Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. április 5., szombat

Néhány

dolog, ami szerint nézegelődöm...elhangzott ilyen jellegű kérdés, most ami eszembe jut, leírom. Itt ez a chart, ezt érdemes megnézni.




Rövidtávon nem foglalkozom cahrtokkal. Nincs értelme. A dow napos vizsgálata nem rossz áltlában. Itt most több figyelemre méltó dolog látszódik. A háttérben a carrypénzek gyengülése elindult. Finoman.
A charton látható, hogy van egy mesterséges szint, 12760 körül, amiről rendszeresen nem kicsit le is fordul. Nagyon szabályos. Vonalzóval lehet hasonlót készíteni.
Ha a közben emelkedő aljakat is nézem, akkor egy háromszög formáció lesz. Nem foglalkozom formációkkal. Ahányszor kiesik az ilyenből, annyiszor nem. És az idejét sem lehet tudni. Hétfőn is kieshet. Az irdodalom úgy nyugtázza akkor is, hogy kiesett belőle. Az MACD-t viszont nem kell magyarázni. Elég beszédes. Indexeknél. Devizánál nem használom.Középső 2 kütyü szintén az emelkedést vetítui előre. Aaron régóta elször vált az UP kis csökkenéséből újra a maximumra. Ez long erősítő. RSI erről a körülbelüli szintről régóta nem ment feljebb. Most is itt lebzsel. Ez megerősíti, hogy a fetni 12760 áttörése egy szép zöld gyertyával jelenthetne nagyobb időszakos északi elmozdulást.

Szerintem átviszi. Zseniális ez a "a piac már rég beárazta a hitelválságot" szöveg.
Az lehet, de a következményeit még elfelejtette beárazni. Majd egy nagyobb magasságból indulva szépen azt is beárazza. Zöld és piros nyilaknál lehet szerintem belépegetni az irányokba. A felső szaggatott zöld vonal erős ellenállás lesz. HA azt átviszi az index, tényleg ennyi volt a hitelváslság. Na erre befizetek..
Ilyesmiket lát az ember, ha csak egy chartot szemlél. De ez édekevés.

Számomra a hozamok , a devizapiac és a nyersynagok együttes állásából az látszódik inkább, hogy hiányzik és hiányzott az erő az alsó minimumok átütéséhez, amit mindenáron el is akarnak kerülni. Az senkinek nem használ.Kivéve a shortban tobzódókat. Magasabbról kell leejteni. Most felmászhat...

Dow heti charton is elég érdekes. MACD long metszés készül, pont erős ellenállások fogják meg a felfelé igyekvő árfolyamot. Itt már szabályos dolgokat lehet felfedezni. 12900 nél erős akadályok , a felett újabb lökést kaphat(na) az index.
És nagyon szépen mutatja a hetes chart, hogy egy kis medvepiaci megrántás valószínűbb. Amiből újabb beragadások lesznek majd. De azt már nem biztos, hogy majd ki lehet seggelni. Vagy minden megoldódik, és újra lehet költekezni előre, ami csak belefér...nem hiszem...

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

A chart szép, beszédes. Tegnap én is detto ezt írtam le, egy másik forumon, másik cím alatt. Én még annyit hozzátennék, hogy a mi bukkunk nem biztos, hogy le fogja követni az átmeneti növekedést.

drop írta...

Igen, én is nyakig ülök a shortban, nem éppen jól alakul egyelőre, egy nagyobb erősödést már nehezen ülök ki, annak ellenére, hogy középtávon biztos vagyok az esésben. De ahogy most kinéz, elképzelhető az emelkedés a következő hetekben.
Rájöttem a héten, hogy fogalmam sincsen, mit csinál a tőzsde, a világtörténelem legnagyobb negyedéves banki veszteségének bejelentése után miért lő ki a UBS árfolyama, a katasztrofális autóeladási statisztikák után (+ kjelentve, hogy javulás nem várható mostanában) miért emelkedik az autógyártók árfolyama, a roppant rossz munkaerőpiaci jelentés után miért nincsen esés. Mikor lesz, ha ezekre a hírekre sincsen?
Persze a hírek tekintetében nem lesz megállás, most kezdődnek a banki gyorsjelentések, amik a UBS (és minden egyéb megfontolás) alapján katasztrofálisak lesznek, gondolom utána jön majd az első negyedéves GDP adat is. De nyilván senkit sem fog érdekelni a - 1-2%-os GDP "növekedés", a tőzsde emelkedése töretlen lesz.

Számomra rejtély ki vesz mstanában.
A PPT kavar vagy esetleg Kína elérkezettnek látja az időt hosszútávú pozíciók kiépítésére?

Magyarország szempontjából pedig nagy problémák jöhetnek a közeljövőben, középtávon biztos vagyok a hitelválság erősödésében, amit a recesszió is fűszerezni fog, úgyhogy egy elhúzódó kormáyválság esetén könnyen fizetésképtelené válhat az ország. Ez csak a szemályes véleményem. Izland már megindult a lejtőn.

Kissherceg írta...

Szvsz májustól ismét short :)

drop írta...

A hitelválságot részben már beárazta a piac, a bankok árfolyama sokat esett már, de még fog is sokat, ez nem kétséges. A recessziót viszont mintha ignorálnák. Tény, a WalL Mart és még jónéhány cég nyereségén még nem látszik a recesszió, de ami késik, az nem múlik.

DLPH-nak tökéletesen igaza van, az USA fogaztóin múlik a világgazdaság növekedése. Az USA adja a világ fogyaztásának 24%, ami már önmagában is egy tetemes szám, de ha nem számolánk a létfenntartáshoz szükséges fogyasztást (élelmiszer, ruha, stb...), akkor valószínűleg tovább nőne ez az arány, gondolom 40%-ot is elérne. Az USA fogyasztói pedig most évekig az adósságaikal fognak küzdeni, úgyhogy egy elhúzódó válságra vagy egyesek szerint 'átevickélés' időszakra lehet számítani.

Még egy érdkes megjegyzés a hitelválságról és arról, hogy még messze nincsen vége.
Egy 'átlagos' recesszió során a problémák a reálgazdaságban kezdődnek, amik csődökhöz (cég, szenélyes) vezetnek, amiből bankcsődök vagy legalábbis problémák adódhatnak. Most viszont az egész USA (és részben európai) bankrendszer már féltérden (ha ugyan nem a fű alatt hasalva) vág neki a recessziónak.
Szóval nem csoda, ha a FED már tanulmányozza, hogyan államosították a skandináv országok a bankjaikat egy hasonló válság megoldásaként a 90-es évek elején.

Kissherceg írta...

Mondjuk nem számolnak a számos beutazó vásárló turistával, aki dollár hatására nagyobb vásárlásokat tervez, mint eddig lásd pl Kissherceg :)

Nagy a baj egyértelmű, de fejesek a magánvagyonukkal olyan fogyasztást gerjeszthetnek, hoyg elsírjuk magunkat örömünkben...

drop írta...

Hová mész?
Kiruccansz New Yorkba vásárolni?

DLPH írta...

Sziasztok. Nem állítom, hogy megtörténik a meghúzás. Csak most valószínűbbnek tűnik. Ha biztos lennék benne, minden shortot zárnék. Sérülékeny nagyon bármilyen emelkedés.

Nehéz manapság....

Kedves névtelen, tudható ki vagy?

Lukács Róbert írta...

Én éppen pozi nélkül, így legalább elfogultság nélkül nézegethetem a chartokat :) Szép szép ez a nem tudunk esni, de ha ránézek az USD/JPY-re, EUR/USD-re, olajra, akkor azt kell hogy mondjam hogy épp ássák a sírt ennek a kis bikakezdeménynek.

Szerintem nincs elég erő a piacban a támasz áttöréséhez. A pénteki relatív "rally" is csak annak volt köszönhető, hogy bekészítették, tartogatták a fél-3-as kitöréshez, kitöretéshez a vételi ordereket, amiknek egy része hírtől független teljesült, ill. a shortosok látva a zakó elmaradását inkább csuktak. Az esés szerintem praktikusan egy jó hírre jön majd, amibe bele lehet tömni a felépített longokat.

Névtelen írta...

Szia DLPH !
Először is köszönet,hogy tovább naplózol és írsz a módszeredről,meglátásodról.
A kérdésem az lenne a poziméretekről,hogy pl:az otp vétel mérete,a tőke 1/20 részének a 30%,ECO-nál meg 6% ?Jól értettem.Elnézést az amatőr kérdésért.
Köszömöm válaszod.
csaszi64

Kissherceg írta...

Csak írtam, hogy megyek vásárolni, még megkeressük ap énzt rá ha mégis. Nyelv + van dollárunk és kint még nem tombol annyira az infláció. Mellesleg nincs annyira cél terület :) Meglátom, de sokan járnak ki vásárolgatni...

DLPH írta...

Sza Csaszi.

Nem. A 20 rész a külföldi és devizás paltformokon szigorú szabály, mert ot gyakorlatilag minen tőkeáttétes. Így a poziméretezének igen nagy jelentősége van.

A béten van X összeg, aminek a százalékait írom, hajszál pontosan nem tudom,mert nincs hozzá türelmem számolgatni de érdemben kb annyi.

A béten sz össztőkém 40 % -a forog. 60 % a többi,amit máshol látsz.

DLPH írta...

Még pontosabban a deviza szekcióban van egy rész, aminek az 1/20 rész egy egység, aztán van egy indexes rész, ami szintén fel van osztva, és van a nyersanyagoknak is némi zsé. Szintén felosztva.

Nagy felosztósdi megy itt...most esett le :))