Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. május 9., péntek

Medve - Bika?

Úgy tűnik a hitelválság bemelegítő szakaszán túl vagyunk. Most kezdődik a java. A Citigroup folytatja a tőkeemeléseit, kirugdossa az embereit, valszeg eladja külföldi érdekeltségeinek egy részét. Ezt most hirtelenjében, aztán majd folytatja tovább. A többi bank, pénzintézet is csatlakozni fog lassan.
Közben a biztosítók is bekapcsolódtak a veszteségleírók sorába, lsd. AIG tegnap. AMBAK, MBIA haldoklik, Fannie, Freddie komoly állami segítségre fog szorulni.
A legjobban menő autógyártó, a Toyota profitja 30%-kal esett. A GM csődközelben, minden részlege iszonyú veszteséges.

Az olaj- ill egyéb nyersanyagárak valszeg borzasztó hatással lesznek a gazdaságra és az inflációra.

És lehetne még sorolni napestig.

Mitől lenne itt további emelkedés? Már az eddigi is teljesen megalapozatlan rally volt.

10 megjegyzés:

DLPH írta...

Lesz. Ugyanazért mint eddig.

DLPH írta...

Alábecsülöd a politika hatalmát a gazdaságra. A bankok meg nem számítanak sokat. A reálszféra számít. Ebből nem lesz zakó. Túl lassú is.Semmiképpen nem lesz. Kis korrekció .Ennyi.Nincs jelentősége.

pecskeke írta...

Sziasztok,

vélemény a következő 2-3 hétre vonatkozóan?

Kissherceg írta...

esésben kersd a long beszállót, ecot ne add el, mert elfogyott a pénzem már venni gyakorlatilag :)):)) Mtelt realizálom, de sok lesz a jóból:)

Mellesleg kiváncsian várom mikor indulnak meg a kicsik ismét, mert szépen koszolidálódtak, de megjelentek megint az eladók. Ecoba túl korán szálltam vissza, tanuljatok a hibámból.

Névtelen írta...

ha esetleg valaki foglalkozik vele, TVK -ről mi a vélemény ?

zuzzo írta...

a vegyipart agyonüti a magas alapanyag és villamos energia ára ( ez utóbbi magyar sajátosság is!!!!!) az áremelést fokozatosan és korlátozottan tudják átvinni a piacon.
A villamos energia egyértelműen húzza le az ebitda-t...
A MOL külön kis játéka is benne van a buliban , attól függ hol akarja kimutatni a profitot.
Napi 2-3 M ft-os frgalom van benne, könnyű beleragadni...
röviden ennyi

neomodel írta...

Droppal teljes mértékben egyetértek, pedig még magammal is ritkán.
Szerintem komolyan figyelmeztető jel, hogy az olaj ára meg sem rezdül a dollár erősödésére, az arany is szépen kapaszkodik és nem adok sok időt, megint négyszámjegyű lesz. Csak induljon be a rettegés. Olyan nem létezik, hogy a reálszférára az ilyen magas alapanyagárak ne lennének hatással. Még talán nem épültek be az árakba, még tartanak a korábbi tartalékok a jó kis profitokból, még nem kell színt vallani a cégeknek, de a fogyasztás bezony szűkül, hogy mást ne mondjak komolyan foglalkoztat a gondolat, hogy Floridában vegyek ingatlant, tényleg felére estek az árak, ráadásul ilyen dollár/forint árfolyam mellett eszméletlen mit lehet kapni 20-30-40 milláért. Hihetetlen órisámedencés kérókat. És a volt tulaj azonnal visszabérli tőled, valahol kell laknia. Na ez így jön ide, hogy megy már a tökönrugdosás, meg az ébredezés/józanodás csak nem akarják az érintettek az utolsó utáni pillanatig fölfogni. Alapvető emberi tulajdonság. A Citis hír is testet-lelket melengető hír, azért ez ki fogja vágni a biztosítékot, legyen csak hétfő. De persze ilyen longos fílingben szinte félve írok ilyesmit, mondjuk TA alapon minden az utóbbi idők csúcsán meg szigorú ellenállási vonalak közelében, úgyhogy ideje esni. Jó nagyot.

drop írta...

A TVK-ról a saját vezérigazgatójuk fogalmazott meg nagyon negatív véleményt kb. 3 hónapja, az utolsó nyilatkozatában. Az olaj- és energiaárak alá fogják támasztani valószínűleg.

drop írta...

A floridai ingatlan egy kicsit korai lenne, valszeg 2011-2012-ig tart az áresés.
Egyébként is a világ másik felén van, managelhetetlen szerintem.

Kissherceg írta...

Azért néha kiruccannék oda, csak az íze kedvéért. Mellesleg millió ügynökség van aki intézi a dolgaidat, természetsen jutalékért. Sokan csinálják ezt. Kiváncsi leszek Én erre az elhúzódó áresésre, szerintem max 2010 elejéig tarthat. USA a lehetőségek hazája, sok a bevándorlójuk :)
Inkább itthon esnének egy kicsit, bár az elmúlt 4évben reálértékben csökkenés volt az árakban.

Neo megkérnélek, hogy itthoni ingatlan helyzetről alkotnál valami összképet, leírást nekünk? Madárka vagyok a témában, de lassan kirepülök a fészekből:)