Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. május 10., szombat

Dropnak

hogy értse (részben) , miért beszélek ennyi zöldséget össze-vissza erről a várva-várt világvégéről. Logaritmikuson lett volna jó láttatni, ott a jelenlegi bearish piac mozgásai sokkal elenyészőbbek mint a múltkori. Ez így önmagában gyengébb tolóerőt jelez felülről, mint múltkor. Macibika nékül nem lesz további zakó, vagy legalábbis nagyon valószínűtlen egy újabb, és tényleg érdemben is alacsonyabb mélypont kiütése.

15 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia

kérdéses, hogy a macibika meddig fog tartani...
talán csak 1-2 hétig?
a vérmedve szakaszban eshet a béten pl mol 18000 körülire vagy otp 6000 alá?

Kissherceg írta...

Hali DLPH, ez eddig a legjobb TA komment amit valaha ovlastam. Ilyen jól még nem szórakoztam elemzésen. Szenzációs:)
Természetesen tartalmilag is tiptop, ezt a chartot lehet nézegetni majd sokat még.

potter írta...

na végre, ezért szeretem ezeket a grafikat

Névtelen írta...

Kredves DLPH !

Nem udvarolni , de megköszönni szeretném a munkásságodat , szerintem nagyon sok kisbüfi , velem együtt szívesebben elmenne Hozzád egy kis tanulásra , mint a sok olvasható elemzőhöz.
Még egyszer nagyon köszi...és valóban nagyon tanulságos és jól értelmezhető a munkád .

Köszi érte !


Hali

drop írta...

Mondanék 3 független ellenérvet

1. A múltbeli események a tőzsdén nem jelentenek szabályt
2. Ha a mostani medve kezdetét pár hónappal előbbre teszed, akkor már túl vagyunk az általad macibikának nevezett fázison
3. Az előző medve teljesen más jellegű volt, mint a mostani, a maci kitörésének okozója 2001 szept. 11 volt. A nagy esés után gondolom azt gondolták, nem lesz hosszútávú kihatás, ezért jött a visszateszt.

Ha funda alapon bárminemű analógiát akarnék keresni a 2001 körüli időkkel, akkor szvsz valahol 2001 első felében kell legyünk, ugyanis 2001 Q1 volt az első negatív GDP-s időszák, bár akkor is a GDP előzetes adat még pozitív értéket mutatott, csak később a korrigált lett jócskán negatív.

DLPH írta...

"1. A múltbeli események a tőzsdén nem jelentenek szabályt"

Minden TA erre épül.

"2. Ha a mostani medve kezdetét pár hónappal előbbre teszed, akkor már túl vagyunk az általad macibikának nevezett fázison"

Nem hiszem, ez annak nagyon kevés volt. Másképp néz az ki. A vége felé nem fél senki pld. a zakótól, mennek az indexek mint állat. Nem olyan manapság a kereskedés. De a tőzsdén semmi sem biztos, csak valószínű esetleg.

A harmadik ponthoz nem tudok hozzászólni.

De hadd mondjak valamit. A vérmedve magasról indul és mindig
2. lökéshullám és időben HOSSZABB, mint aaz eddig esés. Ez túl gyors is volt. Tipikus első. Ez meg meghúzásnak nagyon gagyi. Anélkül nem lesz alacsonyabb mélypont.

Ez meg szerintem.

Névtelen írta...

Sziasztok!

TA-val soha nem foglalkoztam (lehet, hogy kellene, de nem az én világom)

A tőzsde mindig a jövőt árazza. Az év eleji Dow esésben (kb 11450-ig) benne voltak a nagy banki leírások, és a várható recesszió miatti pánik.

Aztán az első negyedéves GDP adat, a kamatvágások (ezeknek a növekedésre történő hatása nem azonnali kb úgy 2008 második félévében érződhet), és a vállalati eredmények (amelyek összeségében a vártnál kedvezőbb képet mutatnak) hatására elült ez a pánik. (Ez a múlt)

Mi lehet a jövő:

Két útat látok:

1. Optimista verzió: A banki leírások java megtörtént. Az USA gazdaság erős. A FED, és a kormányzati intézkedések újra növekedési pályára állítják az amcsi gazdaságot. A pénzügyi szférán kívüli szektorok eredményében nem fog érződni érdemben a hitelválság. 2008. második felében rally a tőzsdéken. (Nekem az a verzió szimpatikus)

2. Pesszimista álláspont. A válság kezdetén tartunk. A FED, és a kormányzati intézkedések ellenére rengeteg hitel fog még bedőlni, lakossági fogyasztás drasztikusan csökken, évekig tartó recesszió, bankcsődök, reálszférára eredményeiben érezhető lesz a válság, magas olajárak miatt, magas infláció, világgazdasági válság évekig elhúzódó módon.



Szvsz. a piac ezek között az álláspontok között ingadozik. Kérdés, hogy az amcsi gazdaság a következő időszakban (negyedév, félév) milyen életjeleket ad. Ha a pesszimista verzió látszik érvényesülni meglehet az új mélypont, ha az optimista (bárcsak így lenne) akkor rally.


Rövid távon inkább emelkedést várok, de ezt egy nem várt nagyon negatív hír ami a pesszimista verzió mellett szólhatna azonnal megfordíthatja.

Nem könnyű most (sem) tőzsdézni. :)


banyaiz

DLPH írta...

Ez tulajdonképpen egy nagyon korrekt elemzés. Szerintem. És amit várok az az 1. verzió, amit követ a felismerés majd, hogy ez bizony mégsem az egyes, hanem a kettes verzió. És ott indul majd és akkor, az ereszd el a hajam. Ez meg az én "tippem".

DLPH írta...

Van még tovább is, de az már sci-fi kategória, és úgysem hinné el senki... de azért elmondom, legyen min röhögni :

Az igazi bikának szerintem a mi életünkre már befellegzett. Ebből a 2. verzióból mire a felépülés látszata elindulhatna (4-5 év), addigra új sokkal nagyobb problémák fogják a fogyasztást visszafogni a Földön, az árazást átalakítani, a számításokat EBIDTA , P/E és társai átalakítani...sőt...és itt a globális időjárásváltozás kezdődő furcsa jeleire utalok, az irdatlan magas energia és élelmiszerárakra, hiperinflációra, melyek alapjaiban változtatják majd meg az egész tőzsdei viselkedési és reakciós formákat (5-15 év). Ennyit a sci-fi ről.

DLPH írta...

Névtelennek : a medvepiacon szükségszerű irdatlan meghúzást követő 2. szakasz, mely időben hosszabb és nagyobb esés mint az első, és lapos depresszív aljakat és pincében pancsikolós nyekergő árfolyamokat ad, eredményezheti a 6000 alatti otp és 18K alatti Mol árfolyamokat....naná...pld mol...

A Molnak tán jó az olajár? És jó lesz majd 150 dollárnál (ha lesz...) Nem tudom. Szerintetek? Tippem van...

drop írta...

A TA-hoz én sem tudok hozzászólni, nem is akartam DLPH-val vitatkozni.

Egyértelműen a banyaiz által említett 2. verziót tartom valószínűnek, de ezt már sokszor leírtam. A magas inflációról fogalmam sincsen, mit gondoljak, egyrészt a fogyó nyersanyagok tényleg az árnövekedés mellett szólnak, ugyanakkor ingatlanpiaci összeomlások deflációval járnak. Meglátjuk, melyik lesz az erősebb hatás kb. 1 év múlva.

drop írta...

"Az igazi bikának szerintem a mi életünkre már befellegzett. "
Alapvetően egyetértek, de ennyire én nem jósolnék hosszútávra, max. 10-15. Meggyőződésem, hogy egy átgondolt amerikai vezetés el tudna indítai egy olyan energetikai programot, ami középtávon (10-20 év) már éreztetné pozitív hatását.
A hyperinfláció megakadályozása pedig monetáris feladat. Legjobb lenne a buborékfújó FED-et megszüntetni, de ez csak álom :)

Névtelen írta...

Helló!!!

Ha jól értelmezem, akkor még csak ezek után jönnek az "utórengések"...amik, amint tudjuk, sokszor nagyobb cumik, mint a "főrengés"!!!???

Kissherceg írta...

Ez volt az előrengés... :) Utó meg hol van még :)

Névtelen írta...

Szép és következetes!
A hétvégén apósom házában belebotlottam egy könyvbe, amit érdekesnek találtam és gondoltam ajánlom figyelmetekbe:
Drábik János
A pénz diktatúrája
Csak 20-30 oldalt tudtam olvasni belőle, mégis érdemes időtöltésnek találom.