Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. augusztus 13., szerda

valami megerősítve

http://www.bloomberg.com/markets/stocks/wei_region1.html
aki nem hiszi bambulja egy kicsit a számokat furcsán egyfelé állt az ájszaka megint minden
ma hajnalban merengtem el egy kicsit mikor azt írták a cnn-en, ogy az elemzők csökkentették 2009-es olajárprognózisukat- bravó! igazi pancserság (panem et circenses!) amit a nép akar...
az is érdekes, hogy már-már elhittem addig szórakoznak a pénzügyi cégekkel, hogy a kbw kitör az éves eső trendből ( régen járt ennyire közel hozzá), de ma jól leverték a próbálkozását, és ehhez csak azt tenném hozzá, hogy a JP morgan a jó(?) gyj után egy hónappal bejelenti, hogy újabb leírásra számít, mert jelentősen romlott z elmúlt 1 hónapban a tőkepiaci és az ingatlan helyzet ( szerintem bár kissé kétkedve fogadom, de a visa kommentárr mellé felírtam magamnak mint érdekesség) a bank az eddiginél is rosszabbnak látja a helyzett, miközben minden hivatalaos kommentár az ellenezjét állítja - fura ez nekem
Drop! ( talán Te kérdezted vagy 2 hete hogy mi a franc kapcsolat van a bank és az olaj között???)
azt mondta mr mathias ( egy tapasztalt csóka, aki volt már válságmendzser , csapágykereskedő, virágnagykereskedő, importőr, de sohasem szünt meg befektető lenni ( jó értelemben), hogy a válasz sokkal egyszerűb mint gondolnám : a jelen jólét annak köszönhető, hogy a bankok kellő mennyiségű pénzt tudnak biztosítani a petrolkémiára alapozott ipar működéséhez, minden más csak körítés, a szolgáltató szektor ezen ipari birodalom úlértékelt piócahadserege.
- ez úgy bennem volt, akár ideillik akár nem-

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sztem ez az utolsó pár sor (is)nagyon ideillik,és ha belegondolok valóban lehet ez a kapcsolat,sajna így nem tűnik túl rózsásnak a helyzet...az olaj erősen fogyóban,a pénzügyi rendszer elég sz.rul fest,és nem úgy tűnik hogy minden jó irányba változna,és az sem látszik hogy vmelyik dologból lenne életrevalóbb alternatíva.

Waszeitung

drop írta...

zuzzo, értem én ezt, ennek ellenére ez nem magyarázat a kérdésemre. Hiszen a pénzügyi szektor és olaj kereskedése közötti kapcsolat napi szintű, ahogy a korábbi grafikon mutatja, amit te írsz, annak csak hosszútávú hatásként kellene érvényesülnie. Vagyis itt mintha alapkezelők spekulálnának összekötve a 2 árfolyamot. Egyszerűen furcsa.

zuzzo írta...

értem én is a kérdést, de nem kaptam rá választ, egyébként nem hisezm, hogy az alapkezelők cibálnák naponta le-föl hol egyiket hol másikat.