Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. július 2., szerda

alakulgat

-- Marks & Spencer Group Plc, the U.K.'s biggest clothes retailer, ousted its top food executive as first-quarter sales at British stores dropped the most in three years, dragged down by a slump in consumer spending.
another short news

Starbucks Corp. may rise in Nasdaq trading today after the coffee retailer, which has doubled in size since 2004, announced plans to retrench, including cutting 7 percent of its workforce and closing 600 stores.
mekkora lehet a fogyasztás visszaesés????
ugyanakkor az is lehet egy kérdés, hogy az amerikai visszaesés képes lesz -e megállítani az ázsiai fogyasztás bővölést???
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=a_LIb2ZKQm1E&refer=worldwide
lehet, hogy még az igazi boom el sem kezdődött???
az is érdekes, hogy dotált kínai piacon alig 15%-kal olcsóbb a benzin mint a nagy ámerikában
a nagy amcsi nép már szenved a magas üzemanyag ártól a " córó kici kínai " meg nem győzi a biciklit autóra cserélni... - bocs az iróniáért-

4 megjegyzés:

Kissherceg írta...

itt nagyon népszerű a starbucks, napi szinten vendég vagyok :)

Mellesleg elnézve itt az ázsiaiakat, unalmukba luxus boltba járnak, mondjuk nem nagy tömeg, ez itt valszeg a kinti nép gazdasági elitének a gyermekei, de ennyi LV táskát még nem láttam egész életemben, mint itt egy nap alatt...

Beszélgetek szaudiakkal az olajról és mondanak érdekességeket, hogy kint egy kicsit minden más a hírekben, mint amit publikálnak... :)

zuzzo írta...

esetleg részleteket is tudsz az szaudiakról meg az olajról...
a starbucks a bloombergen is népszerű volt, 2 napja foglalkozik vele... részemről a 600 egység bezárása volt mellbevágó..

drop írta...

Mit mondanak a szaudiak az olajról?
Bár a készleteik mennyisége a legszígorubb államtitkuk, úgyhogy az átlag szaudi valszeg semmit sem tud róla. Sőt valószínűleg őt is félrevezetik, de mégis kiváncsi vagyok a véleményükre.

Kissherceg írta...

kicsit több van, mint publikálnak... :)

Majd kikérdezem őket jobban, de folyamatosan találnak új mezőket pl illetve az előrejelzéseik, hogy meddig elég az olaj több 10évvel eltérnek a hivatalostól... Élvezik a helyzetet.

Azért aki angliában van és tanul, sok egyetemre jár inkább a kinti elit tagja, ergo jó kapcsolatokkal :)