Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. április 7., hétfő

tanácstalanság

lakozik a befektetők fejében.
Ha bárki beleolvas két eltérő portálon lévő elemzésbe tuti összekavarják az ellentmondó hírek. Megpróblok betenni két csártot a további "kavarás" kedvéért:


ez a szerencsétlen kínai papírokat jelenti, ami nem is olyan csúnya...
míg az előző a brazil telkó indexet takarja, ami kifejezetten bullish ...
mondhatnám azt is, hogy a mai nappal az oroszok is jó szinthez értek, bár az olaj segítheti őket felülemelkedni a problémán.....
Azt gondolom, hogy a pszicho jelentőset fordult az elmúlt két hétben. Az újabb veszteségleírások nem lesznek elegendőek a további eséshez. A gyorsjelentés Q1-ben még valóban mixed lesz, az alcoa belehomorított joduma "az átszervezés költségnövelő hatása", de rajtuk kívül nem sokan hiszik el, remélem...a GE eredményére pozitív meglepetést várok, hiszen a bevétel fő része az EM-okból jön...
Másrészről a főtrend bear, az elsődleges altrend bull ... a maci még nem szívatott meg mindenkit
a sortosok eddig rendesen kerestek. A tény amit emlegettek - nyitott sort pozik garmadája- kérdésessé teszi a közeljövő további esését. Enyhe takony piacot várok csúszik erre arra, de ragadós szálak kapaszkodnak bele mindkét irányba..
A magyar piacot tekintve érnek a lehetőségek.. nem szeretem de leírom, foti mint első szép fecske....csakmég a forgalom hibádzik...érik a magyar telkó is, és a ricsi. Az oti-t kerülöm legalább annyira moslék kategória mint az autó , az autóhoz viszont elég 10 milla a játszadozáshoz..
ráadásul emelkedő pályára állt csökkenő forgalom mellett, jól nézünk ki ha a sztár papír ennyire alulértékelt állapotban sem kell a befektetőknek....
a ricsi gyerekkel még óvatosan kell bánni mert bár sokat esett - mihez képest- , és a 33k is tartja, ez is jó vicc 5 perc alatt esett át rajta ma is 32,7 ig - jó visszahúzták, de úgy esett le mint a kő , miután mindenki várja a felpattanást nem lesz belöle semmi...sanszosabb a 30k-s lélektani szint fordító hatása, addig meg eshet... de figyelem bármilyen gyanús mozgásra ütök...!!!!
Valahogy így látom mostanában a helyzetet....

15 megjegyzés:

Kissherceg írta...

Lehet legkifizetődőb a partvonal lenne, már legalább 12órája azon vagyok, bár tőkém 10% kb részvényben. Egyelőre hiszem hogy lesz egy kis long, de legalább oldalazás. A angy zutty előtt, ami hirtelen jön és kíméletlenül:)
Viszont azt nem tudom, hogy eme kis bullos időszak mennyire fogja érinteni a mid és small capeket.
Nagyok már elindultak, kicsik is, de azok inkább meghalni...

drop írta...

Most kezdődik a gyorsjelentési szezon, amitől nem sok jó várható.
Lehet, ez lesz a lejtő eleje. Negyedévről negyedévre eső nyereségek és bevételek. Elvégre recesszióban vagynk vagy mifene :)

A FED gyorsan reagált a pénzügyi problémákra (bár meg nem oldotta őket, nem is tudja, de legalább lépett), de a recesszió már teljesen meghaladja a hatáskörét. Egyébként is Bernanke ünnepelt sztár lesz már akkor is, ha megmenti a pénzpiacokat az összeomlástól.

Unknown írta...

Asszem DLPH mester említette itt v a pf-n (ha nem akkor sorry) még vmikor h 12700 megfoghatja a dow-t, és nem tud fölé menni már jó ideje. Mindig lepattan róla ha jól tévedek.
http://stooq.com/q/?s=djia&c=10d&t=l&a=lg&b=1
Így nézve a dologkat még nagy zutty is lehet?! Üdv.

Lukács Róbert írta...

Részemről tegnap du. dax short. Kijózanodás jön, és legalább annyi most a reménykedő, lufira épített longpozi mint a short. Jóklesznek ezek észnélkül szórni.

DLPH írta...

Nem látok "okot" különösebb esésre,a napokban, hektikusság nagyon sanszos, sok brokibevétel, felesleges kistoppolódás és rövid , kis kockázatok.
Nagyon rossz hírek kellenének, melyek túlmutatnak egy szimpla hitelválság keretein....és további súlyos problémákat sejtetnek.
A hírgyártók gyártják a híreket, melyek megtartják a piacokat.
Esni sokkal magasabbról lehetne. Innen már nem nagyon. Max a sáv aljáig.

Névtelen írta...

Túl van shortolva minden...

Kissherceg írta...

Legközelebb amikor neki megy a 700nak átmegy rajta, sima liba lesz :) oti 7300fölé akkor mtel 850, ricsihez nem tudok egyelőre hozzászólni, szabályosan esik egy csatiban, a csati aljánál... Pedig tényleg kívánatos árszint.. Lehet bepróbálok egy kis pakkot:)

zuzzo írta...

érik az a 30k, igaz lassan de biztosan...

zuzzo írta...

egész ügyesen kiszedték a stop megbízásokat, és viszonylag gyorsan fordultak...bár mesze még az este..

Kissherceg írta...

Vettem ricsit Zuzzo ottan délen, egyelőre tartom, ma mtelt és reggel hati longot is.

zuzzo írta...

én is vettem vettem és vettem és vettem és csak vettem
azt hiszem a ricsi esetében most kosztó kapitányra hallgatok és amíg be nem árazzák a polpharmás történetet nem bántom. minimális elvárás 4-vel kezdődő árfolyam.
stop nincs láncra van verve.
pakk mérete: 62%
hát evvan mostan

Kissherceg írta...

Hűűűű Zuzzo, akkor bizony nyomni fogja vállaid ez a teher:) Azért sztm 30k meglesz még idén, ami mondjuk közelebb van, mint 40k :) Amennyiben tényleg kitörünk, akkor 1hónapig tartom max a pakkokat, viszont esés akkor meg csúnyán jártunk.
30% cash, 4részvény, 1hati long pozi :)

Kissherceg írta...

Szeretném felhívni FHBra a figyelmet:

TA 60perces + srvbe kezdett!

zuzzo írta...

hercegem kifejtenéd részletesebben, hogy mit látsz az fhb-ben??? van nekem is, de érdekelne, hogy más ( pl KISSHERCEG!!!!!!!!!!) mit lát benne...
megtisztelnél ha leírnád, a blog olvasó közönsége pedig megköszönné.. ugye kedves olvasó????

Kissherceg írta...

:)
Ugyanaz van itt is, mint a többi részvény esetében. Esés megállt és szűkülés van. Emelkedő aljak. 1300körül lehet bepróbálnék egy pakkot, mert 50naposa 1500on van, addig elmehet.
Bluek ricsi kivételével megérintették az 50naposukat. Utánuk általában a midcapek következnek és végül a kicsik, ha marad rájuk idő :)

Szóval TA szempontjából jelentős elmozdulás jöhet, persze szentiment sokat számít. Viszont SRV vásárlás támaszt adhat neki, ami a long mellett szól.

midcapek közül Rába FHB van leginkább szemelőtt számomra.