Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. augusztus 18., hétfő

talán

lassan eljőaz igazság pillanata...
a dodó erősödése nem fog itt megállni, mert a napi 10-20 dodós megélhatési helyzet hamarabb eljött mint vártam és már a magyar sajtóban is írnak róla, csakhogy ez nem lokalizálható már egy-egy országra, ki fog terjedni az egész világra...
http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=13&k=3&i=101153
ez az egész kamatemelési "csoda" egy nagy baromság, bevállalni, hogy többet fizetünk csak mi legyünk a szépek és a jók,
kína india brazília már egy jó ideje emelgetik a kamatjukat, az usa is hamarosan megteszi (a dodónak még kellene vagy 2 olyan tíz nap mint az elmúlt 10 nap és akkor egy időre az amcsi polgár rendben lenne. Ehhez már nem elég az ijesztgetés.
Azt gondolom, hogy ez a fajta ársokk ami az mebereket világszerte éri soha nem látott közelségbe fog hozni egy "lázadási hullámot" .
Egy olyan jóléti társadalomban amikor az embereknek személyi edzőik , pszichomókususuk volt, a nők már nemcsak a fejükön lévő szőrt bodoríttatják , a kutyákat is kozmetikába viszik...
ideje felébreszteni ezeket az embereket csipkerózsika álmukból....és ez az állapot tökéletes arra, hogy újraárazódjon minden.
A világ lakossága kellő nagyságúra duzzadt ( és továbbra is jó ütemben bővül) , ahhoz, hogy a kereslet biztosított legyen.
Azt gondolom most, hogy a megújuló energiákon belül az élelmiszerből energiát tipusú vállalkozások gyorsított ütemben indulnak a zúzdába, a józan ész szerint tök fölösleges szolgáltató iparágak szintén tartanak velük.
Nem szabad nagy dolgokban gondolkozni, csak meg kell nézni mi az ember alapvető szüksége.
Az ingatlan is jó lesz, ismét. Most mi a helyzet? bár eben neo a spiller.... amennyit elkérnek egy lepukkant használt lakásért, annyiért meg lehet venni a hozzá való új anyagot, kell egy telek
és fel kell építeni a kéglit( leegyszerűsítve) . Amíg relatíve olcsó az építőanyag addig megéri, de ha ott is átárazódik minden ( a téglának meg a cserépnek, csempének, stb be kell fűteni a gyárbanaz pedig egyre drágább.....)
A drop féle defláció nem lesz mindenre igaz, de sok mindenre érvényes lesz ( szolgáltató szektor nagy bajban lesz!!!! megnézhetik a 3000ft -os hajvágásukat , vagy a 2000ft-os nadrágfelhajtást....)
De nem tartom kizártnakazt, hogy a mostani 350ft os kenyér 500 legyen és azt sem, hogy a mostani 5M ft-os középkategóriás népautó 7-től induljon.
Az autógyárak kevesebet fognak termelni, de nem ilyen nyomott áron fognak elkelni.
Tulajdonképpen a globális fogyasztás egy konszolidáltabb szintre fog visszaesni, ahonan újra indulhat egy verkli. A sok-sok év alacsony inflációs eredménye nyomán egyszerre kapjuk meg az elmaradt számlákat.

3 megjegyzés:

drop írta...

"De nem tartom kizártnak azt, hogy a mostani 350ft os kenyér 500 legyen és azt sem, hogy a mostani 5M ft-os középkategóriás népautó 7-től induljon."

Na ezt nem hiszem. Ha deflációs nyomás lesz, akkor az autóárak biztos esni fognak.
Az élelmiszerárak szintén.

Aztán ez meddig tart, azt nem tudom.
Mert fizikai problémák előbb-utóbb lesznek a kajával és a nyersanyagok egy részével is. És inkább előbb, mint utóbb. Ez az igazán gyászos dolog, nem a hitelválság.

zuzzo írta...

Én viszont azt gondolom, hogy - bár deviánsan hangzik- lesz egy átmeneti fogyasztás visszaesés és uhyanakkor egy jókora áremelés is.
Az árak nincsenek a helyükön jelenleg és a fogyasztói bőségnek talán egy időre annyi lesz.
Kíváncsian és egy kicsit félve várom a jövőt.
Pontosan az a fjata energiaválság amiről írsz az fog begyűrűzni mindenhová és az olyan összetett termékben mint az autó hatványozotan lesz jelen.

drop írta...

"Pontosan az a fjata energiaválság amiről írsz az fog begyűrűzni mindenhová és az olyan összetett termékben mint az autó hatványozotan lesz jelen."

Igen, de az elkövetkező egy évben még valószínűleg a hitelválság lesz az erősebb hatás, úgyhogy jövő év elején erős deflációs nyomásra számítok az USA-ban, nem nálunk.
Aztán lehet, hogy tévedek.