Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. június 6., péntek

Hétvégén lesz mit megnéznem

de felhívom a figyelmét a kedves világvégehívőknek, hogy a frank arányosan erősödik ugyan, de a jen nem. És utóbbi fontosabb. És ahogy olyan nincs, hogy meghúzzák a rv piacokat miközben a frank erős és a jen is (láthatóan meglett az eredménye), olyan sincs, hogy itt a világvége, de a jen nem erősödik, vagy csak alig-alig. Ennyit hirtelen. Egyébként érdekes a Nikkei is.A gbp/jpy pld hozzávetőlegesen ugyanott van mint reggel. Namost olyan nincs, hogy az nem szakad, pláne ilyen gbp/usd és eur/gbp mozgásnál...miközben állati mód zakózik az usa...valamelyik megint nem igaz. Akárcsak tegnap. Csak hát...a mérvadó a devizakereszt nem az index.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

DLPH ne kapkodj !!!!!!!!
Én is ezen a héten ebbe a hibába estem, és a hetem nulszalados lett nekem is + eur usd long, majd meglátjuk:-), és ne kapkodj, ne bizonyíts senkinek az éles számla naplozása miatt, csak magadnak, a körülöted levőket felejtsd el, csak magadnak kötögess, aki érti, hogy miért mit kötsz (TA), annak nem kell ugyse a bizonyitás, ez nem játék, ez kökemény vérre mennő harc.
És ne haragudj, hogy ezt irom, de a tőzsdecápákon én is beirom a pozijaimat, és a múlt hónapom (x%-lett) direkt nem irom le aki akarja az kiszámolja, és én is az elmult napokban vissza adtam, hagyd magad sodrodni, akkor meg lessz amit akarsz, és amit tanitásul szánsz, azt aki megakarja érteni, az úgy is megérti, aki nem az meg magára vessen! (grmn-t én is benyaltam ma pattern day trader, aki nasdaqon kereskedik, az tudja mi ez a kifejezés)
Ősszinte híved kratya
Csak így tovább

Névtelen írta...

"Visszaadtam", persze nem az egészet, hanem a mostani hetet ha esetleg félre érthető voltam :-)

Névtelen írta...

Ja és véleményem szerint, max holnap holnapután az a biztos ami a zsebenn van!!!
Bocs ha ismeretlenül okoskodó vagyok, de régota olvasslak, és szerintem két féle trader van, ha pörögnio kell akorr pörögni kell, ha nyugi van akorr nyugi van ,már pedig most pörögni kell, és minden apró pippet zsebre kell tenni
üdv Kratya

DLPH írta...

Oksa ezen elgondolkodom. És köszönöm. Szia.

Névtelen írta...

Kedves DLPH,

Félre ne értsd,! tísztellek, és becsülek, valamint nagyra tartom a munkásságod, és azt is tudnod kell, hogy én hozzád képest kis pista vagyok, valamint másfélve nyomom kb a tőzsdét, a devizát élesben egy hónapja, demóban egy éve. Mint minden kezdő tözsdés én is rátaláltamm a portfoloó oldalára, és ott "ismertelek" meg, mint egy nyugodt tapasztalt trader, bölcs vén róka aki, mindig tudja mit miért csinál, és kökemény indokokkal alá tudja támasztani.
Na már most az első heti gyönyörű teljesítmény után, nem értettem, ill. egy kicsit kapkodosnak éreztem a pozikat (gondolok itt a hirtelen váltásokra, zárásokra, és talán a korai kötésekre, félre téve az olajat, mert az egy csoda amit műveltél vele :-)
Itt a blogon még régebben elég rendesen kitárgyaltátok a feltételes további folytatást, ami ugye szépen bejött, és ezért nem értettem néha, ill. kapkodonak tüntek a hírtelen pozi váltások a hét első felében.
Természetesen nem bántásból, irtam hogy ne kapkodj, hanem tényleg úgy éreztem.
Ha ezzel megbántotalak, ill. bele gázoltam a "lelkedbe", azért komolyan elnézést kérek, csak ugy éreztem meg kell magyaráznom, hogy miért irtam a "ne kapkodj hozzászólást" Ráadásul a margin is tőkéletes, de én -, mint te a másik hozzászolásban emliteted, hogy a hosszu pozik managelése fontos- erre gondoltam a ne kapkodjjal.
Ha okoskodonak tüntem, akkor elnézést kérek
További rengeteg pippet kivánok
üdv: Kratya

DLPH írta...

Megtiszteltél. :))

Indok nélkül nem teszek-veszek, csak sajnos az okok néha villámgyorsan váltják egymást.
Egy új startégiát is kipróbáltam, annak is volt néhány kötése. De nem folytatom, az nem működik nálam. A hirtelen zárások a túl nagy margin miatt történtek elsősorban. Jellemzően nem dobálom kifelé a pozikat.

Maradok a réginél, ami műkszik.
Van itt valami, ami nagyon ritka, és most kell önuralom, és éles szem, hogy időben váltsak irányokat, ha szükséges. De ne váltsak, ha nem az.

Viszont kívánok nagyon sok sikert. Szia.

DLPH írta...

Kedved Kratya a devizapiacokkal kapcsolatos (de bármi) észrevételeidet, és akármit is szívesen elolvasnám, ha van türelmed és kedved publikussá tenni.Ha más nem, a kedvemért írj, amilyen sűrűn csak tudsz. Egy emailt írj a dlph@citromail.hu címre, ha szeretnél hsz-eket is írni, és küldök meghívót.

A jelenlegi éles szemű blogszerzőtársaimon kívül (akik nem devizáznak) szeretnék értelmes devizatrédereket is a blogon szerzőtársként látni.

Csak sajnos a felhozatal abból nem olyan nagy.

Köszönöm. Szia :)