Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. augusztus 15., péntek

mindenki mindenki ellen

érzésem van.
A 10y cserben hagyni látszik, az euribor szépen trendel lefelé, az embi+ pedig szépen trendel felfelé.
Ha nem kellenek a feltörekvők és a nyersanyagokból is inkább még kifelé menekülnek, akkor
itt valami nagyobb durranásnak jönnie kell.
Ráadásul mi ez a visszavásároljuk a korábbi illikvid értékpapírosokat mizéria???

A dodó egy nagy rejtély nálam....
korábbi monológom még mindig áll: ha azt akarják, hogy az amcsi nép ne pusztuljon el, akkor a dodót olyan szinten kell megerősíteni, hogy a napi 10-20$/kopp elég legyen kajára...( képletesen), ehhez brutál erősödés kell....
A napi egyet le majd másnap egyet fel az erők csatája, egyelőre döntetlen, enyhe emelkedő trendet kialakítva ( a nazi egésezn jól áll!!!!!), szerintem nagyobb a feszültség most ami kitörni készül, minthogy a 12100 megállítsa.....(szvsz)

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

A dollár rejtély kapcsán jegyezném meg bátortalanul:
Nem lehet, hogy pl.a dolláron kívüli fundamentumok romlása miatt 7-8 év dollár short után egyszerűen neutral a megítélés és zárják a shortokat. Nézzétek a havi chartokat. Szerintem nem történt semmi különös.

Üdv. Attila

DLPH írta...

Zuzzonak !

Aha...ezt nem tudom.12100?..szóval az szokott baj lenni, hogy keveredik a TA és a funda. Vagy egyik, vagy másik. Épp ma jól megjártam az olajjal, mert összekevertem. Utoljára.

TA alapon ott van a fenti képen hol az első igazi megálló. Így minden USD bázis nyersanyag is lefelé fog menni. Ez nem jelenti azt, hogy ténylegesen olcsóbb is lesz...csak usd -ben van az értéke kifejezve.

De ha ide akarom keverni a fundát...akkor ez egy kamatemelési pálya kezdete ? Könnyen lehet..de ha így van..brutál szakadások lesznek a rv piacokon. És beüt az igazi medve. Boldog boldogtalan dollárba fog menekülni.

Funda ...érdekes ez...a gond mindig ott van, hogy mi az elsődleges cél, és mi van abban az időszeletben beletéve mint másodlagos mozgás?...ugyanis a gyenge dodó kedvez Usának, de a kamatemelésnek most magasabb a prioritása...

A töménytelen mértékben aranyfedezet nélkül kibocsájtott papírdarabokat (1 egység jav, 10 egység pénz rá...) most fel lehet értékesíteni. Az usa adóssága dollárban brutál.A dollár 1/3 van Usában, 2/3-a a világ többi országában elraktározva. No akkor mi most a társasjáték lényege?

Gőzöm sincs. Maradok a TA nál. Ott van fenn az első megálló. Nem agyalok az összefüggéseken , egy pár hónapot pihentetetem a kérdést. Forintocska most kezd gyengülni mint a ló a dollárral inverz ?

No akkor bakfitty. Ezt legalább értem. Kamatemelések kezdődnek Usában. Hamarosan. Mi másért ez a nagy hajcihő? De azt elképzelni sem szép miféle rv árfolyamok lesznek...ez viszont beleillik a hosszútávú Dow TA-mba. És annak hiszek inkább. Lehet, hogy a választásokig a 12100 fölé száguld. De novembertől mi lesz?

Névtelen írta...

Szia Mindenki !

Olvasom a pf-et és Titeket is , még nincs pozim csak olvasgatok és tanulom a TA-t.Van egy kevéske pénzem , egyenlőre bankbetétben 4 hónap évi 9% bruttó....de olvasva benneteket jobb , ha ott tartom.
Nagyon-nagyon bizonytalan itt minden , nagy és régi tözsdések is sokat buknak és vesztenek , nem találják a pozikat, van ismerősöm aki 2 évvel ezelőtt még mindenét ebből vette , most meg a banki hitelek miatt földönfutó lett belőle.Long-short,Ti sem tudjátok az irányt , akkor egy kis beszálláson gondolkodó , hogyan is találhatná meg a jó irányt?

A dollár erősödik , de egy deviza két esetben erősödik vagy a hazai teljesítmény nagyon erős, ez most nincs , vagy pedig a központijegybank megtámogatja kamatoldalról-én ezt a verziót választanám-akkor DLPH-nak lesz igaza és a rv piacok kút! DE:

én a volatilitást úgy érzem , hogy a FED és a mellette álló befektetői csoportok alkotják, annyi negativ gdp eredmény után is emelkedés....ez a számomra azt jelenti , hogy ott már valakik a következő évekre félretett pénzt is elégetik.
A bux meg maga a közröhej.Erről nincs véleményem-a pf-ben mutyisztáni tözsdeként aposztrofálják, nevetséges!
A hazai nyugdíjalapok elbuktak az idén félévig 160 milliárd ft-t, de mert nem a brokeré a pénz , veszik az otp-t 7000-en, pedig a funda ellenére macipiacon egy újabb mélypont esetén a mostani árhoz képest ismét majd 20%-al lesz kevesebb a tőke értéke.
Bocsánat , hogy egy laikus is itt megszólalt , de szeretném a véleményeiteket hallani , hogy egyenlőre van- e jó a meglátásaimban.

A válaszokat előre is köszönöm:

üdv: Molnár Ferenc

Névtelen írta...

"...ugyanis a gyenge dodó kedvez Usának, de a kamatemelésnek most magasabb a prioritása..."

-A dollárpárokban a kamatkülönbözet a dollár javára fog változni FED emelés nélkül is. Minek ellőni a puskaport.
-Nyersanyag és élelmiszer árak (jelenleg) esnek, csökkentve az inflációt.
-GDP és tőzsde hatást nem kell kifejteni.
- 2007 nyarán 5.25% kamatszint mellett 7% körül volt a 30 éves jelzálog ráta. Most 2% mellett ugyanúgy 7%. A kamatemelési ciklus tovább mélyítené az ingatlan piaci problémákat.

Fogalmam sincs az emelési ciklus kezdődik-e.
De tisztelettel kérdezem: Mitől prioritás?

Üdv. Attila

Névtelen írta...

A kamatemelést megpróbálják minél
későbbre halasztani. ezt az infla csökkenéssel el tudják érni. A dollárt azért nyomják a világba mert így a saját sz.rukat másokkal finanszíroztatják. Nem váletlenűl fogadnak kínai és olajpénzeket. Ettől az irányítást soha nem fogják átadni. Az EU vezetők ezt nem látják? Dehogynem, csak egy kalapban tartják a vagyonukat. Nem fogják egymást megharapni mint ahogy a mi vezető politikai csoportosulésaink sem teszik.
Apacs

DLPH írta...

Sziasztok. Szerintem is úgy van, ahogy Apacs mondá az előbb. Attila abból gondolom most ezt a prioritás dolgot, (persze a most nem holnap lesz) mert annyi értéktelen és fedezetlen dollárt nyomtak ki a pénzügyi szektor megmentésére, hogy elérheti (elérhette) a globális egyensúlytalanságot a "valódi érték vs. fizetőeszköz mennyisége a rendszerben" arány. Ideiglenesen ,mielőtt még nagyobb baj lesz, helyrebillenti az egyensúlyt az átmenetileg erősödő dollár. Ez lehet egy belső aktuális pálya most, a tradincionális gigaértéktelenítés közben. Az elsődleges szempont, értéktelen papírral fizetni az értékért (Civin ugyanazt csinálja mint a Fed.."ügyes" pali), de a globális egyensúly fenntartása (kilengési tűréshatáron belül) még magasabb szempont. Káoszban, zűrzavarban, anarchiában nem lehet a hatalmat megtartani, mert nem logikus (inkább úgy mondom, kevésbé kiszámítható) a környezetem inger-reakció reflexe. Ezért kell gazdasági és politiai stablitás globálisan, hogy a hatalmat fenn lehessen tartani. Ha egyensúlytalanság áll fenn, ami veszélyezteti a stabilitást, akkor (ideiglenesen) annak visszabillentése a cél. Ezért gondolom most magasabb prioritásúnak a dollár felerősítését. Most a dollár indexre gondolok, nem kifejezetten az eur/usd-re. Hogy a keresztek miként alakulnak, az más kérdés.
A másik vari, hogy ez egy belpolitikai húzás csak a választások előtt,ami szoros kapcsolatban állhat a választópolgárok komfortérzetével. Nincsenek illúzióim. Nixon óta nem csak a dollár mögött nincs fedezet, de az EUR mögött sincs, nem Nixon óta, hanem egyébként. Ezek keresztárfolyama olyan relatív elvont valami, aminek a valósághoz semmi köze. És nem kialakul, kialakítják. És nyomós okkal erősödik ekkorát ilyen rövid idő alatt a dodó. Másik vari...olaj. Usd-ben számolják , aki nem akarja, az terrorista (Irak, újabban Irán...) Lehet mögötte politikai zsarolás is, és amilyen hirtelen jött, olyan gyorsan véget is ér majd. Az erősödést pedig kihasználták, akiknek ez a gesztus megadatott.

"A kamatemelési ciklus tovább mélyítené az ingatlan piaci problémákat." Nem tudom. Ebben nem vagyok biztos. Számomra logikusan az volt (van) és lesz a probléma, hogy valami olyan szolgál elsődlegesen hitelfedezetként, ami értéktelenedik. A dollár extrém gyengesége (is) szerintem az ingatlanárak eséséhez vezettek az Usában. Nem lehetséges? De ehhez tökre nem értek.Nem mintha máshoz igen, de ehhez biztosan nem.

Feri inkább DKJ, az picit többet hoz nem? Egyetértek veled. Az idei évem egyébként részemről péntektől már mínuszos. Utoljára ez nagyon rég volt. Még fiatal ember voltam. Ölég sz..r érzés. Az első negyedév még hasonlóan az előző évekhez, ment mint a bicaj ahogy az kell, aztán torpanás, az utolsó 2-3 hónapom meg nem jó. Finoman szólva.. Ha az indexekre gondolsz, hogy nincs meg az irány, hát nincs..ha heti szinten ugyanakkora eséllyel mehet minden mint ágyú , vagy szakadhat a kútba , ha a prés ekkora ami alulról is és felülről is szorítja az indexeket, az nagyon kiszámíthatatlanná teszi a részvénypiacokat. Amilyen most. Ezer és egy indok miatt szakadnia kell. És ugyanannyi miatt ideiglenesen nőnie is. A rövidtávú pozik és állandó realizálások pedig ezt a napi szintű hektikusságot eredményezik. Többszáz pont le-föl naponta váltakozva. De továbbra is azt mondom, most novemberig inkább fel. 12100 körül eldől mi lesz tovább. Addig felporoszkálhat az index minden további nélkül.

Névtelen írta...

DLPH,
Köszönöm válaszod, már értem a gondolatmeneted.

Üdv. Attila