Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. október 7., kedd

Új pánikalj

született. Most 9500 nak hívják. Amíg nem megy a közelébe vissza, ez a státusza megmarad. Ha pedig megkapják az 1500 milliárdot, nagyon kiszaggatják a piacot. Csak 200 milliárdot kaptak a 700-ra tegnap este, és fél óra alatt 500 pontot ment a dow. De inkább így : 4,5 - 5 %-ot. Az bizony durva.

Ez már a múlt. Nem látom mi van 9500 ön, ami kétszer megállította, viszont az s&p most támaszon. ADX=40 a hetes bontáson. Más technikai elemet nem látok, ami a beragadt longosokat vigasztalhatná. Ez viszont már túl sok. Az utolsó medve hetes ADX maximuma 43 volt. Kiderül. És az is, hogy reagál majd a piac a bankok megmentésére.

31 megjegyzés:

drop írta...

Nem tudom, milyen 1500 ill. 200 milliárdról beszélsz, de a tegnapi emelkedés oka ez a hír ill. pletyka volt:

FED Considering buying Commercial Paper

http://www.nytimes.com/2008/10/07/business/07markets.html?ref=business


Soha nem csináltak még ilyet.
A Commercial Paper a vállalati hitelezés egy formája, ami bedugult mostanában, mert a bankok felfüggesztették a hitelezést a cégeknek. Pedig a cégek döntő többségének szüksége van erre a forrásra. Úgyhogy a FED a pénzügyi rendszert kihagyva direkt fog hitelezni a vállalatoknak. Szerintem Bernanke sohasem gondolta, hogy ilyen eszközökhöz kell folyamodnia.

Egyébként szerintem az előző SAP-os hírhez kapcsolódik a téma, szeptember közepe óta minden befagyott, kezd leállni a gazdaság.

Egy CNN felmérés szerint az emberek 60% szerint valószínű a gazdasági világválság:

http://money.cnn.com/2008/10/06/news/economy/depression_poll/index.htm?postversion=2008100616

"- 25% unemployment rate;
- widespread bank failures; and
- millions of Americans homeless and unable to feed their families."

DLPH írta...

Jó. Nem tudod. Nem baj.

DLPH írta...

Próbáltam sokszor elvitázgatni veled, de nincs értelme. Még azt az egyszerűt sem érted, hogy nem lehet egyrészt a hazugságok bizonyítéka és a valóság bizonyítéka is az a forrás, amit elérsz. A net.
Elmondom újra : ha megkapják a hiányzó 600 milliárdjukat, kitör a béke, és kegyetlenül kiverik az összes shortost. Ha nem védi le a hasznát.

Ennyi a tanulság számodra. HA érdekel. Ha nem, nem.

Belefáradtam az örökös szócsatába bárkivel is a neten.

Névtelen írta...

Tehát 600Mrd -t követel még a maffia?
Úgy lesz 1500?
Vajon mikor dobják oda nekik,és milyen módon egyben vagy részletekben,mert ha 100Mrd-os nagyságrendekben,akkor lesz még itt hinta palinta.

üdv

F. MÁTÉ

Kissherceg írta...

"Egy CNN felmérés szerint az emberek 60% szerint valószínű a gazdasági világválság:"

Ennél longosabb jel nem kell :)):))

drop írta...

"Próbáltam sokszor elvitázgatni veled, de nincs értelme. Még azt az egyszerűt sem érted, hogy nem lehet egyrészt a hazugságok bizonyítéka és a valóság bizonyítéka is az a forrás, amit elérsz. A net."

Értelek. Amit írok, az hülyeség.
Tájékozódni szintén hülyeség, mert úgyis az összeesküvés elmélet szabályozza a világot. A tőzsde és a gazdaság pedig arra mozdul, amerre ŐK csettintenek.

Ezzel szemben, amit egy éve írok, az sorra bekövetkezik.
A net pedig óriási találmány, bármilyen témában szinte korlátlan információhoz juthatsz és csak rajtad múlik, hogyan osztályozod őket.

drop írta...

De ahogy tegnap DLPH fogalmazott, nem gyűjtöm tovább itt az ellenségeimet.
Teljesen hiábavaló leírnom, amit sikerül leszűrnöm a net információhalmazából, lepereg rólatok.
De nem baj.
Sziasztok.

Gentlemanus írta...

Nana Herceg!

A csordaszicho tömegpusztító erejével nem árt ha számol az ember..

Igazából még csak most kezdtünk el esni, ahogy elengedtük a 10k feletti zónát. 10k felett sima korinak is felfoghatták. 10k pszichozóna. Ahogy mondjuk 1k az spx-nél. Két három megapánikos nap kellene csak egymás után és elszabadulna a pokol.

Ted most erőteljesen lefelé vette az irányt 3,91-es csúcsról lejött 3,51-re, na hátha egy kicsit csillapodnak a kedélyek.

Megcsináltuk a 61,8-asig lefelé, most egy kis nyuginak kéne jönni. Elviekben. Ha nem, az egy komplett fibo szint ( 0-100 ) alja 7190-nél van. EZ MÁR a djia-ban is 50% dózerszintet jelentene a csúcshoz képest.

Az a bajom a 10k alatti szinttel, ami a dow 200 éves csártján egyértelműen lejön. Letört a 200 éves óriásék csúcsából, nem bírta tovább. És keményen beleesett, visszaesett az óriáscsatornába. HA CSAK az előző kitörési csúcsot teszteljük vissza, ami ugye 1965-ös csúcs volt, majd onnan tört le 1982-ig folyamatosan, majd onnan indult vissza ismét, akkor az is kb 5k-ra tehető, és gyakorlatilag CSAK az óriáscsatorna középén járnánk.

Kissherceg írta...

Gentle Én rövid távban gondolkodom:) Szóval sztm jó "indikátor" :)

Sosem tagadtam a hazdasági problémkat, sem a súlyosságát, illetve esés nagyságát sem, de ez alapján trédelni nem lehet. Fejben kell tartani ennyi. Áttételes long kizárva :)

Gentlemanus írta...

Drop

El ne menj, mert igenis nagy szükség van itt Rád. Érted?

Fogadd el Te is, ha valakinek más az álláspontja. Aztán az élet utána úgyis igazolja egyik vagy másik felet. Nem kell ebből olyan nagy problémát csinálni.

Az okosabbja úgyis azt csinálja, hogy leszűri a lényeget abból, amit Te mondasz, meg leszűri abból, amit DLPH is mond. És abból meggyúrja saját magának a saját verzióját. Aki az alapján kereskedik csak és kizárólag, amit az itteniek mondanak, azok tőzsdei szempontból halott emberek.

Érted pajti?

Kissherceg írta...

Mellesleg Drop sztm is hasznosakat írsz, csak méás dolgok a tények és más a kereskedés.a héten egy 2-3 hónapos aljat csinálunk sztm...

Kissherceg írta...

Én szeretem írásait!

Ma este beszél a nagyfőnök 19:'5kor

DLPH írta...

Szia Dorp. Csatlakozva Gentléhez ugyanazt mondom. A soradiból látom, hogy mennyire félreérthető amit írok, ezért kissé magyarázni kezdem.

Aki nem tudja, hogy a veszélyről a kezdetektől beszéltél, az lüke. Pontosan tudom. És azt is, hogy többen csak miattad látogatnak ide. Gentle jól mondja. Mindenki szűrje le abból a véleményhalmazból ami itt elhangzik azt, amit gondolatébresztőnek tart. A többivel nem kell foglalkoznia. Tehát ha nem értünk egyet, az nem baj. Nekem nem. Kicsit légy csak toleránsabb , ha nagyon nem kerek amit összehordok. Erre kérlek. Ennyi az egész. Néha úgy szólsz be nekem, mint én szoktam másoknak, ha teljesen idióta marhaságot hordanak össze. Utolsó reakcódból is erősen magamra ismertem :)

Barátom, én hálás vagyok, amiért elvitatkozgattunk itt. Nincs ebben semmi rossz és nincs ezzel semmi baj.Néha fáradt vagyok (mostanában sűrűn), és ilyenkor nem olyan rózsás a kedvem. Ahogy Neked sem.

De mindazzal amit mondtam Neked, soha nem kérdőjeleztem meg azt, hogy itt a helyed. Ahogy eddig is, úgy ezután is ellentmondást nem tűrően fogod közölni, hogy ez van gyerekek és kész...nincs ebben semmi rossz.

Néha egymásnak esünk. Ok. De engedtessék már meg nekem...hogy jön ide ehhez az, hogy én azt gondolnám, rossz dolog, hogy itt vagy? Hogy jön ez ide? Az ember a családtagjainak is néha mondd ezt azt vagy a barátainak, de attól még a család az család, a barát az barát.

Nem?

Az alapvetéseket nem kérdőjelezzük meg. És alapvető, hogy számomra az értékes emberek közé tartozol, és megtiszteltetés nekem, hogy ebben a blogban részt veszel.

Ez az alap. És ehhez ragaszkodom. Attól még vitázhatunk, nekem eshetsz, én viszont...de mit változtat ez bármin?

Becsüljük egymást. Én téged legalábbis igen. Remélem kölcsönös.

Nem sajnálom, hogy kontrázunk egymásnak, de azt nagyon, hogy alapvetően kérdőjelezted meg viszonyunkat, abból amit írtam, erősen félreértve.

Még annyit, értem a gondolkodásodat és a tőzsdei manővereidet. Fundamentálisan érzékeny, és csak arra trédelő tőzsdés vagy. Ritka az ilyen, pláne aki lát a pályán is..az főleg ritka.

De ha megbántottalak, elnézésedet kérem. Kissé nyers vagyok néha. De ahogy látom te is. Szókimondó? Mindegy...olyan amilyen.

Nem rossz szándékkal írtam Neked, remélem belátod. Az, hogy hülyeségeket írnál...csak én arra ugrok, amivel nem értek egyet. Már hogy írnál hülyeséget...Mutassak olyat aki hülyeségeket ír? Tudod te, mit mutassam. NA AZ ír hülyeésget. Nem pedig te.

Köszönöm az eddigi véleményeidet. Remélem továbbra is megosztod velem, velünk.

Szia.

Kissherceg írta...

Mellesleg az a jó a blogban, hogy teljesen más szemlélettel, módon időtávon tradelünk, tehát van itt minden és így egy egész sztm :)

Névtelen írta...

dax épp kezdi elérni a tegnapi alját, dow is közelít bár még 150 pötty, de ma volt 200pöttyös 15perces gyertya.

dlph
Örülök utolsó beírásodnak !

Névtelen írta...

Én is örülnék,ha maradnál Drop.

Névtelen írta...

Drop ne monnnyon le!

Névtelen írta...

Drop!

Ne szutykolj,kellesz nekünk,mint lufiárusnak a nyílzápor!!!!!! :-))))))
De most komolyan,szerintem nagyon sokan olvasunk és értékelünk-sőt mi több-tanulunk tőled nap mint nap.Szükségünk van rád!
És kész!:-)
Ilonka

Névtelen írta...

Én is inkább a lelkes olvasók,mint hozzászólók táborát erősítem,de Drop tökéletes kiegészíti egyéni látásmódjával eme kitűnő kollektívát így mindenképpen mongyon vissza!
Szeretném még sokáig olvasni eme kitűnő társaságot és tanulni amíg lehet..és jöjjön vissza Magdi anyus is!

Uncle Ben nem tesz túlzottan magáért hogy összejöjjön az emelkedés...

Sok pénzt: Waszeitung

zuzzo írta...

mint egy kezdő úszót a tenger hulláma úgy ejt zavarba a piac
vettem ma otépét 5340-60 között, aztán nap végére a víz kivert tőle...
mire az egyik bukó (ricsi) eliminálódik, addigra keletkezik egy másik és egyfolytában a 0. szintre pedálozok felfelé.
nem értem , a régiek nyilván tudják, ha pl 10 évvel ezelőtt volt egy a dow tegapi mozgásához hasonló, az tuti fordulót jelentett, az európai piacok is szépen fordultak nap közben. erre ma megint azt a szintet célozza, nem kerek ez már nekem sehogyansem.
mindenkit kiráz ez a piac a gatyájából.
bár még lehet a nap végén egy jó kis fölzárás, de semmi sem akadályozza meg hogy holnap benézünk 9k alá. olykor heteket kell várni, hogy 200 pontot elmozduljon, most meg percek alatt megvan. egyáltalán nem niztos, hogy ennyi volt az alja, lehet, hogy altats folyik, mindenesetre európában ma a látszatnál jóval nagyobb volt a pánik, már csak az 1 hetes euribor van 5% alatt!

Gentlemanus írta...

Érdemes meghallgatni.
Tekerjétek előre, kb 5-6 percet, Hetesy Zsolt fizikussal nagyon érdekes beszélgetést folytat Matúz Gábor.

http://tdyweb.wbteam.com/EjjeliMenedek1003.htm

Gentlemanus írta...

Ezt egy haversráctól kaptam Angliából:

http://spontan.blog.hu/2008/10/06/legvarak_hitelbol

Durván hihetetlen story ez.

Kissherceg írta...

Gentle a video már be volt linkelve a héten nem? No mindegy kemény az biztso, de vicces, hogy a füvet festik :)):)):))

Sznob banda :))

Névtelen írta...

Hát ott vagyunk, a pánikaljnál most mi lesz?

Kissherceg írta...

Nekem 9300nál siekrül egy célárat találni 10700letöréséből adódóan. DAXnál 5150 50%os fibo hetes charton nekem.
Ázsiát meglátjuk, de óvatosan.

Részemről oti vétel 5k alatt, ha lesz :)4980nál van egy hetes fibo azt hiszem 38.2%

ÓVatosan mindenki csak ésszel. Áttétel felejtős, TDT meg ilyenek főleg. Hati shorttal meg lehet fedezni a longpozikat!!!!

Névtelen írta...

Nincs aki megfogja, a bankok saját sebeiket nyalogatját, dobálják be a csontvázakat, némelyek kapitulálnak? újabb pánikalj után kell nézni?

zuzzo írta...

a ma este folyamán nagyon sok korábbi reláció mondott csődöt, egymásnak homlokegyenest jelző indikátoraim előtt merengve egy dolog fogalmazódott meg bennem:
nagyon-nagyon-nagy feszültség keletkezett a rendszerben, ennek gyorsan oldódnia kell...brutál le vagy fel napnak kell jönnie ami mgtisztítja a piacot a sok mocsoktól.

Gentlemanus írta...

Vix őrületes magasságba ment vissza.

És ted is megy vissza, pedig már kezdtem azt hinni, hogy megnyugszunk egy kicsit.

Kissherceg írta...

KO a piac az biztos :)

Gentlemanus írta...

http://www.tozsdeforum.hu/index2.phtml?menu=0&submenu=onearticle&news_id=384961

Csődben Izland második legnagyobb bankja.... 35 milliárd dolláros kötelezettségállománnyal.

Semmi jót nem ígérek a mai napra.

=======

Apám, Commerzbank durva. Attól félek, hogy ez is be fogja adni a kulcsot.

http://www.tozsdeforum.hu/index2.phtml?menu=0&submenu=onearticle&news_id=384961

akpo írta...

Sziasztok!
Ezt nem hiszem el! Nem tudom, kozuletek, ki latott ilyet, de halat adok a turelmemnek es a munkahelyemnek (nincs idom), hogy nem kezdtem el egy olyan kornyezetben trade-elgetni, amelyet nem ismerek. Egy olyan ismerosom, aki tobb tizszerezte penzet 199x es 200x kozott, azt mondta telen, varj nyugodtan az 5Ks DAXra es 10Ks DOWra. Nem beszelgettem vele regota, de hogy meg ezek a szintek sem viselkednek legalabb pszicho tamaszkent ez mar durva!
Good luck mindenkinek!