Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. szeptember 11., csütörtök

defláció - hamarosan

Ma délelőtt volt egy érdekes beszélgetésen, egy európai nagy alapanyaggyártó képviselőjével.
aszondja, hogy " a héten már szinte brókerként éreztem magam, mert a korábbi adott esetben 2 hetente változó termékárak óránként változtak, nálunk konkrétan úgy, hogy hétfőn még egészséges profitunk volt, kedden már csak szerény, tegnap már minuszos a termék és még nincs vége a spirál csak most indult el igazán...."
Szerintem ez így nagyon durva...ha a piac észbe kap, hogy nem jól árazott, nagyon rázós lesz lefelé a tempó.

3 megjegyzés:

drop írta...

Ezt most nem értem.
Nekik a nyersanyagáresés jól jön.
Vagy ez az emelkedés alatt volt?
Esetleg egyre olcsóbban tudják csak értékesíteni a gyártott alapanyagot?

zuzzo írta...

alapanyaggyártó cég aki azt tapasztalja, hogy a termékért kapott ár - amit ő gyárt- 3 nap leforgása alatt durván 12-14%-ot esett...a kereslet drasztikusan leesett a gyártók meg néznek ki a fejükből mert nyakukon az őszre betárazott készlet.
azt talán írtam ( lehet hogy nem) mfor aug közepén adta hírül, hogy a világ legnagyobb téglagyártója huszonx üzemében szünetelteti a gyártást a globális építőipari visszaesés miatt, mit lehet manapság látni...
a 38-as tégla a 30-as áráért, a 44-es ( csúcs min. ) a 38-as áráért kapható, miközben most lenne a szezon...
az említett emberke aztat is mondta, hogy számolják a előretekintő 6-18 havi termelési ütemet, amelyben első körben 20, majd további 10-10-10% os termeléscsökkentés áll. Azaz egy év mulva a jelenlegi adatok alapján fele ennyi anyagot terveznek gyártani. ( hozzáteszem, hogy nem 3 fős bt-ről van szó , európai top 5 gyártó adott területen)...

drop írta...

nem áll túl jól a gazdaság, ez már bizonyos
érdekes hallani ilyen konkrét példákat is