Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. május 12., hétfő

jó reggelt

néhány személyes észrevételt tennék a jelenlegi helyzetben:
1 az élelmiszer hiszti elsősorban a szegény országokat üti meg és évről -évre változhat a helyzet, hisezn megújuló cuccról van szó
2 az energia hiszti azokat üti meg, ahol relatíve sok energiát használnak fel és rossz az energiahatékonysági mutató ( pl mi)
3 az egyes államok nem kívánnak tenni egyik ellen sem, mert féltik a saját bevételeiket
4 valóban részesei vagyunk a modernkori társadalmi rend megváltozásának?? egy új hatalmi szindikátus kialakulásának??? itt alebutítottmagas szolgáltatási színvonalhoz szokott fogyasztói társadalomnak annyi, nem tud gyorsan reagálni a változásokra...
5 oroszok nemhogy csükkentenék az export olaj "vámját" hanem növelik....utolsó nagy hajtára indul az árfolyam???
6 ezen magas alapanyag árak mellett az rts miért nem szárnyal???
7 kína és ázsia többi része sokszor ellentétesen mozog egymással , az utóbbi hónapban a bux-px-wig is ellentétesen mozgott jónéhányszor a cac-dax-ftse-val, vajon miért ez a divergencia?
8 Ázsiában hullámszerűen rakétázik eddig 3 index...kezdte a hang-seng, majd korea most pedig az auszik....de a legjobb formában korea van.... azonban pl india a nagy zakó ellenére még mindig a 2 éves emelkedő csatijában van....a múlt év végi csak egy kósza kilengés volt...
9 a világ szinte meg sem rezdült a city 400mrd-os likvidálási tervére..., az aig viszont fájdalmasabb volt... a banki sztori beárazva , de azt gondolják, hogy a biztosítási szektorba nem megy át a buli????
10 tisztes korrekciók voltak, de bear rally globálisan ezidáig nem volt csak olyan piszmogás rángatózás konszolidációs emelkedés olyan jellegtelen valami, az ázsiai indexekben látni bear rally nyomát, az szép de a többi nem..
11 eddig kvázi 1000mrd $-ot adtak a rendszernek a jegybankok, és továbbiak szükségesek lásd beni bácsi bevezető beszéde, szükséges lesz a freddi-fanni állami kisegítése , valószínúleg nem egy kalap 10 centes kell nekik...
12 honnan és kik teszik me az újabb 1000mrd-ot... haldokló beteg szindróma... nálam ezen nézetben azt jelenti, hogy 1000mrd a napi adag, ettől van látható javulás....
13 ekkora pénztöbblet mekkora inflációt fog gerjeszteni????
14 a macit semmilyen támasz nem képes megtartani, hiszen dagadtra zabálta magát, ez még csak most kezdett el enni, most csak pihen egy kicsit...
15 greenspan még nem látott ekkora válságot... vagy hazudik az öreg vagy kihagy az emlékezete? egyik sem, tényleg szar a helyzet, ehhez képest rossz az árazás, de meddig???

Mit várok ezekután?
új ATH-kat és nemcsak brazíliától: korea, oroszok, angolok kvázi ilyen sorrendben...
majd újabb kapitális mélységeket...

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Zuzzo !

Amit én gondolok az teljesen a leírtak szerint való.
Én egyszerűbben írnám ezt le , amig a nagy minuszból feltápászkodva a piacok résztvevői elfelejtik a félelelm érzését és a
kapzsiság erősebb , addig a tényleges rossz megléte mellett is long lesz....mint a multilevel játékokban , de ha már a sor végén senki nem fog állni sorban részvényért , akkor majd a fundanélküli lufi durran egyet , és ismét sok speki lesz még több pénzzel szegényebb !
BÉT:érdekes , most a forintunk erősödik , játszadoznak vele , de ez elvileg jó hangulatot teremt...és longok nyilnak majd garmadával....azaz jön a bukandó pénzecske a piacra , főleg a hatiban , ahol a rossz számlakezelésnél ismét egy csomó likvidálás jöhet majd.
Minél magasabbról esünk majd annál jobban lehet shortolni , és a shortosok vezérei nem lesznek rest ismét világvégét gongatni...és újabb mélypontokat ütve ezzel a piacon.
Persze ez csak SZVSZ!!!

Hali

kanyisz írta...

Első megjegyzésem kicsit off
4. pontban a szokásos sztereotipiát adod elő a lebutított társadalomról. Bocs, de marhaság. Nem lebutítva van, csak most már látszik a szinvonal. Míg 50-100 éve a média jelentős része értelmiségiektől szólt jómódu, képzett állampolgároknak (a többiek jó része analfabéta volt), ma a média tömegizlést közvetít.
7. pontodhoz a cac-dax-ftse kontra bux-px-wig divergencia gyakori, semmi különleges nincs benne. A fordulóknál ez eddig majd mindig bekövetkezett. Annyi csak a jelentősége, hogy amíg tart tuti nincs egyértelmű irány.

Végül nem értek egyet a bear rally-újabb kapitális mélységek teoriával (bár azért 50% esélyt adok neki). A bear rally általában gyors nagymértékű felfelé mozgás, mindenki egyre idegesebb, hogy le ne maradjon az emelkedésből. Egyelőre semmi ilyet nem látok.

zuzzo írta...

a 4. pont alatt azt értem, hogy nem tudsz megfoltozni egy zoknit, megélezni egy fűnyíró pengét és nem tudsz olajat cserélni az autódon, és ezáltal egy csomó embernek adsz munkát, csak egy dologhoz értesz, viszont ezren szívják a véredet....
7. korábban is írtam, hogy szerintem max márc 2. felében volt az, de mivel még maci a főtrend, lehet egy nagyobb rally fölfelé...
a szakadás pedig jönni fog mert a vállalati eredmények kezdenek tarthatatlanok lenni, bár egyelőre vegyes a kép, mivel ázsiában minden pörög ezerrel, viszont nincs mindegyik cégnek jelentős ázsiai kitettsége...
azt hiszem, nagyon csodálkoznék ha csődhullám nélkül megúszná a világ a jelenlegi helyzetet, márpedig eddig csak mint a csokiban "nyomokban található" ilyen...

DLPH írta...

Van ebben ráció szerintem (Zuzzo). Az újabb mélységet eldönti a jövő. De ha 50 % esélyt adsz neki, akkor túlzás , hogy nem értesz egyet vele ... :))

Nálam több mint 50 % az esélye.

Névtelen írta...

50 százalék esély az vagy-vagy. Vagy igen vagy nem. Vagy úgy lesz vagy nem. 50 százalék az azt jelenti hogy lövésem sincs róla és találgatok. Miért van az hogy mindenki csak arra emlékszik amit valaki kábé eltalál. Azt nem tartja senki számon hogy hány világvégét megjósoltak már, 2000-re, tavalyra, idénre. Be kéne vezetni hogy aki találgat és nem jön be neki az fizessen. Mint a piacon. Karesz

drop írta...

Mit értesz világvége alatt?
Én pl. egy elhúzódó recessziót jósolok, amiből lassú lesz a talpraállás.
Világvége nem lesz az én fogalmaim szerint.

drop írta...

kanyisz
"Míg 50-100 éve a média jelentős része értelmiségiektől szólt jómódu, képzett állampolgároknak (a többiek jó része analfabéta volt), ma a média tömegizlést közvetít. "
Ma a média meghatározza a tömegízlést.
Régen az egyház volt egy hasonló 'tanító' szerepben, szerencsére sokkal pozitívabb tanításokkal, pedig a 'vevő' réteg ugyanaz volt, mint manapság a médiára, az átlagember.
Vagyis a média alakította ilyenné az igényeket.

DLPH írta...

Karesz inkáb azt kéne bevezetni, hogy aki mások után megy, és nem önálló, az fizessen. De azt már bevezették....nem?

50 % az vagy vagy. Pontosan. Kanyisz ezek szerint nem zárja ki, de nem is számít arra, hogy egy rallyt követően bármilyen ok miatt újabb és mélyebb részvénypiaci visszaadás indulna.

Ebben még nincs semmi rossz. Vagy igen?

kanyisz írta...

Kicsit megmagyarázom én is, bár DLPH értette a lényeget.:)

Minden idegszállam azt mondja, hogy fel, előbb-utóbb őrült tempóban. Ilyen velem nagyon ritkán van, talán 2-3-szor eddigi pályafutásom során (sose halgattam rá:(),nem tudom az okot.
Most nem kell halgatnom rá, mert csak BUX-ban vagyok (még?), az pedig automata nálam (jelzők együttásllástól függ az irány, halál szigorúan betartva.
Mellesleg ez is fel.)

Tudatilag pedig Zuzzóhoz hasonlóan nem hiszem el. Ennyi.

Ui.: Szerintem a tőzsdén 50% az nem vagy-vagy. A vagy-vagy akkor van ha nem mersz beszállni egyik irányba se.:)