Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. augusztus 5., kedd

Miért is van medvepiac? (S&P havi)


Ezért. Utoljára ez az "állás" 2001 elején volt. Hogy mi ez az állás? A kék vastag vonal döntő. Neve, rendfokozata lényegtelen. Ez a kék azt mondja, ez már egy medvepiac és igazából még csak most kezdődik. Némi magyarázat azért gyorsan : ez havi chart. Az igazi őrjöngést 2009 -re és attól lezdve várom, mint látható az ábrán, az 1. számú vonal keményen tartja az árfolyamot, lényegében megállította a zuhanást. Ez töknormális. Az 1. es vonal (neve szintén mellékes), erős fal a szakadások útjában. Majd a 2-es is az lesz. És a 3-as is. Ha átesik a kettesen. Az is látható, hogy kéne némi lendületből nekifutás az 1-es átvitelének, mert hozzátapadva nehezen viszi át. Vagyis előbb fel, csak aztán brutál le. A lépték.....ki tudja a választások után ki vagy mi fogja tartani verbálisan az indexet? A késztetés onnantól nem lesz erős...inkább a sok kampánykiadást finanszírozandó speciális szektorok lesznek szeretve, és az olaj. Az nagyon meg lesz szeretgetve. Igen, a vak is láthatja: ez egy medvepiac, ha ma, most kéne bikának lennie, akkor az esendpének meg kéne lenni testvérek között is 1500-nak legalább. Mi fontos még? ...Tehát ez nem ma, nem holnap, hanem a holnapután. Ez az, hogy aki beragad alaposan (40-18) például egy papírba, az ne áltassa magát. Vagy a cég produkál egy bazi nagyot, amire még nem volt történelmi precedens (egy beszűkülő piacon, nemzetközi válság kellős elején kitörni egy nevenincs kis cégnek ...), ez nonszensz kategória. Most lehet töttyögés, nyár van, szüttyögés kis tili-toli le - föl , aztán meg is húzhatják a piacokat akármilyen indokkal már megint (12100 dow igen erős fal), és lesz elég távolság. Hol lesz ez akkor? Mert majd onnan fut neki. Magasabbról rázuhan és nyekk.
Semmit sem kell csinálni, ha fogalmam sem lenne róla mi az az egybesült államok, a globalizmus meg a környezetszennyezés, meg a féktelen hatalomvágy és kapzsiság, akkor is látható lenne számomra ebből a képből : brutál medvepiac elején vagyunk. Ami kérem tisztelettel évekig fog tartani kedves felebarátaim. Lehet itt lökni a sódert bét részvényecskék duplázódásáról meg százszorozásáról, lehet itt hadoválni a dübörgő gazdaságról...a bétet még a 18 K sem fogja meg, mire a macinak vége lesz (ha majd vége lesz..egyszer ...valamikor).
Kivéve...ha forduló lenne. Nos a kék metszésének közelében még sosem volt forduló. 1-2 évnek el kell telnie. De jó...tételezzük fel pusztán elméleti alapon, hogy ez volt az alja. A chart szerint 99,9 % hogy nem. De mindegy. Tegyük fel, ez volt az alja. Ahhoz egy dolog kell. Sorban olyan kis markáns határozott zöld gyertyák egymás után, mint a kék karika jobb oldalán és egy ehhez tartozó fordulós gyertyaformáció is.
Normálisan megpattan az egyesről felfelé, eltávolodik tőle, aztán zutty le a kettesig. Ott írunk majd 170 dolláros olajat. 2009 második felében ez már könyen el is képzelhető. Aztán majd az is tolja szépen felfelé...aztán majd lesz valami...vagy megfordul és örömködik a világ onnantól, vagy áttöri és 2010-re jön a 3. szint.Ki az aki a béten 2001 ben vásárolt, mert ott az alja, és annál olcsóbb nem lehet? 8 évre rá nagyon jól járt. Ha addig nem vitte el négy infarktus közben. Van egy kis bibi honfitársaim...az a ralli, ami szinte 45 fokos dőlésszögben 2003-tól lényegében 2007-ig töretlenül tartott, egyik nagykönyvben sincs leírva, hogy meg fog ismétlődni.
Írtam mindezt nagybecsű "befektető" polgártársaimnak, akik egy beragadás után szeretettel elaltatják maradék józan eszüket is azzal : na MOST FEKTETTEM BE a béten.
Éljen ! Fektetni azt tudunk. Már csak pénzt kell keresni és kitör az überhappy a lelkekben. Utóbbi kicsit nehéz mostanság.... :)
Sok sikert fiatalok. Ja az ADX 26,1 jelenleg. Csak szólok...ha valaki trendfordulót látna, várna, vagy álmodna róla, vele, neki..... :)

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia

jó elemzés..
én eddig sokszor voltam úgy, hogy a stop loss szabályait figyelmen kívül hagyva elüldögéltem a részvényekben, de mostantól csak stoppal veszek fel pozíciót és a nyerőt, bármekkora is, levédem
már csak econetben üldögélek, többi poziból sikerült kimenekülnöm:)
econetről mi a véleményed? néhány szinten benn üldögélek: 120, 124, 130, 145
számítasz egy kis megindulásra?

szép napot

Névtelen írta...

SZia!
SZeretném megkérdezni, hogy azok a vonalak amit egy csúcsból húzogatsz milyen szabály szerint kerülnek oda?
Nem semmi jövőkép amit felvázolsz, azt hiszem el fogom még párszor olvasni. Kösz.
"mazdás_zoli"

Névtelen írta...

csak nehogy meglepődjetek !
Hosszú lesz ez a Maci...
Üdv !
TB

Névtelen írta...

van benne valami

Névtelen írta...

Gratulálok a gondos cenzúrázáshoz, csak nehogy valaki ellent merjen mondani a nagy dlph-nak....

DLPH írta...

Drága szivem. Te is ontod magadból a pf-es morális színvonalat, bárki is vagy. Itt persze nem. Cenzúra aranyom neked is. Bizony. Ha azt akarod, maradandó kifogást emelj eme szerény közegben, az alábbi feltételeket teljesítsd :

1, "nagy dlph-nak.." és ehhez hasonló színvonalú szöveget mellőzd...bármennyire is flusztrált vagy...ha bemész valahová, lehúzod a cipőd, köszönsz...és nem hülyézed le a házigazdádat...elemi dolog barátom

2, Mutatkozz be.Ha gyáva vagy, találj ki egy nevet , pld : Bench Márk (ez nagyon tetszik pld, ötletes...nem én találtam ki), vagy bármi...értesz? a névtelenül ideböfögő semmiket kitörlöm...cenzné és az ura...cenz-ura, bizony //ez se az enyém, de nagyon tetszik :) //

3, Állíts valamit...ez általában megvan, ezzel nicns gond, de ez is feltétel.

4, Indokolj. ez viszont jellemzően hiányzik. Ha mégis, a hsz marad. Akárki is írta, akármiért is. Marad. Ha lehülyéztél, akkor is marad. Az indoklás a legmagasabb prioritású, az azzal ellátott hsz-ek nagyon nagy eséllyel maradnak. Állítok, indoklok. Értesz babám?

Haverjaid a pf-ről, buxer-long-condor nevű senkiházi szélhámos, és mások, nem állnak meg ott, hogy mindenkire rányomnak, aki nem tetszik nekik. Pedig bemutatkoztam, állítottam, érveltem, indokoltam. A tények magukért beszélnek. A legnagyobb bűn a gyávaság a szememben. Ti egy olyan játszmát játszotok, ami a lehető legaljasabb. Nem elég, hogy 40-től mindenkit vételre buzdítotok, épp 18 (vehetsz 19-en tételt és eladhatod 17-en garantáltan..jelenleg ez a helyzet) de most nagy erőbedobással tartásra beszéltek rá mindenkit. 60 % bukó tartására. Ez kb olyan, mint hogy a 65-ös Humet vételeimet 30 nál nem adom el, tartom mint egy hülye egy medvepiacon. Miért? Mert a cég majd jó lesz. Ezen nincs mit magyarázni. A legkártékonyabb parasztvakítást a pf fórumán ti művelitek. Persze ha valaki tényleg képes ezt most 60 % bukóban tartogatni, várjon még egy kicsit. 17 nagyon erősnek tűnik. Ha az elesik megint, nincs már mire várni.

És most ideszoktok babám? Kizárt. Ide értelmes emberek írnak, ha igazuk van ha nem. Intelligens és értelmes emberek. Az tökmindegy kinek van igaza és kinek nem, mert itt nem ez a cél. A szabad véleménynyilvánítás. A fenti 4 pont betartásával.

Elhiszem, hogy be vagy ragadva. És hogy fáj. Leszel is. És még sokan. Mire vége lesz a medvének (ahogy az utolsó medve végére is így lett) a kisbüfik zöme elvérzik. A fórum nicknevei kicserélődnek zömmel. A rosta már elindult. Sokan abbahagyták. Sajnos még az olyanok is mint Robaj, aki pedig tehetséges volt, csak túl önfejű. Mi lesz itt évek múlva? A saját kudarcaitokat hordozzátok belül önmagatokban. Ilyen egyszerű.
Ne szokj ide csillagom. A tőzsdézésnek semmi köze 60 % bukó kivárásához aztán makacs tartásához. A tisztességnek semmi köze ahhoz, hogy rábeszélem a környezetem a 60 % bukó tartogatására.

Ezek vagytok ti.