Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. július 28., hétfő

csak úgy

1. pont: azt ondta roubini majsztró, hogy kis bankok százai és nagyok tucatjai fognak megsemmisülni, a pf-e ma írtak 2 kisebbről. Érdemes figyelni az eseményeket.
2. pont : én már régebb óta dollárerősödét vártam, várok... egyelőre hiába,
de abszurd az a helyzet amit kint csinálnak.... lehet, hogy az exportos cégeket erősítik ezerrel a gyenge dollárral, de a lakosságot agyonnyomják. Megismétlen azt amit kb 9 hónapja is mondtam.
Vagy eléri a kormányzat, hogy a háztartások a napi 10-20-30 dollárból tudnak kaját venni és nem halnak éhen, vagy nagyon kutya világ jön. Márpedig a választáson tudnak büntetni is az emberek.
3. pont: a bloomberg hétvégi írása szerint és a pf is megírta ma! ( :-))) ), kína növelte olajkitermelését júniusban. Ebből számomra az a nagyon fontos fegyvertény, hogy a 140$ fölötti ár a jelen helyzetben talán a legmeghatározóbb szereplőnek is sok Ezzel szemben ott vannak putyinékm akik 200$ körüli árat szeretnének. Kérdés, hogy a fogyasztó vagy a termelő nyeri e a csatát.
4. pont: az olyan kaliberű bejelentés, mint brazília B300$-t nyom bele infrastruktúrába általában azt jelenti, hogy a gazdasági növekedés kezd kifulladni és az állami tartalékokból meg lehet támogatni a további gazdasági növekedéseket. Vajon Kína mikor lépi meg ezt? - az szerintem további súlyos eséseket vetítene előre.
5. pont: abszurdisztánban semmi sem lehetetlen a dlph-s forint sztori mozgatórugója a következő:
az államnak sok adóssága van, a lakosságnak meg soka megtakarítása ( ezt az utóbbi időben elég jól kidomborították!!!) , az euro átváltásban vagy az állam vagy a lakosság rosszul fog járni
Ha fogadni lehetne, akkor a lakosság húzza a rövidebbet.
A mai helyzetben a pár hónap alatt 15%-ot erősödő forint jól jött a magas infláció ellenében ez nem vitás, de nincs alapja az erősödésnek.A magas 8,5%-os alapkamat sem lehet az oka, hiszen
brazíliában 14%( de 12-nék mnagasabb) és az még mindig egy jó állapotban lévő gazdaság.
6. pont: ha a nyersanyag árak megtartják jelenlegi szintjüket akkor a jövő éves EU-s infláció is visszaeshet a bázis hatás miatt, de az gazdaság egy jó nagy recessziós gödörben lesz és trisé kenheti a hajára az alacsony inflációt. Ha növekedést akar, akkor csökkenthet és akkor tényleg nyekk. - pesze ez csak egy eshetőség.
7. pont: akármennyire is igyekeznek jó képet festeni, hosszabb távon max egy oldalazás jöhet ki a mai helyzetből. A pénteki szenátusi döntés nyomán lehet, hogy ismét megváltozik a pénzmozgás iránya. Bnakból ki olajba be.

Nincsenek megjegyzések: