Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. március 17., hétfő

XXi. századi gyarmatosítás

Akár meredek akár nem, de ez az a javából.
Ha pánikot akarnának csinálni azt már megtehették volna.
Olyan ez mint amoikor kiállítják az embereket a fal mellé, és egyesével kedik levadászni őket.
A kívülálló nem érti a logikát csak az aki a ravaszt húzogatja....
Azt hiszem körvonalazódik, hogy a JP-nek "simple the best" tervei vannak.
Az is nevetséges, hogy bagóért gyűjtik be a zsákmányt.
Lássuk csak mi lehet benne netán egy kis ingatlan fedezetű értékpapír is???
Biztos, hogy sok a rossz cucc, különben nem verték volna le így az árát, de ki fog bukni?
a BSC papírjait megvásárló és a hitelezői. Minden törlesztőrészlet tiszta profit , jó hosszú elkötelezettséggel, ez igen....
És mit sinál a sok befektető a félelemtől hajtva elhajigál minen egyes papírt, akinek mondjuk
60$-ról van, annak már nem mindegy hogy mi lesz, eddig bukott 56$-t 2 nap alatt, az a 4$ már se ide se oda, el kellene tenni az unokáknak , na mindegy..
Amit ma el akartam mondani az a félelem szerepe a befektetésben. A mohóság vezeti be az embert a trade-be és a félelem kergeti ki onnan.
Ezt az osztók nagyon jól tudják és remekül visszaélnek vele. Hogyan lehetséges az, hogy a BSC háza tájáról nem szivárgott ki hamarabb is "vészjósló" információ, miközben mindenhol van M.nemzet, ellenlábas tudósítóval , meg kilpített kapcsolatokkal...???, meghát a BSC-nll is dolgoznak páran a pénzügyi vonalon, akik látják, hogy a cash flow fenntartható vagy sem...ez azért hosszú folyamat.
Valószínűleg jónéhány ember élt félelemben az elmúlt hónapokban a bsc dolgozók közül...
Másik fontos tényező az a diverzifikálás meg szektor preferálás. A befektetők az elmúlt időszakban " a biztonság jegyében" szektorokat vettek meg, mert az volt a trend, most amikor
az idegszálaikon gitároznak ismét szektorokat adnak be, mindegy miért beadják és kész. Leverik az árakat, újabb és újab minimumértéket érve el, mígnem a kiszemelt vad lőhető lesz.
Ha mindezt egyszerre csinálnák lenne egy gyors kirázódás és annyi, így van idő gondolkodni és cselekedni.
Egyre kevésbé van kétségem afelöl, hogy olyan cég mint a GM hamarosan be lesz kebelezve, mikor már sikerül kifelé vonszolni a sárból, jól le kell döngölni az árát...

Visszatérve a félelemre. Azt gondolom, hogy a mai befektetők többsége nem tapasztalt ilyen lassú kivéreztetős kifosztást, ezért is van az, hogy mindig csak a rallit várják, a gyors felépülést és ahogy telik az idő, afélelem egyre inkább elhatalmasodik az embereken. És lám lám 4$-ért Önként adják azt a papírt ami minimum 20$-t ér. Ott ahol többszáz neves közgarázda számolja a várható eseményeket nem igaz, hogy 8 hónap alatt nem lehetett volna kiszórni az ócsút,
...
Kifosztanak megint egy pár millió embert és megrövidítik a majdani nyugdíjaikat, mindezt úgy, hogy a felszínen ez nem is látszik. Az egyszerű ember elkönyveli, hogy a "tőzsdén" nyerni és veszíteni egyaránt lehet.
Még egy valami most időben szembe jutott:
bizsergeti a gondolatom a minap belinkelt naput.hu. n lévő írás.
Ha megnézem, hogy az ázsiai piacra leginkább az van negatív hatással, hogy gynegül a dollár és az exportőrök nagy lekvárban vannak emiatt, sőt ez a hatás már az európai nagy cégeket is elérte ( lásd szímensz), akkor azt kell mondjam, hogy zseniális megoldás, meg lehet nézni az t a céget aki 1,4-1,5 közötti eur/usd árfolyammal kalkulált mi lesz itt tartós 1,6 fölött- hiszen a hosszútávú kontraktusok élnek!!!!, olyan minuszos évei lesznek, hogy csak na. Az ázsiai manufkatúráknak is ki kell találni sürgősen valamit, mert az amcsik maguk alá gyűrik. Miközben az amcsi exportőrök úsznak a pénzben , akik oda szeretnének exportálni azok süllyeő hajón vannak.
Na és arra leszek majd kíváncsi, hogy ki fog domináns szerepet vállalni a hitelezői oldalon, az lesz a fekete seggű a körben és immár háború nélkül levadássza az értékeset.
Minden híradás éppen az ellenkezőjéről és amerika hanyatlásáról szól, de az nekem nem áll össze, az ellenkező útvonal viszont annál inkább.
Jó éjt emberek...

4 megjegyzés:

drop írta...

zuzzo, a dollár már nagyon régóta szánkázik lefele az euróval szemben, de a külker hiányukon ez nem látszik meg.
Egyetlen üdvözítő út a deficit lefaragásában a kisebb költekezés. A recesszió megoldja a kérdést.

Az európai, japán cégek szívnak a legnagyobbat az tény, meg is látszik a tőzsdéik szereplésén.

Kissherceg írta...

ez szép volt. Szerintem is felvásárlás lesz itten szépen ügyesen.
Újabb mammut cégek lesznek és sok földönfutó.

Névtelen írta...

Zuzzo, akkor vegyünk amcsi exportcéget?

Kinn azt mondják a JPM az 1907-s pánikban is meglőtt egy bankot magának, most így ünnepli a 100 éves évfordulót. Meg hogy nem a BSC lesz az utolsó a sorban. Meg sírnak az emberek, hogy elment a 401k (amcsi nyugdíjszámla).
Mégis inkább vegyünk földet. Azabiztos.

Link

Névtelen írta...

Ázsia rohamosan fejlődik. Kína iparosodik. Amerika ezt nem nézi jó szemmel. Rengeteg a pénz. Valahogy meg kell őket szabadítani tőle. Ázsia nagy riválisa lehet Amerikának! Vagy már az is!

Guszt