Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. szeptember 21., vasárnap

hogy én - zuzzo- mekkora hülye vagyok

avagy mit ér az ember ha van önálló józan véleménye.
Ma este egy társaságban egy vérprofitól jól megkaptam a magamét, amiért szemét módon mertem azt mondani, hogy "szerintem nagyon valószínű, hogy 1 éves távon nézve a jelenlegi árfolyamszintektől jelentős akár 2 számjegyű diszkonttal olcsóbban is lehet vefektetési célla rv-t venni, mindezt úgy, hogy nem 5-10 perc kínáékozik a tuti árszinten való vásárlásra....
erre "aztata" mondták nekem, hogy te tiszta hülye vagy, jelenleg egyenesen kézzelfogható közelségben van már a teknő alja és most már szinte kötelező venni ha 3 éves távon , vagy annál többre előre tervezünk. Ezen persze én akadtam ki, mert ez meg egyszerűen a tőzsdei nihilizmus netovábbja. És akkor jöttek az indokok, micsoda fwjlődési potwnciál a bric országokban és mennyire alulárazott papírok és hogy csupán a globális pénzpiaci bizonytalanság súlya az ami összenyomta ezen papírok árfolyamát, de ha ez mint látjuk szépen megoldódik akkor bizony itt óriási árfokyamemelkedések lesznek, ezt kell szem előtt tartani most.
Na és a slussz poén, merthogy ilyenkor szokott lenni az is....
az amerikai piacok stabilizálása érdekében a FED még mindig az ingújjában tartja az aduászt, továbbra sem csökkentette az alapkamatot, ezért ha szükséges azt bármikor megteheti azért, hogy az olcsó hiteleken keresztül likvid pénzt adjon a gazdaságnak.
Na kész , látva a józan ítélőképesség leghalványabb jelenlétének a hiányát, és a beszélgetés egyre durvább hangvitelét a társaságra való tekintettel egy agaeakonyakra tett fogadást követően témát váltottunk.
Minsezt az olvasóközönség okulására írtam le, ugyanis az arcos-harcossal akár holnap is összefuthat.
Lehidaltam, hogyan lehet ezt a helyzetet így látni...

5 megjegyzés:

DLPH írta...

Hagyd a csudába...
De érted...amíg ezek és tsai így vélekednek, veszünk mint állat. Aztán már ha csak ők vélekednek így, szépen eladunk.

Örök optimisták nélkül minden zuhanna megállás nélkül.

Egyébként tudod mit? A bikapiacnál nincs könnyebb piac...legyen igazuk és törjön ki a gondtalan boldogság. Legalább agyalás nélkül fogunk pénzt keresni.

Sajna ez csak álom....szép álom.

Kissherceg írta...

hehe jó lesz, a most következő futtatásnál sztm kitömi magát jól mindenki, aztán a maci megeszi őket 2009ben. SZép program.

drop írta...

Ha őszinte akarok lenni, én nem hittem egy komolyabb medverallyban mostanában, de valószínűleg tévedtem, DLPH-nak volt igaza, hogy a választásra időzítik a piacok megmentését.
Jövőre aztán kitör a gazdasági problémákból eredő medve. Vagy még az idén évvégén.

Névtelen írta...

"egy aprócska kérdésem van csupán, ki fog állni a vevői oldalon a felhúzott árak mellett?"

Zuzzo,
Meg ne győzd!
Megvan a vevőd.:D

Üdv. Attila

zuzzo írta...

igen ebben igazad van, de sajnos nem ezek az emberek mozgatják meg a nagy pénzeket....
az észrevétel nagyon jó... :-))))