lefordulás után 7.2 fölött eladogattam. A mi kis buxinknak más sem kellett mint ez a kis politikai adok-kapok, sanszos hogy megérezzük pláne ha a nezetközi helyzet is ad hozzá támogatást
A longbeszállóknál maradva mindenesetre meglepő hogy mire az elemzőkben megjött az optimista látomás addigra az elején beszállóknál eljött a kiszllási idő. Meg kell nézni olyan kuttens "indexeket" mint az emerging market -ek - március közepére minden nagy bef. ház lebeszélt róla mindenkit, majd az ezt követő 2 hétben emelkedtek 6-8% ot !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ugye nincs ebben semmi furcsa??? Most hogy benne van egy kis érdemi profit jön a rózsaszín duma, tessék venni most jó- hopp már meg is van a kis profit , ja és hogy pont a negyedéves zárás is most van micsoda véletlen..
Ami a daut illeti egyértelmű elgyengülés jeleit mutatja., szépen lassan esik és esik. annak ellenére sem ment zöldbe, hogy a múlt héten brutál likviditásfokozó pénz ömlött ki a piacra!!!!
Világos trendeket kívánok az elkövetkezendő hetekre.

borska írta...

Nem tetszik ez nekem.Jobban örülnék egy brutális tisztitótűz jellegű leszúrásnak,menjük le kétéves minimumra,majd induljon tiszta lappal egy ujabb trend.Ez az apró morzsolódás nem tesz jót.HITEGET.Mult héten azon kaptam magam,hogy féloránként változott a pozibeállitottságom ,má legalább is lelkileg.Nincs értelme semmihez nyulni.A szük stoppot simán kicsapják,stop nélkül meg letaposnak mint bika a hegyoldalt.Szar idők ezek.Ilyen menet mellett nem állunk föl fél éven bellül.Szerintem.

mocskos_spekuláns írta...

Bizony nehéz. Minnél tovább nézem a chartokat annál inkább tanácstalanabb vagyok. 2 napos chart bambulás után még mindig optimista vagyok BUX-ban. Dow-al nem annyira sőt és ez az ami felett nem tudok napirendre térni, hiába 'jó' óráson a bux ha kint besenek mi is befogunk.

Kissherceg írta...

Zuzzo azt hiszem a köv. sorom miatt, nem fogsz megszeretni, de nekem TA alapján FHBban az 1000 akár meglehet. Vételi célára akörül van számomra.

Többit majd akkor írom be, ha a mocskos feltölt egy képet mit lát :) Mellesleg buxxal TA alapján tényleg nincs gond, bár egy norma fehér gyertyára nem nagyon futja. Viszont egyelőre adott a szép emelkedő trend. Nahh többi TA majd mocskosnál :)

DLPH írta...

Csatlakozom. Csalós a helyzet. De inkább le...az meg főleg igaz, hogy egy lassú lemorzsolódásból nehezen, vagy egyáltalámn nem lesz pénz.

Magasabb tetőkkel és magasabb aljakkal szerintem elérhető lesz 1-2 hónap alatt egy magasság, ahonnan már szépet lehet pottyanni. Ez is csak egy verzió. Most passz.

drop írta...

Mindig oda lyukadok ki, hogy ennek nem lehet jó vége.

A UBS 16 mrd-s tőkeemelésre kényszerül (persze ha lesz befektető). Január óta veszik ki az emberek a bankból a pénzüket, március óta felgyorsulni látszik az ütem, most 700 milliónál tartanak. Már a svájci bankokban sem lehet bízni?

Németül a cikk:
http://www.sonntagonline.ch/pages/index.cfm?dom=151&rub=100212524&arub=100212524&orub=100212524&osrub=100212524&Artikel_ID=101796824

Névtelen írta...

Mikor lesz a következő jegybanki alapkamat döntés pontosan?

kicsiforex

zuzzo írta...

Nem haragszom hercegem, egy 5%-os forró nyereség miatt léptem be, ami majdnem megvolt , de elment a forgalom... nem 1000db-ot vettem, most egy kicsit nyüszítek mint a kutya akinek a farkára léptek....

Kissherceg írta...

gondoltam mennyiséget... egyelőre oti ricsi támaszon, mtel lengelődik, mol is... hati is támaszon :)