Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. március 19., szerda

Waberer’s Holding a BÉTen akár már idén

Szerény véleményem szerint a BÉTnek létszükséglete van az ilyen nagyságú cégekre, mert nagyon egy papírosak lettünk és a midcapek közül 2 (syni és Fotex) nem éppen befektető centrikus. Természetesen nem gondolom, hogy a Waberer megváltó lesz, de egy erős midcap mindenféleképpen lehet. Nektek
Mi a véleményetek a Waberer’s Holdingról?
Mit szólnátok a piacra lépéshez?

Info:
http://www.mfor.hu/cikkek/Gatyaba_razna_a_Waberer___s_a_Volan_tarsasagokat.html

Mellesleg ha Q3-ban lép pályára talán a piaci hangulat is megalapozna egy sikeres IPOt. A legutóbbiak elég félre sikerültek.

3 megjegyzés:

Gentlemanus írta...

Hercegem üdvözöllek Téged e szép tavaszi napon!

Waberer's kitűnő és szimpatikus cég, de nem tudom, hogy jó-e a tőzsdére belépési pontja. Ugyanis kardinális kérdéssé / problémává fajulni látszik a BÉT sorsa a két nagykibocsátó, a MOL és az OTP és az osztrák tulajok közötti nem kicsi nézeteltérés miatt. Ha ezek a nagy cégek végleg berágnak, és e tekintetben Csányi doktort nem kell félteni, OTP és MOL nélkül a magyar tőzsde már nem lesz az ami. Vagy hagyják egyszerűen az osztrákok magától megvalósulni, beteljesülni a klasszikus mondást: " El lehet kérem menni az országból! Tessék! Itt lehet bennünket hagyni! "
Varsóban lengyel testvéreink örülnének nyilván két ilyen patinás cégnek, csakhogy egy bibi lenne, Magyarország ismét kevesebb lenne.

Waberer's nem oldaná meg az itteni helyi problémát, már csak egy halódó tőzsdére szállna be. Egy ilyen kiváló magyar céget nem szabad bevezetni, csak egy jó és erős, és nem utolsó sorban hazai érdekeket képviselő magyar tőzsdére.

Ami zajlik, ez egy tipikus, jellemző osztrák mentalitás. Erőből leszarni a magyarokat. Ők a valakik, mi a senkik. Többszáz éve ez a mentalitás vezeti őket. De vajon mire is vannak ők olyan nagyra nézzük csak ( tényleg csak a legordítóbb szemétségeket elővéve )

- többszáz éve csak azon ügyködnek, hogy visszavessenek, leigázzanak, kizsákmányoljanak bennünket

- bár testvérnép a török, mégis felvettük a harcot velük, holott pontosan tudtuk, hogy a szultán Bécs ellen kíván Magyarországon keresztül felvonulni, nem pedig ellenünk, tőlünk csak áthaladási lehetőséget kért. Jól bemutatta az Egri csillagok c. történelmi film a bécsi udvar hozzáállását, támogatási hajlandóságát az irtózatos magyar védekezési próbálkozásokhoz. ORIGO támogatás a híres osztrákoktól, holott a osztrák birodalmat a földdel tették volna egyenlővé a törökök. 150 éves kifosztás, és török utalom, az országunk három részre szakadása lett a jutalmunk. Arra, minden esetre jók voltak a magyarországi törökellenes harcok, hogy fő sodrában jól meggyengítsék a nyugat ellen vonuló török hadakat.

- 1699-es karlócai békekötés után távoztak csak a törökök, azért, hogy utána a helyüket átvegyék a végletekig kifosztott területek fölött a labancok, akik még több adó fizetésére kötelezték a megszállt területeink lakosságát. Az eredmény ismert hová torkollt a labanc agresszió.

- 1809-ben a labancok ellen vonuló Napóleon szövetséget ajánl a magyar rendeknek, melyet mi nem fogadunk el, és halált megvető bátorsággal hadakozunk a labancok védelmében Győr mellett a francia császár óriási túlerőben lévő, brutálisan jól szervezett seregével szemben ( e csata még Napóleon tiszteletét is kivívta és felkerült a Diadalív híres csatái közzé ).

- 1848-49 történelme, statáriuma mindenki előtt ismert, esetleg az a piti körülmény nem, ahogy az osztrák császár az orosz cárnak kezet csókolva hálálja meg, hogy kész sereget küldeni a magyarok ellen. Utána maga Sándor cár ismeri el, hogy megtévesztés áldozata lett az osztrákok részéről, nem kicsit, nagyon.

- Széchenyi István gróf által megálmodott és létrehozott Magyar Tudományos Akadémiát is behálózta ezen, magát übermensch-nek képzelt nép. Akadémiai szinten, a magyarság történelmére vonatkozóan, hamis ideológiát gyártanak a külvilág számára, történelemhamisítást elkövetve, minden eszközt bevetnek, hogy eltereljék eredeti származási ősgyökereitől a magyarságot, nevetséges finnugor nyelvcsaládhoz tartozásunk és a honfoglalás elméletét legyártva.

- Világháborús szövetségesüket hátbatámadva a trianoni gúnyrendezéskor van pofájuk nyugati színmagyar területeinkre igényt tartani, akkor amikor az ő meggyilkolt trónörökösükért szálltak harcba a magyarok úri becsületből, tisztességből, mivel az osztrák császár a magyarok királya is volt.

- Van képük évek óta szemérmetlenül, büntetlenül szennyezni a Rábát.

- Az, ha Szentgotthárd több milliárdos beruházással felépült hatalmas termálfürdőjére nem fognak a túloldalt szemétégetőt felhúzni, az sem a magyar kormány bátor kiállásának köszönhető, hanem annak a ténynek, hogy a túloldalt lakó osztrákok nem hajlandók szagolni a füstöt. Tehát nem mi, hanem max. a saját állampolgáraik állítják / állíthatják meg őket. Mert egyébként ezt is keresztülvinnék.

- gestápós módszerektól sem visszariadva próbálják meg erőszakkal megszerezni a MOL-t, és össze-vissza rinyálnak ellenünk Európában. Kíváncsi vagyok, ha ugyanezt az ÖMV ellen, ugyanilyen stílusban próbálná mondjuk a MOL megtenni, akkor milyen rinya lenne.

Szóval ennyit rólatok osztrákok. Őszintén remélem, hogy Csányi móresre tanít majd benneteket. Mert világos, hogy a BÉT nagytulajaként itt is a teljes elsorvasztás a törekvésetek.

Kissherceg írta...

Gentle :) Köszi az írást.
Nagyon reménykedem Wabererben...

Névtelen írta...

Gentle, köszi az írásodat, szívemből szóltál...