Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. július 30., szerda

Neked is...

Csapong a hangulat, de az alaphelyzet változatlan ... szerintem is.
Miért kell örülni a ML 8,5mrd$-os "szeretet csomagjának"...
Még mielőtt bárki is elbízná magát:
http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=100342
a belinkelt cikkben van a vége felé egy "három kis kép egymás mellett" ábra,
azon illik vagy 3 percet merengeni.
A lakás árak továbbra is lefelé menetelnek. De kérdem én, hol vagyunk még a végétől???? a tavalyi évhez képest csak 16%-os az áresés, - bár már a korábbi években is volt némi visszaesés de az nem sokat kavar- ha innen még lejjebb lesz legalább ennyivel ,akkor már kezdhetnek megjönni a vevők.
Ezzel kapcsolatosan az a vicc, hogy 1-másfél hónapja is 9-10 hónap látszott szükségesnek az esés megállásának és most is...ez pedig nem jó.
Másrészről N. R. aztat mondta még tavaly , hogy trillió $-os leírás, veszteség várható. Akkor azon még csak mosolyogtak sokan. Már az IMF is tartja a trilliós szintet egy ideje, de még csak a a fele van meg és továbbra sincs csődhullám. Amíg az ingatlanok árai esnek addig a bankok nyakán napról-napra szorul a hurok. 9-10 hónapig tehát csak szorosabb lehet nekik. A csökkenő foglalkoztatás és a mags infláció nyomán a fogyasztók is rosszabb helyzetbe kerülnek. A hitel törlesztési hajlandóság - szerintem már most is- drámaian rossz. ( 20-40%-os értékeket valami banglades, vagy mozambik országban "elfogadható"-nak vélek, de az USA-ban ez egy cseppet sok.
A nagy szemfényvesztés Wal-Mart eredméyn is csak egy nagy semmi, - bár reprezentatívnak gondolják, de közelről sem az- nálunk is van tecsó-lecsó meg lidi-néni is, meg a maradék huszon akárhány lánc. Ezekből kiragadni egyet baromság. A már itt is többet említett visa jelentésnek sokkal több hitelességet adok, mert kártyával fizetni teljesen OK még a kis helyeken is, ez már inkább reprezentatív.
Azt gondolom, hogy miután túlontúl egyértelmű volt a tizenegyhetes szintről való lefordulás után várható irány, most a megtévesztő hadművelet zajlik. Ügyes DT-er pár misivel meg tudja keresni egy egzotikus nyarás árát, erre jó lehet ez a pár nap, de többre számítani szerintem fölösleges. Iszonyatos vételi erőt egyetlen piacon lehet látni: ISE100. Ahhoz, hogy általános jó hangulatról beszéljünk ennél egy kicsivel több kellene és nagyobb piacoknak is be kellene lépnie a buliba.
Kapkodni nem érdemes, sőt TILOS!

Nincsenek megjegyzések: