Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. szeptember 20., szombat

Akkor újra, csak másképp

Otp 14 % napi maxon zár. Dow : 1100 pont 24 órán belül fel. Több mint 1100 !!!!! (pre-ben volt 11600 is). És sokan azt gondoljátok, hogy nemsokára megint zakó és visszafordul? Gondolkodjunk kicsit...mennyi pénz kell az index ilyen meghajtásához? És hol fogják érezni, no kicsit realizálok? Medveralli a javából. Most kezdődik.
Visszaköszön,amikor az otp-t 6300 ról Rahim 1 nap alatt felkergette 6700 fölé. És mindenki fordulatról...a hülye Rahimról, aki hogy vehet ilyen drágán otp-t...és shortról beszélt.
Ébresztő. Arra megyünk, amerre a nagy pénz. Az meg nem teljesen hülye. Tudja mit csinál. Attól nagy. Ha nem tudná, kicsi lenne és végül elfogyna. (Az bikapiacon volt, most medve van, itt a hirtelen hátraarc normális....de attól még a fordulat esélye nem valószínű, csak valószínűbb, mint bikában)

A piac kiszámíthatatlan és évszázados ritka szeszélyes. És medvepiac van. Tehát ezt is figyelembe véve, csak azért, mert milyen sokat ment már, nem lesz tisztességes kilövés-korrekció. Az még odébb van. Nyilván valamilyen majd lesz, de a medve köntöst váltott. Bikának álcázza magát. Ha ez átverés, saját magukat dobták át a palánkon. TA alapon brutális fel.
Nem hiszitek mi? Hát én se nagyon....de ez van. A TA nem hazudik. Persze tudjuk jól mi van e mögött, nem kis disznóság...megisszák a levét, de az még odébb van. Komoly fundamentális trágyadomb kell hétfőn ahhoz, hogy negálja az új törvényeket, és ezt az új helyzetet.

A következő vérmedvében , amikor még dühösebb lesz, mert közben még átmenetileg fel is szarvazták, eljő az igazság pillanata. Addig bizony a "nem hiszek a szememnek" megy.
Hát én se, De ilyen is van. Ez a tőzsde. Ezt kell szeretni.Vagy hagyni a francba. Az is megoldás bukó ellen.

7 megjegyzés:

zuzzo írta...

dlph!
ha hiszed ha nem visszakeresgettem régebbi jóslataidat is az éjszaka, mert mondjuk úgy, hogy kénytelen voltam ébren maradni és hát akkor már valami hasznosat is tegyek, ehhez hozzétettem a még fellelhető régebbi jegyzeteimet is, és ara a magállapításra jutottam, hogy vazze akár igazad is lehet nem kicsit nagyon , elvonatkoztatnék mit mond a TA, pusztán csak a választási hadjárat hajrájára gondolva az elmúlt 32 évben egy alkalommal gyengélkedett egy kicsit abban au időben a börzemutató, egyébként jellemzően bullish hónap előzte meg, márpedig kvázi 5 hét van csak hátra...
nem tartom kizártnak, hogy az emelkedés a 12600-as szinteket célozza meg... érdemes lesz figyelni a kampányolók aktuálsi vesszőparipáját is....
a magas benzin ár magyarázata már a szokásos hurrikán pusztítás, a dollárjuk sem szemét gyenge már annyira, és ennek a kártyavárnak már nem sokáig kell bírnia ...

Névtelen írta...

Offtopic:

Hali DLPH.
Lenne egy kérdésem, észrevételem. Az emberek nagy része pénzügyi analfabéta. Fel sem fogják az egészet. Onnan ismerhetőek fel, hogy majdnem rájuk omlik a ház, vagy épp eladják a főbérlőjük bútorait, de nagyképernyős LCD tv-jük van, azon gondolkodnak, mikor vesznek nagyobbat, és tele vannak hitellel. A nehezen felismerhetőbbeknek normális álásuk van, kocsijuk, saját lakásuk, de szintén úsznak az adósságban, és 35 évre is függővé teszik magukat, csakhogy még 15 nm-rel nagyobb legyen a lakás. Mert ez a menő.

Természetesen mindnek van internet hozzáférése, és előbb utóbb bepötyögik a tőzsde szót, mert abból meg lehet gazdagodni. :) Sokuk biztosan ide is eljut.
Senkinek nem feladata ezeknek az embereknek a pátyolgatása, vagy tanítgatása.
A Vakmajmos stop lossos linkkel nagyon egyetértek (jó a ráfordítás/érték arány). Kevés ráfordítással (egy link beszúrásával) a kezdő tőzsdés/érdeklődő megkapja a szükséges, legelemibb figyelmeztetéseket, amik nagyon fontosak. Ennyi.
Gondolkodtál azon, hogy beszúrj egy linket a fenn említett pénzügyi analfabétáknak is, akiknek a saját pénz áramlásukat kellene felismerniük, és helyre tenniük? Abszolút megértem, ha nem. Köszi, és bocs az offtopicért.

Tibi

Kissherceg írta...

Sztm ezeket a pénzügyi analfabétákat akarják maguknak megtartani az alapok, mnypénztárak, bankok, brókerházak, hogy évvégén amikro a számlájára néz, kisebb mínuszt lásson, mint évközben. Senkinek nem hiányzik, ha elkezdik kivenni a pénzt a tőzsdéről, mert mekkora a gebasz. Évvégén péedig meglehet majd magyarázni, hogy látja ősszel mekkora emelkedés volt, itt a vége. Az mindegy, hogy 2009 elején ereszd el a hajam szakadás lesz, nyertek egy évet a kimutatásokban.

Manipula a világ! :)

Örülök, hogy a tegnapi napot megélhettem, nem sok ilyen van/lesz :) Történelem részesei lettünk!!!!

DLPH írta...

Tibor.

Lefordítottam magyarra amit mondasz. Tehát gondolván olyanokra, akik "pénzügyi analfabéták", tegyek be egy-két linket, ami "saját pénzáramlásukat helyre teszi"...ez mit jelent? Egy link ami megmondja épp mit csináljanak a pénzükkel? Másképp mondva : hova tegyék? Honnan vegyék ki és hova tegyék be? Hogy gazdaságos legyen? Vagyis egy link, ami segít abban, hogy pénzt keressenek? Ahogy a netet elnézem, ezért mások kőkemény pénzeket kérnek még akkor is, ha hülyeséget beszéltek és épp nem jött be.

Először is , nem tudok ilyen linket. Vannak írások szerte a neten, számomra értéktelenek.
Az a kevés, ami értékes, csak szerintem az. Nem feltétlen értékes bárki másnak.

Belegondoltál abba, hogy itt mindenki a szabadidejében grátisz firkálgat?

Belegondoltál abba, hogy konkrét pénzügyi tanácsokat osztogatni mekkora felelősség?

Belegondoltál abba, hogy mit jelent a "segítség" ? Nagyon sok fiatalnak és nem fiatalnak is lehetetlen segíteni. Csak fújják a magukét , mint valami fanatikus.

A magam nevében mondom csak , részemről ennél többet nem tudok, és nem is akarok tenni itt. Néha leírom mit gondolok ide, ez egy nyilvános, bári számára elérhető blog, itt minden kedves írogatótársam is grátisz teszi ezt.

Senkinek nincs joga bármit is követelni bármelyikünktől. Ajándék lónak ne nézd a fogát.

Vakmajmon és még egy illetőn kívül , akit nem nevezek meg (mert nem hatalmazott fel erre) , senkit a világon nem tudok javasolni, aki
a neten elérehető érdemi mennyiségű és értékes véleménnyel rendelkezik.

Szia.

Névtelen írta...

Hali DLPH.

Ezekszerint félreérthetően fogalmaztam. :) Egyetértek az általad leírtakkal. Követelni eszem ágában sem volt, csak egy észrevételnek szántam. Nem aktuális pénzügyi tanácsokra gondoltam, hanem általános érvényű gondolatokra, a legelemibb pénzügyi összefüggésekre, alapelvekre, amikkel az emberek nagy része nincs tisztában. No, csak egy észrevétel volt. :) Túl van tárgyalva. Jó kereskedést mindenkinek. :)

Hello!

DLPH írta...

Igazad van, és mint mondtam az egy Vakmajmon kívül senkit sem tudok, aki megérdemelné az elolvasást.
Linkeket hozhattok, és mellékletben kiteszem.

Köszönöm észrevételed.

DLPH írta...

Szia Zuzzo, egyetértek.