Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. április 18., péntek

megjött a bear rally ( a bét immunis eddig ) 12760 felett kitört a dow index, a carry traderek régóta először helyezkednek el kellemes long pozikba.
Itt az idő keresni a beragadtaknak is. Nem akarok persze az időben előreszaladni, de majd amikor mindenki azt hiszi, áhh fiúk....ez már bikapiacka....no ott kell nagyon vigyázni.Egy erős korrekció, és lesz honnan zakózni egy még nagyobbat.De most ez van. Ezt kell szeretni. ÉS eltarthat csalósan sokáig is.
Persze aranyos tanulság ez nekem így ennyi idő után is ....korán rendezkedtem be rá, jött egy GE fos jelentés, és szépen ( a nagy pozik miatt) a tőke károsodott látványosan. Csakhogy....ha nem bántom...károsodik még 1 icsit, aztán durván az alaptőkére vetítve egy 30 % -ot hoz (mostanáig).Ehelyett tőkét védtem, és most még mindíg nem hoztam vissza azt sem, ami elment, kb a 70 %-át csak.
Vagyis. Itt lehetsz szép, de okos soha. A tőzsde ilyen. Iszonyúan észnél kell lenni, de ami sokal fontosabb, kitartani az eredeti elképzelés mellett (ha abban hiszel, hogy az jó), nem bizdergálni, nem ugrabugrálni, nem variálni, meghökkeni, félni, betojni, sáapdozni...ha nálam még egyszer ilyen lesz, egy kicsit több aggyal fogok
tüsténtkedni.Tudtam (....) hogy eljön a rally. És mégsem hagytam békén a pozikat. Zártam. Most már mindegy. Előre kell nézni, le van ejtve, egy a lényeg, tökmindegy hány kudarcélményed van, ha nem adod fel, és észnél vagy, előbb utóbb jó leszel. A többi csak smafu.A legkitartóbbak, a legmakacsabbak keresnek a tőzsdén. Szerintem. De nem tudom...nem végeztem közvéleméynkutatást.

14 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia

szoktam olvasgatni a blogodat, hasznos:)
elképzelhető, hogy az amerikai erősödés hatására az otp részvény már hétfőn képes lesz a 7200-as szintet áttörni végre?:)

potter írta...

DLPH!
Légyszíves egy DOW rajzot. thx
(még nem találtam jobbat több, mint másfél év alatt, pedig reggeltől estig gép előtt ülök és chartokat,híreket olvasok :)

DLPH írta...

Szia névtelen, elképzelhető.
Sőt...a vizenjárás is.
A valóságban kell egy lökés, amire rámozdulnak a régiókban. És az az, hogy ne bizonyuljon fals kitörésnek , és legyen már vége a gyj szezonnak, utána jobban lehet hosszabb távú pozíciókat felvenni.
---------------------------
Hétvégén amúgy is ki akartam. És főleg a fontot, mert fordulni látszik a trendje.ÉS kérte valaki.

Kissherceg írta...

DLPH mire vége ennek a macinak az elbukottad többszörösét visszahozod, persze mindenkinek fáj egy nagy bukó, csak Te megint talpraállsz:)

Ideje volt ennek a rallynak full longban vagyok, kb 5% cash, az is csak azért, mert nem öntötték meg eléggért a pici papírt, kabaré pappert..
Kiváncsian várom hogyan reagáljuk le, mekkora SC lesz, azt hiszem 132-300ig mehetünk, s&p pedig 90felett bullos...
Vasárnap majd megpróbálok kicsit összeszedettebb lenni, egyelőre csak virulgatok idétlenül :)

Mellesleg speki jókor szálltál be a hatiba:) grat. Ma eladtam rábám maradékát, szép volt, de szebb lett volna ha nem adom el előtte 3napon keresztül a pakk 70%át :) Csak féltem túl sok egy ilyen illikvid papírban...

zuzzo írta...

Hát ja, csakhogy a tőkét mindig védeni kell, az elmulasztott profitot meg sohasem szabad számolgatni.
Igen úgy tűnik itt a bear rally, de ha ilyen erővel támad egy héten belül kifullad.
Most ész nélkül szállni fognak be az emberek a poziba tiszta piramis játék lesz, aztán várják a csodát, és közben realizálják, hogy elfogytak a vevők....
tehát csak ésszel.

Kissherceg írta...

csak realizálhassak 1000pontos hati longot, hati shortban már sikerült:)

Viszont tényleg vigyázni kell... Illetve nagy a csapkodás, stopot jól kell elhelyezni, vagy hamar kiesel..

DLPH írta...

"Hát ja, csakhogy a tőkét mindig védeni kell, az elmulasztott profitot meg sohasem szabad számolgatni."

Értem. Pár éve úgy döntöttem, ezt a szabályt áthágom. Én már áthághatok egy-két szabályt ...túl öreg vagyok. Lassan agg.

Kissherceg írta...

nem rég egyeztünk meg a fiatalokban, szóval ahhoz tartsd magad :))

drop írta...

Nem állnak jól a shortjaim és akkor még finoman fogalmaztam :)
Most tényleg minden emelkedésre áll és valószínű a hátralévő gyorsjelentések is pozitívak lesznek a többségében. Ügyesen csinálják, egy ideig a növekvő hitelekre + gyengülő dollárra építkeztek a cégek, most pedig a hitelek hiányában begyorsult a dollár esés. Szép, de mi jön ezután.
Ja és velünk, Európával mi lesz, a totál szopó oldalon állunk az erősödő Eurónkkal. Ahogy az USA cégeknek +-t hoz az árfolyamváltozás, nekünk mínuszt. Vagy rosszul látom?

zuzzo írta...

Remélem az überbürokratikus EU-s csúcsszakértők éjjel - nappal tanácskoznak, különben nem az USA lesz japán agóniába, hanem az EU.
Beengedtük a kínai dömpinget, ami ráadásul csakúgy zúg befelé hiperszónikus sebességgel, ez ellen em tudnak mit tenni, különben az infláció repül el , a gynege dodó meg a harapófogó másik oldalán közeleg fénysebességgel.
Lehet jól elaltattak minket....akár ez is lehet....
ás:
"Te aggastyán, vénember!" ha a pirosnál meg kell állni, akkor meg kell állni , különben elüt az autó.
A tőzsdén nincs korhoz kötve semmi.... negondold, hogy Te mindent tudsz már, csakis hideg fejjel!!! :-)))

borska írta...

Valami azt súgja hogy ez a dollárerősödés most hosszabb távú lesz.Nem tudom túlzottan alátámasztani,legalábbis gazdasági és funda érvekkel de,az életem 3x éve alatt rádöbbentem hogy minden ritmusosan és harmónikusan vagy csökkenő vagy növekvő amplitudóval de pulzál.Mint egy inga itt-ott itt-ott.és ez a folyamat időben előrehaladva optimális esetben emelkedő átlagot hoz,hisz különben mi értelme lenne az egésznek.Persze mindenhol vannak kivételek amikor a tudatos emberi hülyeség bekever,azonban általában müködik a dolog.Sajna az időtényezőt nehezen eltalálni,de a periodicitás az adott.Most egy nagyobb átrendeződés van pénzügyileg,de olyan pólusok még nem tudtak kialakulni hogy a az USD vezető szerepét megdöntsék,vagyis előbb utóbb vissza kell erősödnie.Ez szigorúan saját vélemény!!!én 8-10 hónapon bellül simán el tudok képzelni egy 116-117es USD/JPY!bár ez lehet egy kicsit Verne Gyulásnak tűnik.

drop írta...

Buffett szerint amíg a hatalmas külker deificit megmarad az USA-ban, a dollár gyengülni fog.

DLPH írta...

Igen. És van még egy indokom magamban : 130-as olaj nem képzelhtő el erősödő dolláral. Márpedig ez az étolaj addgi be fog drágulna. Verne Gyulás ez is, de szerintem így lesz.
Igaz, 108 óta ezt mondom, most 116.
130 nál egy nagy pofonnal korrekciózik egy igen látványosat. De addig....persze csak ahogy most látom.

DLPH írta...

Zuzzo igazad van :))
még nem vagyok annyira agg :))