Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. szeptember 26., péntek

buksz.blog.hu

Olvasgassatok egy kicsit, ekkora oltári nagy baromságot ritkán lehet olvasni ( ész megáll az tuti )

http://buksz.blog.hu/2008/09/26/a_700_mrd_dollaros_mellenyulas_ne_etessuk_ma_a_nepet

Neoliberáliskámat az sem zavarja, hogy 200 amerikai közgazdász hevesen tiltakozik a terv ellen:

" Richard Shelby alabamai szenátor, az ellenállók egyik kulcsfigurája az újságírók előtt 200 vezető közgazdász többoldalas levelét mutatta be, amely szerint a terv hibás, és nem jó semmire "

35 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez vicc!!! Usában ezt el lehet adni???

Más: Ti nem érzitek itthon, h a bux-ban ennek a fene nagy optimizmusnak (ami ma is volt) baromi nagy sírás lesz a vége???

Gentlemanus írta...

Picirigó,

attól függ, hogy elfogadják-e a tervet a jenkiknél. Nyilván ha elfogadják, akkor bőven van tér még felfelé ( ideiglenesen ), ha meg nem, akkor további szót sem érdemel az ügy, mivel brutális zakó jön.

DLPH írta...

Nincs értelme fizetett véleméynformálókkal foglalkozni. Az egész egy marhaság amit írt.

Más : ti miből gondoljátok, hogy nem fogadják el a törvénytervezetet? Politikai öngyilkosság lenne.

Gentlemanus írta...

Dlph,

miért lenne politikai öngyilkosság? Egy politikusnak a politikai öngyilkosság az, amikor nyíltan szembefordul a néppel, a választópolgárral. Lásd ElQurminátor esete. És ráadásul közvetlen választások előtt. Ez a törvény nyíltan választópolgár ellenes. Azt tudjuk, hogy a jenkik nem a legokosabb nép, de azért ezt a békát nem fogják lenyelni az tuti.

Nyilván én is arra hajlok, hogy megszavazzák, mert muszáj időt nyerniük, és összeütniük gyorsan valamilyen rákövetkező időhúzó megoldást.

Mondjuk még az is hatásos érv az okey gomb mellett, ha puha ágyikómban ölelvén szépséges arámat, véletlen megfordulván rámnyerít kedvenc lovam levágott feje!

drop írta...

Most meg a kamatvágás a legújabb pletyka, ezért emelkednek.

Mondjuk az eddigi kamatvágások miatt sem lett olcsóbb a hitel.
Hátha most :) Csodálom az örök optimistákat.

Kissherceg írta...

következő big deal http://dealbook.blogs.nytimes.com/2008/09/26/wachovia-begins-early-deal-talks-with-citi/

DLPH írta...

Szia Gentle.

Azért politikai öngyilkosság, mert a politikus szembefordulhat a néppel, simán túléli, de soha nem fordulhat szembe azokkal, akik valójában a hatalom dimenziójában erre a síkra rakták, helyezték, hogy politika. Velük soha nem húzhat újat, mert akkor is megbukik, ha 100 % -osan népszerű. Ennek a fordítottja is igaz, akkor sem bukik meg, ha 0 % népszerű. Ha pedig nincs semmi, amivel tönkretehető, akkor nemes egyszerűséggel leradírozzák a térképről. Mint Kennedy-éket. Nem fordulhat soha szembe egy politikus a legfőbb szabadkőműves csapásirányokkal, és sosem fordulhat szembe azokkal, akiknek a hatalmát valójában köszönheti.

Ezt a műsort , hogy vannak választópolgárok, akik komfortérzete sérülhet, ezért verbálisan ki van nyalva a hátsó felük, ugyanúgy folytatni kell persze. De vannak prioritások. És a pénzügyi rendszer ezer és egy ok miatt nem dőlhet be. Mindegy mi az ára. Ha az bedől, az uzsoracivilizáció dől be,mely hatalmuk egyetlen érdemi eszköze , célja is egyben. Ezt a pénzügyi rendszert fenn kell tartani , mindegy mi az ára.

Ezért politikai öngyilkosság. Mint mondtam több hónapja először, de most ismét... a bankokat megmentik. ez nem kérdés (persze lesznek áldozatok, néhány...ezek ügyében a politikai helyezkedés most is akkora, mint egy világháború kirobbanása előtt).
A gond nem a bankokkal lesz, hanem a globális fogyasztáscsökkenéssel, termelni, szolgáltatni, eladni nem lehet annak, akiben nincs már meg a hajlandóság az állandó felesleges pénzköltésre. Azért nem hajlandó már, mert a cserearány felborult a kritikus tömeget már átlépte.A cserearány egy egység kibocsájtott energiájáért romlik, ér romlik és romlik...az ő kárára.

Még több energiáért még kevesebbet kap. De a túlhajtott ökör plázasoppingoló zombikból lehet pénzt csinálni. Csak épp..túl sok a dollár a rendszerben, átlépte a tűréshatárt.

Ha az amerikai nép ismét öntudatára ébred ebből az agyi zsibbasztásból, lesz nemulass. Alapító atyáik eszméitől (igaz, szabadkőműves volt mindegyik), fényévekre vannak már. Köze nincs a demokráciához, ami ott folyik.

De elkalandoztam. A lényeg a lényeg, amint írtam tehát, önmagában a pénzügyi rendszer megmentése a globális összeomlást akadályozza meg (egy időre..nem látható előre, hogy az mennyi idő lesz még), de nem akadályozza meg a súlyos, később már tomboló gazdasági recessziót, mely rá fog borulni világunkra.

Most viszont egyelőre fel. Úgy ahogy. Nagy beleadásokkal, kiszámíthatatlan csapkodással, örömködés és pánik váltja egymást.

A tőzsdék...sosem logikusak. Nagyon ritkán. Persze..beleadnak a rossz makrókba, de aztán láss csodát...elkezdik venni ezerrel a haldokló szektorokat. És 3-4 hét után kiderül..nini..bejött nekik.

A tervezés ideje nem mindegy. Napokra öngyilkosság. Hetekre is nagyon kockázatos. Ami ma vesztő pozi, holnap vastag nyerő lehet. Csak épp kivágott a stoppom, vagy betojtam és zártam. Persze rosszkor.

50 % fibo. Már írtam. Sokéves, mindig volt felpattincs, 100 évre visszamenőleg. Mindig. Onnan mindig. Aztán az a mélység ami várja a pénzpiacokat, egészen fura. Le sem írom.

Gentlemanus írta...

Szia DLPH!

Világos és teljesen érthető, amit írsz. Egyértelmű, hogy így van. És a múlt történései ezt tökéletesen igazolják.

De nekem azzal van bajom, amit Te is írtál:

"Ha az amerikai nép ismét öntudatára ébred ebből az agyi zsibbasztásból, lesz nemulass".

Pontosan ezzel.
Ma, KRITIKUS út-el-á-ga-zó-dás-hoz ( hinye, de nehéz volt leírni, 5x futottam neki; inkább lassan is írtam, hogy én is értsem - :DDDDDDDDDDDD ) érkezett a jenki nép.

Ha elszakad a cérna, akkor náluk nem 2000-3000 ultraradikális ember lesz lesz az utcán az elégedetlenség miatt, hanem milliókban lesz mérhető a számuk. Na most az ottani néger és latin-amerikai etnikum nem magyar fajta. Előbb üt, aztán kérdez. Ők ha ki fognak menni, ott kő kövön nem marad. Ott minden ember kezében fegyver van Dlph.

Itt sajátos ellentmondást érzek: a cioglobalisták nem kegyelmeztek a Kennedyeknek, nem tűrték, hogy egy új képződő hatalmi strúktúra keresztbe tegyen nekik. Tehát abban az időben, nem nyíltan a nép torkát akarták elvágni, hanem csak a velük szemben álló új hatalom csíráit is kiölni. Ez egy szűk kör volt Dlph. Ma nyíltan az amerikai nép arcába nevetnek és tesznek rá magasról. Az amerikai eddig azt szokta meg, hogy bemegy a jenki hadsereg bárhová és nem kérdez csak lő. Azt hitte, hogy védve van. Most egy sajátos, új helyzet van. Képletesen szólva őket "bombázza, lövi" a "saját" pénzügyi-gazdasági világuk. Ebben én egy óriási potenciális válsággócot látok.

Névtelen írta...

Gentle,

miért fordultak szembe a néppel?

Kialakult ez a válság, nyilván a profitéhes bankok extra kockázatvállalásai miatt. Annyi problémás eszköz van a bankoknál ami további ingatlanáresés esetén, és a lakosság fizetőképességének romlása esetén összedöntheti az USA pénzügyi rendszerét, ha nem az egész világét. Ha ebbe nem avatkoznak be a nép még rosszabbul fog járni. Igaz közben bankok is megmenekülnek. Viszont, ha nem lépnek akkor lehet egy bankcsőd hullám mint 29-ben, elveszthetik a megtakarításaikat, a fél ország munkanélküli lesz, és a megmaradt pénzükkel is kitörölhetik...

Az egész színjáték a tervezet elfogadása körül szvsz. politikai okokból történik. A republikánusok azzal próbálnak szavazatokat szerezni, hogy nem adják be könnyen a derekukat, és ezzel az amcsi állampolgár aki nem is tudja felmérni a veszély nagyságát szimpatikusnak találja őket.
Szerintem nincs más választásuk mint elfogadni.


banyaiz

Névtelen írta...

Kedves Gentle, Dlph!

Régóta követem a blogot, nagyon sokat tanultam tőletek és az itteni hozzászólóktól.
viszont érdekelne az átfogó véleményetek és meglátásotok a világot irányító csoportokról csoportosulásokról (cioglobalisták, szabadkőművesek, stb.)
kezdetek, folyamatok, eredmények, minden, amiből tanulhatunk.

Sokat adok a véleményetekre, félreértés ne essék, nem átvenni akarom, csupán a további - és főként mélyebb - ismeretek elengedhetetlenek a megfelelő "navigáláshoz" és értelmezéshez.
jó tudni az embernek, h hányadán áll a világ.:)

más:
Dlph, sokat emlegeted, h nemsokára eljön a vérmedve, ami kegyetlenebb lesz az előzőnél. Milyen jelei lehetnek ennek?
Kissherceg ír az amerikai választásokról, őszi fellendülésről, majd 2009es hidegzuhanyról... az év vége minden nemzetben meghatározó, azt egyértelműen szépíteni kell, bár tavaly sem volt - hála a medvének:/ - un. mikulás ralli. Te mire számítasz?

szóval kíváncsian várok minden hozzászólást, reakciót, anyagot, véleményt.

és köszönöm.... előre is.

Fidelio :)

drop írta...

banyaiz, szerintem nem érted, miről vitatkoznak. A 700 mrd el lesz fogadva, ez borítékolható.
A legnagyobb vita arról folyik, hogy a bankok adjanak-e részvényt az eszközeik áron felüli felvásárlásáért vagy sem. És ha igen, akkor mennyit.

A gazdaságnak nagyjából mindegy, de hosszútávon a költségvetésüknek jobb, ha az állam kap részvényeket, ugyanis később értékesítheti.
Ezt nyilván Paulson, Bernanke a haver bankosok nyomása miatt ellenzi.

drop írta...

Átgondolt tervezés a 700 mrd nagyságáról:

"It's not based on any particular data point," a Treasury spokeswoman told Forbes.com Tuesday. "We just wanted to choose a really large number."

:)

Névtelen írta...

Persze részleteken megy a vita, de ha ezekben nem tudnak megegyezni akkor még sokkal rosszabb helyzetbe kerül az istenadta nép, mint ezzel az előterjesztett verzióval.

Persze lehetne egy olyan megoldás is,hogy a gyengék pusztuljanak ez a piac lényege. Csak akkor azt hiszem az USA átlagpolgár aki most tűntet a csomag ellen hamar visszasírná ezt a "rossz" tervezetet. :D

banyai

DLPH írta...

Kedves Fidelio .

Néha szóbakerülnek a tőzsdéhez egészen köze nincs, vagy csak nagyon tág értelemben van (lehet) köze hozzá dolgok. Kérésedet sajnos nem áll módomban teljesíteni, mert eme blogot szorosan a tősdével kapcsolatos vélemények tárházának kívánom megtartani részemről, más nevében pesze nem nyilatkozhatom.

Az a határ nálam itt van, és el is értem, ami szélesebb perspektívában érint világhatalmi képződéseket, melyeket ráadásul egzaktul nem is tudok (lehet) bebizonyítani. Ezt a határ nem szívesen lépném túl, de elérem bármikor ha szükséges. Szóval erről a témáról itt részemről ennyi, ennél több nem szívesen, ennyi ha szükségesnek tartom, még belefér.

Sok pénzt. Szia.

drop írta...

Ezt olvassátok el a Wall Streeti fizetésekről:

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601109&sid=aGL5l6xOPEHc&refer=home

Pl.
A Lehman 185 ezer dolgozója 2007-ben átlagosan 30 millió ft-nak megfelelő prémiumot kapott.
Én is szeretnék olyan céget alapítani, ahol baromi sok pénzt fizetek az alkalmazottaimnak, aztán amikor csődbe megy a cég, akkor az állam bácsihoz fordulok segélyért.

Névtelen írta...

Kedves Dplh!

Köszönöm a választ, kicsit gyanakvónak és elzárkózónak éreztem, de megértelek.
Csak érdekelnek ezek a dolgok és tapasztaltabbtól tanulni és kérdezni sosem szégyen. (mások véleménye is érdekel)
A nem is egy válasz.

Viszont a "vérmedvés" részre nem válaszoltál. Az viszont már kökemény tőzsde.

Tisztelettel:

Fidelio

Kissherceg írta...

Hali Fidelio!

A blog jobb oldalán vannak hasznos linkek írások, azokat nézd meg sztm. Tavaly is volt pl miki rally, vagyis Én dec első két hetében longgal elég jól kerestem. Egyik richter volt, másik már nem tudom.

Évvégi elszámolás fontos, prémiumok méginkább, ahogy látszik Drop kolléga linkjéből is. Hihetetlen számok... Szédületes...

Gentle néhány "terrorista" támadás USAban és már is mással foglalkozik a média illetve emberek. Terelés az egész, a nyáj meg a nép, lásd hazánk :)

Kissherceg

Gentlemanus írta...

Szia Fidelio!

A kérdésed nagyon bonyolult témakört vet fel, és csak igen hosszas fejtegetés, elemezgetés után tudnék Neked válaszolni rá. Biztos tudod, hogy ezt a blogot Dlph azért hozta létre, mert a Pf-en minősíthetetlenné váltak a viszonyok, ezért gyűltünk itt össze egy páran, hogy békében megvitassunk tőzsdével, pénzüggyel, gazdasággal kapcsolatos dolgokat. Bár az általad jelzett problémakör is kapcsolódik ehhez a területhez, mégis iszonyú kanyart kell tenni, hogy megérthessük, hogy mivel, honnan is indult ez el és hogy jutottunk el a mai helyzetig. Tiszteletben tartom, hogy Dlph a blogjában csak szorosabb értelemben vett pénzügyi dolgokkal akar foglalkozni, éppen ezért csak nagyon röviden válaszolnék a kérdésedre. Mára több, nem is por, hanem kőnagyságú probléma került a cioglobalisták gépezetébe, éppen ezért az emberiséggel együtt ezek is súlyos válaszút elé érkeztek. Egyrészt számottevő erők nem fogadják el a világuralomra való törekvésüket, másrészt az elmúlt 5-8 évben robbanásszerű mértékben tájékozódhattak az emberek szerte a világban, hogy kik is ezek, és mit akarnak, láthatóak gyomorforgató ármánykodásaik köszönhetően az internetre feltöltött tájékoztató oldalaknak, videóknak. Ahogy látom, szerintem itt a vége a történetnek számukra, ugyanis Putyinnak, Iránnak, Kínának, stb. eszük ágában sem áll elfogadni a cioglobalista világuralmat. És ez még komoly problémákat fog okozni. Egy-két fogalmat üss be a Google és YouTube keresőkbe, úgymint Adam Weishaupt, Zeitgeist magyar részek ezek sok mindenre rávilágítanak majd.

Vérmedvét illetően figyelni kell az eseményeket, híreket, forgalom alakulását, gyertyaformációkat, számottevő ellenállásoknál, réseknél, MA-k-nál hogyan viselkedik az árfolyam, és akkor észre lehet majd venni a "fordulós" jeleket, márha egy medve trendben egy átmeneti felütés egyáltalán fordulónak nevezhető-e. Árgus szemekkel kell figyelni, hogy a mentő csomag hatása pozitív hatása meddig tart. Ha hamar sérül a rövid up trend, akkor bizony komoly mélységekbe fogunk kerülni.

Nem is tudom, mit mondhatnék még, majd Dlph jobban kifejti Neked ezt a részét, ő sokkal profibb ebben a tekintetben, mint én.

Szia

Névtelen írta...

Üdv Gentlemanus!

Nagyon köszönöm a hasznos infokat, utánanézek.
Bár nekem is van elképzelésem ezekkel kapcsolatban, és szerintem a kínai rész nem egyértelműen kerül ki ezen hatalmi csoportok "bűvköréből", ugyanis míg az arabok, oroszok realizálják az olajdollárokból befolyt bevételeiket, addig a kínaiak inkább visszapumpálják az USA-ba kötvény formájában. Mondjuk van erről egy érdekes cikk a HVG e heti számában, de szerintem az csupán érinti a felszínt...
szóval ők nem vásárolnak materiális javakat, cégeket, energiforrásokat, ingatlant, stb. inkább az amcsik kezére játszanak... Kína amúgy sem híres a kreativitásáról és a pénzügyi jártasságról. ők az erő és tömeg dimenziókban kalkulálnak...

Nagyon köszönöm még egyszer, a blogot pedig figyelemmel követem a bear piac szempontjából, ugyanis még csak tanulgatom a tőzsdét és nincs kedvem felezni a befektetett pénzem...(nagy volt az első tanulópénz is)

Minden jót nektek!

barátsággal:

Fidelio

Gentlemanus írta...

Szia Fidelio!

Nana, a kínaiakat én nem nézném azért komplett hülyének!

Pontosan tudják, hogy a CIA pénzeli a nyugat-kínai újgúr elszakadási mozgalmakat, tehát próbálván ezáltal is destabilizálni, gyengíteni Kínát.

Paradoxon ez, ebből is látszik, hogy nem komplettek a jenkik, ugyanis óriási fegyvertény van a kínaiak kezében. Mert ha ráborítják a kínaiak az óriási jenki kötvényállományukat az USA-ra, akkor gyakorlatilag USA-nak reszeltek. Kányéc filmá. Ennek ellenére is piszkálják őket.

Tehát én ezt nem érzem egy szivélyes, elvtársi légkörű kapcsolatnak.

Lehet, hogy nem híresek a kínaiak pénzügyi jártasságukról, azért mégiscsak összelapátoltak 1000 milliárd dolláros tartalékot. Senkinek sincs ennyi a világban. Még a nyersanyagokkal teli oroszok is csak valamivel több, mint a felét tudták összehozni.

Jozsef írta...

Fidelio, ha az elméleti alapoktól felépitve akarod az egészet látni, olvasd el "Bogár László: Magyarország és a globalizáció" cimű könyvét. Pár hónapja még meg tudtam rendelni az Alexandra online-on!
A könyv kb. 6-8 éve jelent meg. Bogár László már ekkor megjelölte a derivativák veszélyességét, pusztán filozófiai alapokon. Bejött neki...

Névtelen írta...

Igazad lehet, sőt... ezen elgondolkodom még...
fene enné meg, nehezebb átlátni ezeket a dolgokat, mint gondoltam. summa summarum csak így lehet igazán fejlődni, ha többen dobjuk össze ami van, vitatkozunk...

nekem ez akkor is kérdőjeles? mit érnek a dematearilizált javak egy értéktelenedő devizában a korábban említett materiális javakkal ellentétben? kivásárolják amerikát az amerikaiak kezéből? ???

nehéz őket megérteni. bár lehet h van abban valami amit mondasz. az amcsi pénzpiac atyja eléggé félhetnek a sárga veszedelemtől...
még messze az elején járok a megismerésnek... és mire is megy vele az ember??? kérdés, erős kérdés... ismerem (legalábbis szilánkjait), de tehetetlen vagyok... irónikusan emberi nem?

írj még ha jónak látod, szívesen olvasom.:)

köszönettel:

Fidelio

Névtelen írta...

jozsef!

köszönöm!:) utánanézek.

amugy azért kérdeztem a blogon ezt, mert a neten eléggé nehéz megbízható és ferdítésektől mentes anyagokhoz jutni.

köszönöm még egyszer.

üdv,

Fidelio

Névtelen írta...

jozsef!

köszönöm!:) utánanézek.

amugy azért kérdeztem a blogon ezt, mert a neten eléggé nehéz megbízható és ferdítésektől mentes anyagokhoz jutni.

köszönöm még egyszer.

üdv,

Fidelio

nemar írta...

Sziasztok!

Fidelio meg tudom érteni a kiváncsiságodat, néhány éve engem is rendkívül el kezdett foglalkoztatni a globális hatalom eredete, felépítése. Tehetetlenek vagyunk, mondod... hát, fura módon, azzal, hogy felfogjuk mi zajlik, ez önmagában egy fegyver. Hatásos, és véráldozatot sem követel. Ez fontos, mert véráldozatot önként nem szívesen vállalna egyetlen "katona" sem közülünk. Ugyanis, a 300-ak, vagy bármely kis csoport másképp nem uralkodhatna rajtunk, milliárdokon, csak azzal, hogy nem látjuk át a helyzetet. És ők folyamatosan félre is vezetnek minden téren a hírekkel, a tudománnyal, a nép kultúráján, történelmén, oktatáson, polgári, és fogyasztói szokások elterjesztésén keresztül. Itt Moslék-országban ne maradjunk törpe-fejűek.

Gentle, köszi a kínaiak levezetését, ez (is) kínai volt nekem eddig. Valójában a kínaiak ugyanazt a fegyvert fordítják ellenfelükre a 1000 milliárd dolláros tartalék képzéssel. Ők váltak hitelezővé. Az Uzsora-urak szemétdombján megjelent a másik kakas.


Dobjuk össze, amink van – a szokásos hozzáállás a tinik között, de itt én is örülök neki. És ebből remélhetőleg nem lesz nagyobb baleset, még koton híján sem..


Néhány szó beütve a keresőbe:
pénzoligarchia, világoligarchia, magánpénzrendszer, központi bankok, pénzkartell
Bilderberg Csoport, Pinay Kör, Tavistock Intézet, illuminátusok, cion bölcsek
Kennedy halála, Pearl Harbour, 9/11 (2001. szeptember 11)

Hogy mennyi a ferdítés a neten…azt én sem tudom megítélni.

DLPH írta...

Lányok-fiúk, az emberek könnyen és gyorsan itélkeznek, skatulyáznak. Egy két első benyomás, és már be is raktak a polc egyik rekeszébe, te ilyen-olyan vagy. És kész. Küzdhetsz ezerrel, nagyon nehéz lesz a magadról kialakított képet egy kcisit is megváltoztatnod, ami viszont szélsebesen és nagyon kevés infóból alakult ki az elején. Természetesen tisztelet azon kevesebbeknek, akik látnak a pályán, és a dolgokat oda helyezik és úgy, ahogy az reális.

Ha most valaki idetéved, és a cion bölcseitől elkezdve egy rakat sláger összeesküvés elméletről olvas , és tegyük fel tőzsdézik is, és tegyük fel ezekkel az elméletekkel veleszületett averziói vannak .... nem fogja komolyan venni a szorosan tőzsdéről írott gondolatokat sem.

Érthetően. Minden ember jellemzően ilyen, kevés a kivétel aki nem általánosít. És ha Drop (szokás szerint) bejelenti a következő shortpozíciójának esedékességét, új olvasónk meg előítélettel teli nem vesz komolyan semmi mást sem...az szerintem nem lesz jó.

Kérem, tartsátok ezt szem előtt. Köszönöm. Gondolom világnézettől függetlenül szeretnénk segíteni bárkinek ezen a blogon.

drop írta...

Azért nem szeretek foglalkozni az összeesküvés elméletekkel, mert szinte biztos, hogy sohasem fogjuk megtudni, igazak voltak-e vagy sem.

Persze néha elolvasok róla valamit, mert izgatja az ember fantáziáját, de túl nagy energiát nem szeretnék ebbe fektetni.

DLPH írta...

Pontosítok : MIKÖZBEN erről cseréltek eszmét, erre is gondoljatok.

nemar írta...

(részemről szem előtt volt tartva. Úgy írtam le, hogy tudatában voltam annak, hogy a 25. hozzászólás az enyém, ahová a nyájas olvasók zöme talán el sem ér. Másrészt, ez a blog telis-teli van bejegyzésekkel - hála isten, már egy éve folyamatosan - így a mai napot nem olvassák feltétlenül mindannyian, s ők is elfelejtik, a lombhullás végére. Azonkívül, szándékosan keresőszavakat adtam, s nem idéztem. Részemről maximálisan igyekszem óvni e blogot, ítéletem alapján magas színvonalú, ritka képződmény. ritka, szóval értékes.
Nem az ingem, nem vettem magamra, véleményemet, háttér morfondírozásomat közöltem csupán.)

Névtelen írta...

nem tudom, hogy ilyenben kaphatok e tanácsot....

GM-t kitörés visszatesztjében vettem, ami aztán behalt kitörés lett, nem visszateszt. Mivel pár nap alatt utána komoly támaszhoz érkezett, igazán nem láttam értelmét eladni. Sztem komoly támaszon van. Sztem meg kéne tartania. Sok mindent figyelembe véve viszont csak 50% esélyt látok rá.

Örülnék, ha néhányan megmondanátok, ti mennyire látjátok erősnek a támaszát.

Kissherceg írta...

"Állami támogatás a detroiti autógyártóknak
szeptember 28. 9:38

* –Hírszerkesztő

A szenátus is jóváhagyta azt a kedvezményes hitelprogramot, amely rövid távon megoldhatja az amerikai autógyártók anyagi problémáit.

Összesen 25 milliárd dollárt kaphatnak a vállalatok alacsony kamatszintű hitelek formájában, bár az összeg felhasználását komoly feltételekhez köti az amerikai kormányzat. A kölcsönöket ugyanis hivatalosan az autók átlagfogyasztásának csökkentését célzó fejlesztési támogatásként szavazta meg a szenátus, így csak olyan típusokra költhető, amelyeknek a fogyasztása legalább 25%-kal kedvezőbb az elődeiknél. A hitelekhez várhatóan 2009 közepétől juthatnak hozzá a detroiti autógyártók.

Az amerikai kormányzat korábban nem mutatott hajlandóságot a magánvállalatok kisegítésére, de úgy tűnik, a pénzügyi szektor válsága kapcsán minden eszközt igyekeznek megragadni, hogy új életet leheljenek az ország gazdaságába. Az autógyártóknak szánt hitelek egy jóval nagyobb volumenű csomag részei: az állam összesen 700 milliárd dollárt szán gazdaság-élénkítésre, hogy elkerüljék egy komolyabb válság kialakulásának lehetőségét."


itt a támasza...

Névtelen írta...

kösz herceg, robbaj voltam.

Többiektől is várok választ, ha tudtok rám időt szánni

üdv: rob

Unknown írta...

A GM totál csődben van. Szerintem az állami támogatásoktól függ a jövője ill. életben maradása. A 25 mrd sok mindenre nem elég. Egy évi veszteségük, ha így folytatják, mint az előző félévben.

drop írta...

drop voltam mamák fedőnévvel :)
(A feleségem volt bejelentkezve)

Vagyis a GM árfolyama a bejelentésektől függ.

Kissherceg írta...

Drop ezt sosem magyarázod ki, remélem tudod :D:D:D Új beceneved született :)
Nem sok mindenre elég, ahogy a csomag sem, de időhúzásra pont :)


Összefogott Európa a Fortis bank megmentéséért
2008.09.28 23:25
Az Európai Központi Bank, a belga kormány, a holland és luxemburgi hatóságok is mindent megtesznek azért, hogy a Fortis bank ne menjen csődbe. Vasárnap folytatódtak a zárt ajtók mögött folytatott tárgyalások - írja az Index.

Hirdetés

Maga Jean-Claude Trichet, az EKB elnöke, Neelie Kroes, az EU versenyjogi biztosa, a holland és belga pénzügyminiszterek és jegybanki elnökök tárgyalnak a teljes belga kormánnyal, hogy megtalálják a kiutat még mielőtt hétfőn megnyitnak a tőzsdék - értesült az AP. Vasárnap folytatódtak a szombaton megkezdett tárgyalások, melyeknek célja valamilyen megoldást találni, hogy a Fortis ne menjen csődbe.

A Fortis részvényei pénteken esésnek indultak arra a hírre, hogy a pénzintézet likviditási gondokkal küzd. Ezt hiába cáfolta a bank, a befektetők nem hittek bennük. Már szombaton megjelentek olyan hírek, hogy a holland és belga hatóságok összeültek a Fortis vezetőivel, hogy kiutat találjanak a válságból.

A holland pénzügyminiszter reméli, hogy olyan megoldást találnak, mely később a többi banknak is segíthet. A belga szociális tárca vezetője pedig azt mondta, hogy nem hagyhatják, hogy a Fortis ügyfelei legyenek a pénzügyi válság következő áldozatai.

A hírek szerint megoldásként felmerült, hogy a Fortis eladja bizonyos részlegeit, hogy visszanyerje a befektetők bizalmát. Szombaton belga, vasárnap már francia lapok is arról írtak, hogy a BNP Paribas lehet a vevő.

Sajtóhírek szerint a belga és a luxemburgi kormány is hajlandó hétmilliárd eurót pumpálni a bankba, hogy életben tartsák. Ezt az értesülést nem erősítették meg egyik kormány részéről sem. A luxemburgi pénzügyminiszter annyit mondott, hogy országa hajlandó vállalni a felelősségét. Olyan hírek is terjednek, hogy a holland ING megvenné a Fortistól az ABN Amro bankot.

Bár a holland és belga törvények szerint a kormány csak húszezer euróig hajlandó biztosítani a számlákon elhelyezett betéteket, a kereszténydemokrata Marianne Thyssen (a belga koalíció tagja a pártja) azt mondta, hogy a kormány szász százalékig garantálja a betétek biztosítását.

A Fortis tagadja, hogy bármilyen likviditási gondja lenne. De valójában azóta van bajban, hogy részt vett abban a konzorciumban, mely megvásárolta az ABN Amro bankot - emlékeztet az Index. Az volt a történelem legnagyobb banki akvizíciója a maga 70 milliárd dollárjával. A Fortis 24 milliárdot fizetett ki.