Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. április 27., vasárnap

Dax hetes


Szépen nyomonkövethetőek az elmúlt időszak történései , talán valami támpontot ad arról, mi lesz ezután. Kiindulok a 2006 májusi emberes zakó mélypontjából 5243 körül . Ezt követte egy 45 % dőlésszögben megprodukált töretlen bikapiac. Az, hogy ebben a szögben emelkedjen egy index ilyen egyenletesen, érdekes dolog, hogy eddig eltartott, nagyon az utolsó puskapor szaga van. Szerintem ebből később (!!) további szakadások várhatóak, nem pedig új ATH és további
emelkedés. Most ebből a lendületből semmiképpen sem. Hogy később...szerintem akkor sem, de ez még nagyon odébb van. Az MACD long metszés kb 7040 -től felfelé beteljesedik, ott a boll. szalag közepét és a 38,2 % Fibo szintet elhagyva erőteljes emelkedésbe fog kezdeni. Addig nincs akadálya, hogy ott visszafordul-e ....ez kérdés. Ha önmagában csak ezt az indexet nézem, és semmi mást a világon nem. Ehhez támogatás kell, és szép chartok meghatározó devizapárokból is pld. De most csak ezt nézve, ez lesz az első kérdés. Ha megtörténik, egy másik akadály állja útját, ami fölé felszúrhat, de majd az lesz a kérdés, hogy tartósan megmarad-e felette. Ha igen, akkor valóban átvitte a boll. szalag közepét és ez erős long jel lesz. 7170 ez a magasság. Kb.
7290 -en szép zölden átmenve erős long jelleget ölt a Német részvénypiac.Felfelé az összes létező vonal ellenállás. Akár szürke, akár zöld. A ferde zöld vonal felett már hátradőlni is lehet jobban a longokkal. Önmagában ez a chart nem mutatja meg, hogy mennyire megalapozottak a remények ezen a szintek átvitelére. Fundamentális gátja nem nagyon van, a hitelválság összes tünete elülni és megemésztődni látszik. Ha valami váratlan rossz esemény , katasztrófa történne, mindez nem igaz, de a követkető 1-3 hétben mindenképpen felfelé várom.
A májusi mélypont és a 45 % -os emelkedést követően jött a klasszikus alakzat, ami erős esés előtt a vonaglás tünete, valami fej-váll szerűség. Amiből januártól kezdve esett egy embereset. Ezt követte egy visszarántás, kis konszolidáció abban a magasságban ahol most van, aztán még egy zakó, de az elsőnél már jóval kissebb. Aminek a végén egy fordulós gyertyát készített, abból áll fel most. Nem vakok és süketek számára foglaltam össze ezt, gondolom mindenki látja. Hanem, mert ki akarok lukadni valahova. Pontosan oda, hogy egy klasszikus felépülés előtti forgatókönyv minden eleme lefutott, most, ezen az árszinten nincs lehetőség megfordulni. Ebből magasabbra fog menni. Nekimegy a boll szalag közepének, és szerintem át is viszi. Az egész egy ismerős alakzat nem? Csak éves szinten ismerős...megvolt minden ami kell, innen most mi jöhet?
7290 szint erős , vastag. Abban már nem vagyok biztos, hogy azon is átmegy. Elsőre valószínűleg nem. Ha egyáltalán átmegy. Sacc kb a ferde zöld vonalat megérintve lenne egy ideális magasság egy brutális zakó kezdetéhez, erre egy fia bizonyíték nincs ezen a charton, de inkább erre számítok mégis. Valamikor majd az év második felében inkább.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszönöm,ez most jól jött ;)