Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. szeptember 17., szerda

Korrekt

A hír :

"Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve kérésére speciális, 35 napos kincstárjegy értékesítését hajtja végre egy új program keretében a mai napon az amerikai államkincstár. A mai tranzakcióból bevonni tervezett 40 milliárd dollárt a Fed-nek "adja" azért, hogy az amerikai jegybanknak segítsen stabilizálni mérlegét. Az új program (Supplementary Financing Program) részletei nem ismertek (hány alkalom lesz, milyen értékpapírokat bocsátanak ki, összesen mekkora mennyiségben, stb.) "

Kérdések :
1, mi az hogy amerkai államkincstár? ház azok meg kik, hogy csak úgy pénzt adnak a fednek?
2, az amerikai jegybank "szerepét" tölti be a FED, nem jegybank, csak azt a szerepet játsza...mint a színházban....Ugyanis ez egy magánbank. Node akkor kik a tulajdonosai?
3, 40 milliárd dollár a fednek? mert? kiknek a pénzéből?
4, kik jegyeznek majd?
5, tehát már a rendszerbe kibocsájtott vécépapírok bevonásával lesz feltőkésítve a fed?

Van új a nap alatt.

Ez nonszensz. Nincs zsé, és nem mernek már nyomni. Gigazakó készül. Kerüljétek a tőzsdéket , és az "L" betűvel kezdődő szavakat ...úgy mint lórúgás, lóhalálában, nem vak ez a ló csak bátor...meg mint a long. Például.

Itt van , régi, de előbányásztam. Amikor elkészítettem, kaptam a búrámra rendesen fröcsögést, névtelen beíróktól, amiket zömmel kitöröltem. a 170 usd olaj mellé, váratlan usd erősödés miatt. De a hagsúly a medvepiacon volt, nem az olajon. Persze attól még mellé a mellé.
http://dlph.blogspot.com/2008/08/mirt-is-van-medvepiac-s-havi.html

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kivánok tisztelettel,mostmár tényleg ekkora a baj?
Közeleg,sőt itt van a nyakunkon a kasza.
Van olyan "befektetésem",amit lefeleztem.
Még igy felét érően is célszerűbb megvállni tőle?
Mert rövidesen,nem ér semmit?
Nehéz vállás lesz,ott nem használtam stoppot.

Máté

Névtelen írta...

"Nem nagy a baj, hanem gigantikus. A piac elkezdte a csődöt árazni a Morgan Stanley-nél is. Úgy látom nagyon sanszos, hogy az MS fog bedőlni legközelebb. (A leírások, a bank profilja, stb alapján).
Na, ha ez megtörténik, a tőzsdékenk lőttek. Ezt tartsátok szem előtt még mielőtt bármibe belevesztek.
Részemről minden szem az MS-en"

Névtelen írta...

Megkezdődik Máté evangéliuma......

Névtelen írta...

Szia DLPH!

A FED úgy rémlik néhány magánbank tulajdonában van (talán a J.P. Morgan is kötük van.).
Az amerikai államkincstár szerintem olyan szervezet, mint nálunk az Államadósságkezelő Központ. Ők bocsátanak ki államkötvényeket, kincstárjegyeket, ők szervezik meg a jegyzést, stb. Adót csak évente 1x fizetünk, de ha az államnak menetközben pénzre van szüksége, ez a szervezet oldja meg, hogy mindig legyen pénz.
Általában nagy intézményi befektetők szoktak jegyezni ilyen papírokat.
Ennek a lépésnek az a lényege, hogy a pénzt kivonják a forgalomból. Nyilván ha ennyit legyeznek, az egy időre le van kötve. A FED-nek nincs szüksége pénzre, mert tud csinálni a semmiből. Viszont ezzel a lépéssel tudják csökkenteni a rendszerben levő pénzmennyiséget. Ezzel küzdenek az infláció ellen. A probléma inkább az, hogy ezt az adófizetők kárára teszik, mert a kamatokat ők fogják fizetni.

DLPH írta...

Szia El Capitan. Köszönöm, kérdéseim olyan "nyílt" kérdésszerűek. A válaszod nagyon közel áll az elképzelésemhez, köszönöm. A Fed ben az Angol királyi család is benne van, úgy tudom 60 % körül. 10 éves adat. Változhatott.

Gentlemanus írta...

DLPH

Én a magam részéről fenntartom azt a képtelen gondolatomat, hogy a folyamat végén itt talán lehet, hogy a fed is be fog dőlni a saját kardjába, mert ráomlik a saját maga által kreált pénzügyi rendszere.

drop írta...

el capitan,

"Ennek a lépésnek az a lényege, hogy a pénzt kivonják a forgalomból. Nyilván ha ennyit legyeznek, az egy időre le van kötve."
Nem így van, nem ez a célja. A célja normál esetben az, hogy a bejövő pénzből a költségvetési hiányt fedezzék, vagyis szétosszák az adófizetők között. Vagyis pénzt nem vonnak be, vagyis igen, de szét is osztják.

"A FED-nek nincs szüksége pénzre, mert tud csinálni a semmiből."
Nem egészen. A FED kölcsönt nyújt a bankoknak, a bankok pedig kikölcsönzik. A FED természetesen nem tud pénzt nyomtatni kénye kedve szerint. Treasuryje pedig véges mennyiségben van, a válság kezdetén 800 mrd dollár volt kb.
Ezeket a papírokat cserélte be mindenfajta szar, illikvid eszközökre, valamint a Freddie és Fannie, AIG üzletet finanszírozta vele. Vagyis elfogyóban a 800mrd. Így nem maradt más hátra, mint újabb államkötvény kibocsájtás. Amíg a kibocsájtott treasuryket megveszik, addig nincsen baj. Imádkozni lehet a Kínaiakhoz.

drop írta...

Igazából mindenki Treasury note-okat vesz most, nézzétek meg a hozamokat. 3 hónapos treasury hozama 0,02%!!!!
Mindenki ezeket veszi, mint az egyedüli biztos befektetést.

DLPH írta...

Szia Gentlém !

Fejtsd ezt ki nekem picit bővebben ha épp ráérsz és kedved is van, érdekelne.Hogy van ez a saját kard dolog? Köszönöm.

Szép estét :)

Gentlemanus írta...

Szia!

Bocs, csak most láttam, hogy írtál nekem. Egyszerűen a FED önmaga már a pénzügyi rendszer problémáját nem tudja kezelni, gyakorlatilag intézkedései hatástalanok a piacra nézve, olyan, mint amikor egy lángoló benzinkútat próbálnak vizipisztollyal oltani. Hiába szórja a rendszerbe a pénzt, ez csak újabb benzin a tűzre. Sok száz milliárd lett bedobva eddig, és még rosszabb helyzetben vagyunk, mint előtte. Tehát semmire ment el 500-600 milliárd. De a kamatokat valakinek ki kell fizetni. Persze az istenadta népnek. Kormányzati támogatásnak köszönhetően mostmár számolatlanul dobálhat be zsetont a rendszerbe, és ezeknek a manővereknek a hatásai egész egyszerűen maguk alá fogják temetni az amerikaikat, hiszen olyan mértékű kamatteher fog jelentkezni, hogy a végletekig eladósodott jenki pü rendszer ezt már nem fogja bírni. Ezért mondom, hogy kardjába fog a fed is dőlni. Rá fog omlani az általa működtetett rendszer.