Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. július 3., csütörtök

Pontosan

tudják azok, akiknek ezt a hsz-t írom. Szóval először is : IRGUM BURGUM. Világos? Ne szórakozzatok már a pénzetekkel. Az életetekről van szó.

1, Trenddel szemben vagytok (long)
2, Poziméret semmi tervezés, belemarás rendesen
3, Nincs stop, gigabukó őrizgetés folyik ezerrel, már nagyon régről.
4, Most csodavárás és aljvadászat van. Na vajh mennyinél fordul? Mittudomén. Kit érdekel? Utólag majd valamilyen TA kütyü rá fog illeni a fordulóra. Támaszok...ha erős a trend, egy picit ott pattog (ha pattog) , aztán átmegy rajt mint kés a vajon. Nem az a lényeg mennyiért, hanem MIKOR fordul? Nem mindegy mennyinél? Onnantól viszont jó irányba megy.

Trenddel szemben+nincs pozimérettervezés és diverzifikáció+stop nélkül+alj és tetővadászat van = garantált bukó. Az összes vagyonom ráteszem a bukásra. Nincs ember, aki ebből jól kijön.
Milyen nyelven óbégassam még el ezerszer : ne kereskedjetek trenddel szemben !!!!!!!!!

9 megjegyzés:

zuzzo írta...

ismerős a szitu, okulásul leírom
x.y jó ember, nem napi tőzsdés
ráhibázott a fotira 650-en vett 2007-ben 12k db-ot, no diverzifikáció, tőkéje 90%-át ide tette. 1040 magasságában kérdezte mit csináljon, eladja vagy sem.
Azt mondtam neki, hogy megvárnám mit csinál a papír ezen a szinten, de ha az 1000-es szintet határozottan átüti eladnám.
Kb 2 hete találkoztam vele utoljára, és még megvolt az összes fotija!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ha akkor eldobja, és figyel egy kicsit, akkor legalább 18k db fotija lehetne, egyrészt a minusz is kisebb , másrészt ami fontosabb, brutálisan megnövekedhetett volna a darabszám is.
Így a jó kis profitnak annyi, a nagy minusz ott figyel, ülhet a seggén kevesebb pénzzel és várhatja a csodát.
Kösz dlph, hogy feldobtál egy hsz-t ahol ezt elmondhattam..... önmagában elég béna lett volna...

tozsdenyul írta...

Én a 2006. májusi eső előtt vettem bele a fotexbe kb. 800 körül. Nyaraltam egy jót, mire visszajövök, valahol 500 körül járt :)

Már nem emlékszem hol adtam el, visszajött azért valami, amire nagyon emlékszem, az a bukót dédelgető mentalitás volt. Az én bukóm, nem adom... :)

Ma, két évvel és sok tapasztalattal később, Dlph pontjaira rímelve:

-Trenddel szemben nem vagyok hajlandó menni.
-Nagyon óvatos poziépítést csinálok, több olyan biztonsági "megoldással" ami megakadályozza, hogy elveszítsem a fejem ilyen téren (még hajlamos lennék rá, bár már egyre kevésbé).
-Fizikai stoppom nincs, de ez főként az ilikviditás miatt van, a pszichés stop ott van. (Likvid piacon használnék fizikai stopot)
-Mostanában értem, amikor azt olvasom, mindegy hogy hol fordul, a lényeg hogy mikor. És nem az ár a lényeg, hanem az irány.
Pontosan nem tudom, mikor állt át az agyam. Azt gyanítom, a devizák figyelése volt a végső lökés. Csak a részvényekben gondolkodva, ott van mindig a drága-olcsó piaci mentalitás.

A blog létrehozójának írom igazából a következőket.
Kíváncsi lennék, az elmúlt 2 év alatt hol tartana a gondolkodásom, ha mondjuk nem olvasom a blogot.
Gyanítom, nem hallottam volna ennyit és ennyiszer a trendek fontosságáról, a stop fontosságáról, és a poziméretezés fontosságáról.
Az utolsó természetesen a legfontosabb. A másik kettő egy illikvid Béten kereskedve nem mindig tűnik fontosnak.
Pedig az, csak kicsit ki kell tekinteni.
Az biztos, hogy nem keltette volna fel az érdeklődésem a devizapiac, ha nem látom, mégha messziről is, ahogy azt valaki csinálja.

Én is írtam, mert volt hozzá apropó :)

tozsdenyul írta...

A blogot szóba hozva egyébként nem lenne igazságos csak 1 embert kiemelni, mert az eszmecsere viszi előre a gondolkodást, és az adott esetben akár eltérő álláspontok ütköztetése...

DLPH írta...

ebben kivételesen egyetértünk :)

neomodel írta...

Szóval a mentor óbégat a tanoncok meg rá sem hederítenek. Általában ez van.
Nyúl, szép dolog az eszmecsere, de ha a mentorod asztat mondja, hogy így, akkor akkor is így, ha Tenéked inkább úgy lenne jó. Csinálod és befogod.
A személetváltásról: Ma rámköszönt a teszkóban egy régi ismerősöm, kérdezte kajánul mi van a tőzsdével, olyan rossz híreket hallani, mondom neki kellemesen szakad minden. Csak nézett, aztán bemutatta a nejét.

neomodel írta...

Szia DLPH látom itt vagy, akkor mondanám, hogy holnaptól éles a szla. Beállítok mindent, csártokat, rá a támaszokat, indikátorokat, közben összerakom a kérdésözönömet (most még nem lesz sok), főleg poziméretezés, manimenedzsment kérdéseim lesznek, hogy éles pozira futja az időmből vagy mutatkozik-e lehetőség majd kiderül. Ma már dögfáradt vagyok mindenhez.
Üdv

DLPH írta...

Rendben.

DLPH írta...

Gondolom a másik blogba akartad írni, de nem érdekes :)

neomodel írta...

Tényleg fáradt vagyok, oda.