Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. június 22., vasárnap

otp+mol

Nezzuk az OTP-t naposon, nagyon nem szep:

hetesen sem szebb:
Mol napos:
hetes:
olaj vs mol hivoknek itt az elmult 1 ev teljesitmenye olaj es mol:

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

a legutolsó grafikonból az következne, ha az olaj eléri a 150 dollárt, akkor benézhet a mol mondjuk 18000 alá...
ha hangosan gondolkodok, akkor ha a mol 18000 felé lemegy, az otp se fog remekelni, így 6000 alá kerülhet... hát, elképzelhető könnyen
tegnap egész nap néztem a tőzsdén az otp-t, 6280 és 6250 közt volt jórészt, negyed öt körül rántották le 6190-re, de aztán picit felfelé korrigált
a márciusi mélypont mindenesetre ezzel elesett...

mocskos_spekuláns írta...

az utolso chartal csak azt szerettem volna szemleltetni, hogy semmi hatasa a molra az olaj emelkedesnek az elmult 1 evben. Mas kovetkezteteset nem vonnek le belole.

apropo most (11:35) kapitulalni latszik a dax+usa futi is, ha ehhez kitor bazisbol az olaj 140 fele akkor fekete kedd lesz.

neomodel írta...

Az olaj árának emelkedése következménye és nem elsődleges okozója a részvénypiacok kezdődő mélyrepülésének, és az a polémia, hogy a spekik verték-e föl az árakat vagy sem, komolyan mondom szórakoztató. Persze, hogy sok spekipénz van benne, mégis miben legyen, pl. bankrészvényben? A részvények piacán nincs sok spekipénz? Olyan tőkeáttételes poziciókkal dolgoznak ismert és kedvelt befektetési bankjaink, aminek ugye meg is van az eredménye. Ahol egy bróker 50 milliárd dolláros pozit tud kiépíteni, amiről nem tud senki (ja ja most jöttem a falvédőről), szóval ahol ebből fakadóan 5 milliárd dollárt lehet veszíteni uszkve 2-3 nap alatt, akkor mi lehet a többieknél. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy akkor mindennek magas az ára a spekik és a spekipoziciók miatt, így a részvényekárfolyamoknak is ideje kipukkadniuk. (Béten ilyen a teljesség igénye nélkül pl.a Synergon, nagyon durva veszteségük lesz pü. soron szvsz éppen határidős spekizés miatt)
Én ezért tartózkodom egyedi részvényektől és javaslok indexsortot. És ez csak a kezdet.