Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. szeptember 19., péntek

ha valaki nem látott még tombolást medvében, az most nézze meg. Ilyen az. És a félelem még ott él a zsigerekben. Most 11308 a dow, 24 órán belül 800 pontot emelkedett. Javaslom a shortosoknak, várják meg, míg fordul a paic. Addig nem kéne. Pontosan a piac hektikussága az, ami kikészíti az embert. Ezért jó a TA. Most felfelé áll mindenhogyan, csak épp medvepiac van. És már tegnap erősen jelzett. Sajnos, mivel a világvége (joggal) ott lógott a levegőben, az 50 % fibora a környezetem nem mert már longgal lépni. Senki. Ez a tőzsde. Azt megtanulni, hogy kiiktatni a pszichét. A legnehezebb a világon a saját félelmeinket és kapzsiságunkat legyőzni. Most épp utoljára a félelmeinket. 10K otp nél a kapzsiságunkat. Szerintem nincs ennél nehezebb. Saját magunkon urrrá lenni, hideg fejjel. Persze a medverallinak lesz folytatása. Amilyen hirtelen a piac fordult a pincéből, majd olyan hirtelen fordul vissza is. Csak sajnos akkor már a fél kisbüfitábor longgal lesz kitömve. Most még nem, mert félnek. Majd..
Ha azt halljátok,vége a medvének, minden überfrankó, akkor lesz a TA megint segítség. Az a fajta, amelyik hosszútávú , és lejjebb már felraktam. A trend az úr. És amíg az a hosszútávú NEM fordul, addig medve van és marad is. Maci tombol a málnásban. De ezt most nem azért mondom, hogy féljen bárki. Hanem azért, hogy legyen észnél , ha már a TA nem mutatja ennyire a longot, és kezdenek előjönni fordulós jelek, AKKOR tessék észnél lenni a belevételekkel, nem megszokni, hogy minden emelkedik, és hogy ELKÉPZELHETETLEN az esés. Tehát MAJD tessék észnél lenni. Most pedig hinni a szemünknek. Unásig ismétlem : egy medveralli után MÉLYEBB aljakat sokkal könnyebben és gyorsabban elér majd az index. Ne legyen megint 10K otp-s beragadás. Senkinek.

Babics Egon mai elemzésében ír a technikáról. A bétre sajna ez nem annyira igaz, de valóban : el ne higgye senki, hogy a TA ilyen helyzetben kuka. Működik ugyanúgy. Csak el kell hinni amit mond. Az a nehezebb. Persze nem az RSI és társaira gondolok. Az kuka. De nagyon gyorsan.

18 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia
ez a macibika alapvetően hírekre alapozódott, meg döntésekre, pl shorttiltás, plusz harmadiknak a relatíve alacsony árszintek
ha már mindenki természetesnek veszi az emelkedést, akkor jön el az igazi bukta szerinted?
a bux 0812 határidős tőzsdét hogyan látod? elképzelhető, hogy a sok rést elkezdi szépen töltögetni?
meddig megy el szerinted?

DLPH írta...

teljesen lényegtelen mire alapozódik
valamire mindig
nem mindegy?

mindig ezek a kérdések...meddig, hol az alja, hol a teteje...

nem statikus indikátorokkal dolgozom, a helyzetet fogják mutatni előre, de hogy az mikor lesz, azt nem tudom

ilyen erővel TA alapon rég volt long

bux 0812 erős falak a fenti rések alja például

drop írta...

Ma reggel a nyitásban megszabadultam az európai shortjaimtól. Az USA nyitáskor az USA shortokat fogom bezárni.

DLPH írta...

Jól tetted. Fordulni fog a piac, ráérsz akkor majd újakat nyitni.
Eljön a vérmedve ne aggódj. Tombolóbb lesz mint ami eddig volt.

drop írta...

Mondjuk nem volt egy nagy élmény, tegnaphoz képest szép bukás volt, de összességében persze pozitív a mérleg.
Este lesz csak időm, akkor leírom, miért tettem.

Névtelen írta...

Na akkor,innen figyelni keményen.
Kis papirba igy sem mertem belevenni.
Az a fránya félelem...

Üdv
Máté

Névtelen írta...

Ez 1 igazi medve rally?Ilyet még nem láttam,jól megnézem.
Azt mondják 29-ben is száguldott a Világ,mint az őrület,mielőtt,hát igen.
Teteje,alja nem érdekel,engem inkább a hossza,időtartama foglalkoztat majd.
Az,hogy valóban eufóriás vásárlások fognak-e következni,a félelem periódus legyőzése után.

DLPH írta...

A végén megtudjuk. 800 pont 24 óra alatt nem piskóta.

Névtelen írta...

"Egy jó medve rally 2 hét minimum. Ha meg trend forduló akkor 5 év. Óriási likvidálások jönnek 8k otp körül. Mindig igy volt."
Darwin

Névtelen írta...

Tehát mégsem medve rally?
Akkor,minek nevezzelek?

"A medve rally általában napon belüli fordulattal kezdődik, és feltételez bizonyos gazdasági gyógyulást, mondjuk a recesszió mérséklődését.
Itt csak művi beavatkozás történt, érdemi változás nem.
Bár attól még lehet, hogy nem lesz igazam."
0523

Névtelen írta...

Mindenki taslákol...találgat...

Kissherceg írta...

köszönjük koi :))

mocskos_spekuláns írta...

Csak nem bírom megállni, hogy elfogult legyek és figyelmen kívül hagyva a chartokat azt mondjam, hogy ebből óriási pofára esés lesz. Mármint az agyatlan száguldásból felfelé. Jól nézzétek meg a mai bux gyertyát, mert nem sokára ez lesz megint csak pepitában. Hamarabb mint gondolnánk szabályosan meg van tiltva a short aki pedig abban van (intézmény) azt megvizsgálják 'jobb' helyeken csak a tőzsdét zárják be mert esik. Medve nem így fordul medvében felpattanás na az igen.

BUX: sosem szoktam nyíltan, de most kívánom, hogy akadjon a torkán a mai otp felkötőnek a csirkecsont. Ez nem tőzsde ez kabaré persze a PSZÁF le sem fogja bagózni, mint a tavalyi mellé ütést otp-ben. Vicces alapkezelő lehetett aki a mi nyugdíjunkból szórakozik és VIP kiszállókat csinál. Remélem hamarosan bezárják a Bét-et. Nem szívtam meg a mai napot nem azért írom.

DLPH írta...

No ha buxer meg koi ideszokik, én lelépek az biztos.

DLPH írta...

Mi lenne fiúk, ha mindenki maradna a saját portáján? Ezt komolyan mondom. Aki még annyira sem jut el, hogy értesen a TA hoz, és ha nem neki tetsző dolog alakul ki, akkor ne írja be nagy bölcsen, hogy mindneki találgat, az mit keres a tőzsdén? Igen névtelen, a magadfajta találgat. Egyetértek.

Kissherceg írta...

Speki sztm nem lesz, feleslegesen ilyen iszonyatos mennyiségű pénzt nem pumpálnak a piacokba, hogy egy hét múlva nyoma se legyen. USA, UK orosz, EKB, Japán mind tett likviditást biztosító intézkedéseket.

Mesterséges, de fordulat.

Névtelen írta...

Sziasztok!
Az én gondolatmenetem az, hogy ezek a megoldások Amerikában csak tűzoltásnak elegendőek. Múltkor is eddig is pumpáltak be pénzt a piacokba, ideig-óráig volt elegendő.
Az hogy most létre akarnak hozni valami állami társaságot, ami átvenné a problémás eszközöket a bankoktól az mind az adófizetők pénzéből finanszírozzák. Más közberuházásoktól vonják el ezzel a pénzt. Szerintem ez adóemelésekhez fog vezetni, az amerikai polgár meg még kevesebbet fog költeni.
Ezekkel szerintem csak azt érik el, hogy ne az legyen, mint 1929-ben, hogy nagyon rövid idő alatt essen az index baromi nagyot.
Vélemények?

DLPH írta...

Igen.