Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. szeptember 24., szerda

BUX Hetesen


Ki mit vél felfedezni az ábrán? Trogerbrokerrel közös elképzelésünk van.

21 megjegyzés:

DLPH írta...

Nincs értelme vizsgálgatni. Következmény tőzsde. Mivel a hetes s&p és dow az emlegetett fiborol megpattant és neki is hiányzik a jobb váll, ezért egyik lehetőség annak kiépülése lehet. A másik a teljes összeomlás kint és itt is. Támasz közelében venni, annak elesésekor shortolni.

Kissherceg írta...

Mi is erre gondoltunk. Gratulálok 10pont:)

DLPH írta...

Ez igazán kedves. Máris jobban vagyok.

Kissherceg írta...

Örülök :):)

drop írta...

herceg, én csak egy iszonyú krix-kraxot látok az ábrán.
Ennyit tudok hozzátenni a TA-s elemzésekhez :)

Gentlemanus írta...

Sziasztok!

Bátorkodom elmondani az én verziómat:

2008. nov. 04. Elnökválasztás napja

Máskor nem, de MOST, EGY HÓNAPIG, minden szem és figyelem a jenki kisemberre, a HATALMAS VÁLASZTÓPOLGÁRRA terelődik.

Ez a törvény nyíltan kisemberellenes, tehát választópolgárellenes), mert irgalmatlanul nagy terhet rak a választópolgárra ( nemhiába van annyi negatív fennhang ebben a kérdésben - " it is our money - hagyják veszni a bűnösöket " mondja a választópolgár, mintha ő azért nem lenne e helyzet előidézésében ludas - szegény skrizofrén fogyasztó ugye ).

Ha a Congress megszavazza, akkor ezzel nyíltan azt sugallja, hogy leszarja a választópolgárt.

Kérdés: mennyivel kevésbé megélhetési az ottani képviselő, mint az itteni? Csupán egy hajszálnyival. Megszokták már a jó kis meleget ott a képviselőházban. Tehát esze ágában sincs nyíltan azt mondani a választópolgárának, hogy hehe én megszavaztam a téged jól megsarcoló törvényt.

A demokraták nem fogják a választásokat megnyerni, ha asszisztálnak ehhez, hiszen joggal mondhatják a szavazók, hogy ez egy az egyben a republikánusok bűne, tehát nagy eséllyel inkább ellene szavaznak.

Az én logikám azt mondja, hogy jobban jön ki a választópolgár felé az, ha hagyják beesni a piacokat ( látod VÁLASZTÓPOLGÁR, mi a képviselők nem szavazunk meg téged hátrányosan érintő javaslatokat ), ezáltal teremtve meg a lehetőséget a későbbi elnöknek a gazdasági rendteremtéshez, brutális adóemelések, stb. formájában, amit most ugye nem lehet kivitelezni.

Nyílván, ha nem fogadják el a törvényt, akkor irány Pretoria, két hét, all inclusive, árban benne lévő ajándékként extrém sporttal, mélytengeri búvárkodással.

Tehát ebben az esetben le, és utána jönnek az intézkedések. És nem megy ki ablakon feleslegesen hivatalosan 700 milliárd dollár ( amely összeg egyébként is csak becsült összeg, és jól láthatólag, nem fogja tudni kioltani a probléma okát ).

El is fogadhatják a törvényt, de választás előtt egy hónappal, ennek a döntésnek negatív hatása jól kiszámítható a republikánusoknak, és nincs az a rúzsos pitbull, aki meg tudja őket menteni a bukástól.

Szóval a nagy költői kérdés, mi/ki fog győzni:

KAPZSISÁG MÉG EGY KÖRRE FEL A KAPITULÁCIÓ ELŐTT

vagy

JENKI SZAVAZÓPOLGÁR VOKSA???????

==
U.i:

Csak aztán nehogy bedöntéssel jobb oldali vállfalat építsünk Jó Bácsik! Mondjuk speciel engem nagyon zavar az 50 napos merőleges ráhajlása a 200 naposra. NEM LONGOS JEL!

Azt is meg kell figyelni, hogy:

- letört a duplán tartó trendvonal
- elejtettük a 200 napost, melyet vissza is teszteltünk
- szigorúan tartjuk az eső trendvonalat, tehát erővel szorítják rá az árfolyamot a 19500 körüli három éves nagy tartó tengelyre, kvázi háromszög talpra

Hát nem is tudom mit mondjak:

TARTSÁTOK SZÁRAZON A PUSKAPORT!!

Gentlemanus írta...

Egyetlenegy pozitívumot tudok a grafikon alapján mondani, hogy esésben folyamatosan fogy el benne a forgalom.... csak nehogy trendirányú megnövekedett forgalmat kapjon.

===

Érdekes az egybeesés, gondolom sok mindenkinek feltünt: okt. 2-vel lehet sortolni ( remélem, jól emlékszem a dátumra ). Két percre vagyunk e naptól.

DLPH írta...

Egy még ki nem alakult alakzatra várni olyan, mint Godot-ra várni.

drop írta...

Én visszavettem a shortjaimat.
Nehezen tudok akkora manipulációt elképzelni, ami jelentősen felfelé vinné az indexeket. Ez a 700 mrd sem sokat segített, csak pillanatnyi eufória volt.

Kissherceg írta...

700mrd-t még megsem szavazták :))
Gentle persze, igazad van, így is lehet látni, de úgyis, hogy a pénzeket meg a pü-seektől és bankoktól kapják a szenátorok.. Kollektíven leszarják republikánusok és demokraták is a kis embert, miivel valszeg a saját pénzük egy jó része és a nyugdíj alapok egy jó része is tőzsdén van :)


DLPH ez egy lehetséges verzió, amennyiben az évvégéig meghúzzák a piacokat, egy szép prémiumos Karácsonyra :)

DLPH írta...

Világos. És elképzelhető...ahogy a virágoskert a Marson , egy konyhakertben. Csak fantázia kérdése :)

Névtelen írta...

Sell the News?Tök mindegy ha megszavazzák a pénzt akkor is van ok sz esésre.Vagy legalábbis a várt örömködés elmarad.Túl egyszerűnek tűnik nekem hogy az elmút 2 napban beejtették a piacokat hogy mindenki a korrekcióban be tudjon vásárolni és várjon a szerda esti rakétára.Szvsz megnézik a múltheti aljat és majd ha stoppolódtak a pórnépek indul a mandula...

Üdv:
Csapba

Névtelen írta...

Ha már TA...

Az olaj 106$ alatt van. A 122-90 szár 61.8-as korrekciós szintje fogta meg, ami 110$ amúgy is ellenállás volt.
Ha hinnék a hullámelméletben, azt mondanám, az utolsó eső szár ugyanakkora lesz mint az első, ami 75$ célár. Nagyon erős ellenállás.
Na elzavarják odáig?
Van egy fickó a neten, aki 130-140$-nál is azt mondta, előbb 75, aztán 200.

Üdv. Attila

DLPH írta...

Drop elérsz európai bankszektor shortot? Érdekes lehet.

lilia írta...

Matra vagy Borzsony terkep?
:)

mocskos_spekuláns írta...

szerintem meg egy roszaszin vizilo amely viragmintas esernyot forgat a feje felett mikozben 1 torott letran egyensulyoz. :)

drop írta...

DLPH, nem, ez DAX turbo short, a magyar tőzsdén lévő certifikát.

USA bankszektor shortom van, el sem lehet adni (SKF ETF, felfüggesztették a kereskedést a shorttilalom végéig - okt. eleje ). De nem túl nagy mennyiség a DAX shorthoz képest.

Kissherceg írta...

Ez csak egy verzió, lehet csésze is, nekem édes mindegy.. A lényeg pénzt keressek az meg menni fog :)

Szóval ne röhögjetek ki, ez csak egy vízió :)

Marson meg majd veszek telket a haszonból :)

Névtelen írta...

Szia DROP,

az SKF - fel most hétfőn tudtam kereskedni az AMEX -en, tegnap is néztem, volt benne forgalom is - 101 körül nyitott, csúcsa kb 107 volt, majd 105,6 körül zárt.Szerintem ezt is visszaveheted az AMEX - en, mivel ott folyamatosan megy vele a kereskedés.
Tibi

mocskos_spekuláns írta...

Herceg te is tudod, hogy nem rohogunk ki. De konkretabb is lehetnel, hogy mire gondolsz. Nezem erosenen de csak nem latok rajta fulescseszet, vizilovat igen :)

Kissherceg írta...

Hatalmas fejáll 18ks nyakvonallal. Jobb váll esetleg kiépülhetne, ami 3hónap emelkedés majd abból lecsorgás vetíthet előre :) jobb váll nélkül meg kicsit csészés :))

Ennyi lenne a tervem, ötlet. Összességében elég durva index célára jönnek ki. Divergenciát Te is látod gondolom indikátorokban.

Ennyi lett volna.