Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. szeptember 13., szombat

S&P hetes


5 megjegyzés:

Kissherceg írta...

légyszives tedd fel nasdaqot és dji-t is. Köszönöm.

Buxot Én vasárnap este feltöltöm :)

Névtelen írta...

szia Dlph.

nem ide tartozik, de most épp visszaolvastam az egyik írásodat, ahol a medvepiacról írtál valami van a levegőben címmel, ott írod a Fotexet, hogy nagyon veszi magát.
A részvény forgalmának nagy részét adja, hogy veszik magukat. Ez összefüggésbe lehet azzal, amit máshol az ingatlanpiacról írtál, hogy ismét oda áramlik a tőke egy része?
Magyarán érdemesnek tartod-e a részvényt és a jelenlegi piaci helyzetet, hogy belevegyen-e vki.
Egyrészt gyanús nekem ez a sok saját részvényvásárlás, mert abban biztos vagyok, hogy nem az árszintet akarják vele stabilizálni, másrészt, meg attól tartok, hogyha elindul egy vérmedve, ami bármikor lehet, akkor meg a mostani árnál jóval lentebb is belevehetnék.
Másik kérdésem a synergon. Utóbbi napok mindegyikében új mélypontok, minden nap új, ennyire lufipapír volt? Semmi erő benne. Még egy visszarántásra sincs. Mi a synergonról a véleményed?

Köszönöm a válaszod előre is.

DLPH írta...

Szia. Nincs összefüggés. A Synergon ....lufi? Nem tudom mit jelent. Elképzelhető, hogy többet ér, de ez meg olyan relatív, hogy nincs értelme ezzel foglalkozni.
Bikapiacon a normális árazáshoz közelebb kerülnek a cégek, aztán eltávolodnak tőle felfelé. Medvében is eltávolodnak, lefelé.
Látom azon töröd a fejed, hogy beleveszel az esésbe. Mennyit szeretnél keresni? 10-20 % ot? 30?
Veszek fotexet ha más is veszi 750-től, eladom 900-on.Veszek synergont 1100-on bikában, és eladom 1600 on. Nem veszek részvényt mert olcsó, ha mindenki csak adja. Van egy startégia, ami olcsón vásárol jó cégeket a medve utolsó 1/3 ában. De ez évekre szóló befektetés is lehet. ÉS szakaszosan teszi, le és fel egyaránt de csak bázisépítés után. És az is olyan, hogy évekig tart a nagy semmi.

Medvepiac van. Szívás. Kiszámíthatalanság is ráadásul mostanában. Bármi lehet Várd meg, míg lesz valami trendszerűség. VAgy shortolj de ne tojj be, ha jön egy kis ralli. A medvében olyan is van.

Kormányválság, forintgyengülés, hiperinfláció, gazdasági nyekk, eredménytelen kullogó, régióutolsó nagy semmi ez az ország a maga "dübörgő" vezetésével. Nulla. Dilettánsok gyülekezete. Oroszország rosszalkodik.
Usában jönnek a nagybankok, prime hitelek, és az építőipari cégek csődje.Anglia padlót fogott, az eurozóna most kezd padlót fogni.
Nem tudjuk miért erősödik ennyire a dollár...

Vásárolni akarsz? Gondold át.

DLPH írta...

Kell legyen egy begyorsuló eső szakasz, ami nem csak napokig tart. Ha felpattanás nélkül lesz, az nagyon gyatra jövőt sejtet. Ha nem lesz se pattanás se esés, akkor ez a kiszámíthatatlanság folytatódik. Sávozásnak is mondják egyesek, de én ketteske vagyok. A sávozásnak van sávja. Nem pedig a kitörési ponton letörése, letörési ponton kitörése. Főleg utóbbi gyászos, ekkora alsó kanócos zöld gyertyák amik nem képesek egy kilövésre, rendre behalnak...? Azért nem sáv, mert kimegy a sávból aztán lefordul indokolatlnaul és váratlanul. Azért nem sáv, mert elhagyva a sávot beszakad, aztán másnap erővel felpattan a kiesésből.Ez így durva. Nem lesz ennek jó vége...sőt...csúf vége lesz. Szerintem.

Névtelen írta...

Én is hasonlót látok, mint te írod, hogy 11200 elesik, de visszahúzzák, előtte 11800-at már-már eléri, de beesik, mondjuk aki bux 0812-ben shortot nyitott 21300-tól, az most szépen keresett..
Csak a másik oldalon meg ottvan, hogy jöhet egy felpattanás ennyi erővel és akkor nézegethetem a shortom..
Egyébiránt shortbeszállót kéne keresnem bux 0812-ben, 20300-ig talán visszaerődödhet, mintha picit túladták volna, de ha az otp töri a 6800-at és ezúttal nem rángatják vissza, mint legutóbb, akkor kampó a visszaemelkedésnek..
Te hogy látod?