Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. július 22., kedd

röhögőgörcs 2

és még nincs vége a napnak....
előzmény:
kérdezi tőlem az egyik kirándulótárs ( pár hete lehetett): " te ha hirtelen lenne x fölösleges pénzed, hová fektetnéd be most? - meddig nem akarsz vele csinálni semmit? ( válasz kérdés), - hát csak 2010 körül lehet esedékes, ( megj: talán akkor végre lesz esküvő, a kislány most 4. éves az orvosin...) , - akkor bizony vidd be a bankba és kösd le kamatra. -
erre kissé ziháltan felhív 11 körül "gézám" , te figyelj már a pénzemről van szó, tudod beszéltünk
róla és bevittem a bankba, le is kötötte egy részét így a másikat meg úgy, - (jól tetted)- de most kaptam egy levelet, amelyben azt írják, hogy ritka jó alkalom van befektetni részvényekbe.......( a lényeg)
küldd már át azt a levelet.... megnézném én is....ha annyira tuti még a végén kedvet kapok ..:-))))
jött a levél violaszín pecsét alatt, íme egy a levélben is elkülönített fejezet....
"idézet kezdete"
FIGYELEM!
Nem, nem viharjezést jelentek be, ennél fontosabbat: Ha a nyaralása ellenére is olvas újságokat, akkor láthatja, hogy rendkívül érdekes befektetési helyzet állt elő. Két dolog együttes előfordulása egészen különleges helyzetet eredményezett: Egyrészt (sejthetően) külső spekulációk hatására a forint értéke hihetetlenül megerősödött. Másrészt a világ értékpapírpiacain átmenetileg teljesen abnormálisan alacsony árfolyamok alakultak ki. Magyarul, aki ma befektet, az az irreálisan erős forintjáért irreálisan alacsony áron vehet befektetési alapokat. Azt tudni kell, hogy a dolgok ideig-óráig eltérhetnek a normálistól, de ez nem mehet túl sokáig. (Kína változatlanul tarja az évi 10 feletti GDP emelkedési ütemét, ez önmagában átlagosan 20-25% évi tőzsdei árfolyam növekedést indikál. De az Egyesült Államokban sem volt egyetlen visszaeséses negyedév sem.)
Nagy valószínűséggel már hároméves távlatból visszatekintve, mindenki a fejét veri a falba, hogy annak idején, 2008 nyarán kihagyta ezt a lehetőséget. Én senkinek sem szoktam rövidtávra ajánlani az értékpapír alapú befektetéseket - most sem teszem - de azért ez elég magas labda...
"idézet vége"
ennél talán kicsit nagyobb komolyságot kellene kölcsönözni akkor amikor mások pénzéről van szó...hungarian reality!

4 megjegyzés:

Kissherceg írta...

BÁZZZZZZZZZZZ ha ez komoly, szánalom.... Szégyen... szakmai...

DLPH írta...

Nekem ebből az jön le, hogy "trükkök százai" mentik meg az összeomlástól a világ részvénypiacait. Ezt a pilótajátékot folytatni kell, mert ha a pórnép kiesik, egymást kell szivatniuk, az meg nehezebb. (Kisbüfi effektus - vesz ,ha az alapok adnak és megy a piár felfelé, elad- ha az alapok vesznek és megy a sirám a világban)

Ne becsüljük alá a progpagandagépezetet hatékonyságát. Lásd Göbbels.

DLPH írta...

Ja persze felfelé kell folytatni, mert ugyan lefelé is lehet, de az politikai instabilitáshoz vezet.

drop írta...

Amrican Express gyorsjelentés részlet:
"Credit indicators as we signaled a few weeks ago deteriorated beyond our expectations, and by almost any measure the US economy and business environment are much weaker than the assumptions we first spoke to you about back in January and the conditions that existed in early June. Now this fallout was evident across all consumer segments, even our longer-term super prime card members.”