Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. június 7., szombat

Tegnapi nap margójára...

Hát ez benyaltam nem kicsit nagyon :)))

Napi BUX rés betöltésénel lehetett volna fordulni shortba erre rávettem résnél :D majd behulott minden mig nem figyeltem (kezi stop, de ha nem vagyok gep elott akkor cseszhetem). Ott hagytam a gépet 2 órára ezalatt mennyből pokol lett. A tipikus szituáció nem hittem, hogy ilyen megtörténhet tudom most sokan mosolyogtok, és én is tudom, hogy a piacon bármi bármikor... megérdemlem.

Azért zárás előtt kis veszteség managelésre még volt időm: 1/3 long pozi csukva. 2/3-ad nyitva maradt, közel a 21800 azt most már megvárom alatta csukom a többit is ha nem fogja meg. Ja szépen végig shortoltam az elmúlt 1 hónapot 10:2 találati aránnyal (persze ezt kenhetem a hajamra ha 1 rossz pozi viszi a nyerő nagy részét) erre amikor belongozódom paff. USA zárót nézve szinte garantált a gap down ott kell figyelni betöltjük-e. A maradék poziból jól tudom nem lesz egyhamar nyerő, de még nullás sem, a cél a veszteség minimalizálás. Bővebb véleményt most nem mondanék a piacról, mert lesz mit elemezni hétvégén.

Ruha leporol, földről felkel: Show must go on!

8 megjegyzés:

DLPH írta...

Az teljesen kizárt, hogy ezt élő ember tudta előre. Azokat kivéve, akik elindították a folyamatokat ügyesen, hirtelen, nagy erővel. És a hozzá tartozó politikai , gazdasági elit.(részvényből ki olajba be). Nagy pénzek kerestek most sok pénzt. Gyanítom realizáélják is hamarosan.
A carrytraderek nemigen mocorogtak eközben. Mondjam úgy leegyszerűsítve: ez egy másik banda volt. De szép volt. Így kell ezt csinálni. A legváratlanabb pillanatban elindítani egy lavinát ,legyen mögötte egy rossz hír is...ugye senki nem hiszi , hogy ez a makró ekkora katasztrófa volt...előző nap is már készültek rá, az olaj pánikeladásokba úgy belevettek ahogy annak rendje,és bizony nagyon jókor..láttam... egy-egy orderrel 50 centtel meghúzták az árát...aztán zúgott tovább szépen...megint belevettek piszkosul...aztán másnap fordult...és belevettek keményen, az árfolyam elindult fel, őrült tempóban, a hír után az amcsi rv piacokat megküldték mint állat, és a zsozsó szépen özönölt befelé az olajba olyan erővel, ami nem túl gyakori.

Bravó, le a kalappal. Így kell spekizni. Nem sajnálom tőlük, elismerésem.

DLPH írta...

Az is nagyon figyelemre méltó, ahogy az első komolyabb támaszon először "átsegítették" az amcsi indexet, további automatikus stopokat és ordereket generálva ezzel, így segítve rá a nagyon ritka 400 pontos napon belül szakadásra. Akármelyik brókerház brokijai is tették a csütörtök-pénteki mesteri játékot, értenek a tőzsdéhez.

DLPH írta...

Érdekes lenni megnézni, az első S&P erős támasznál térben és időben épp az indexet jelentősen befolyásoló papírok megkötött üzleteit. Vélhetően brutál mennyiségeket küldtek egy tételben a vevőkre, kiürítve ezzel a könyvet nagy mélységekig. Nyilván adottak azok a szektorok és papírok melyeket ilyenkor a leginkább gyalázni kell, hogy a pánik elinduljon.

Kissherceg írta...

Még földön fekszem és rugdosnak, de majd ruha leporol, fel áll és számot vet.

Igen, erre a munkanélküliségi adatra ekkorát esni számomra is hihetetlen...

Névtelen írta...

Kissherceg, tartod még a buxi longjaidat? Erősen gondolkozom egy kis higításon ha hétfőn gapdown lesz.. Ti szoktátok ezt a módszert alkalmazni?

üdv! Tomi

u.i.: szerintem ez az egész csak egy "kis ijesztgetés" :-)

mocskos_spekuláns írta...

Szia Tomi,

A hígitás is 1 módszer, én magam nem alkalmazom. Úgy vagyok vele ha az elsőlépés nem jó akkor a többi sem lesz az. Gyorsan tönkre lehet ám vele menni, neked is csak akkor ajánlom ha úrrá tudsz lenni a saját érzelemeiden és szó nélkül be tudod nyelni a bukót ha mégis tévedtél.

Kissherceg írta...

Hali Tomi, hétvégére megtartottam :), bár, TA alapon dobnom kellett volna, mert nálam törte amit nem kéne... Szóval jelenleg nem vagyok az, akinek a döntései jót hoznak... Persze fene sem hitte, hogy erre ekkorát zakózik az amerikai nagybácsi... Vasárnap felrakok Én is pár TA-t, de csak szemléltetés jelleggel.

Névtelen írta...

Szerencsémre nem túl nagy long pozit vettem fel a 23000-től való megrántás utáni nap. Tehát a bekerem 475ös.
Úgy érzem ennek a pániknak meg lesz a korrekciója az olaj és a részvénypiacokon is. Már csak az a kérdés hova tegyem a stopot és mennyivel higítsak. Duplázzak, vagy csak a nyitott pozik felével növeljem... Hétfőig eldöntöm.

Tomi