Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. október 18., szombat

Osztalek

Kis gondolat menet az 'osztalekrol' olvasom sok helyen, hogy vegyuk ezt meg ezt mert az osztalek tuti, ez eredetileg hozzaszolasnak indult de inkabb kiteszem nagyba.

Az osztalekkal nagyon sokan tevedesben vannak vegyuk pl a matyit.

1, Meg teheti, hogy nem fizet osztalekot?
Meg!

2, Mibol van az osztalek?
A ceg nyeresegebol!

3,Recesszioban, hogy alakul a fogyasztas?
Csokken!

4, A csokkeno fogyasztas mit eredmenyez?
Csokkeno nyereseget!

4, Mit araz a reszveny piac?
A jovot!

5, Mi a jovo?
Recesszio! :(

5 lepesben eljutottunk oda ami szerintem mar tulmutat a mostani hitelvalsagon. Ha sikerul is helyrehozni az egesz penugyi rendszert. A mumus joideig megmarad ami a recesszio. Ami oriasi gat lesz minden emelkedesben. Meg fog allni ez az eses nem ketseges lesz 1 kis pattanas is de a tobb eves szenvedes boritekolhato alacsony szinteken.

Lefele gyujtogetni barmit is meg MERETES BAROMSAG! Foleg most.

9 megjegyzés:

thege írta...

Termel a "matáv"?
Nem
Szolgáltat?
Igen
Recesszióban kevesebbet telefonálnak, interneteznek és néznek tévét?
Nem tudom
Nagy a készpénzállománya?
Igen
A DT- nek kell belőle recesszióban, vagy inkább akvirál?
Nem tudom,de szerintem inkább kell, mint nem
... stb,stb...

akpo írta...

Speki'
A DTnek mindenképp kell a lé a cégből, tehát osztalék kell, hogy,legyen. A mértéke kérdéses és ez a nem mindegy sztem.

Gentlemanus írta...

Speki,

olvastam, hogy a nagy válság idején 75%-kal ment fel a távközlési tarifa Argentínában.

Ilyen helyzetben nyilván vagy súlyosan visszafogják az emberek a telefonálást, tehát zéróhoz közelít a telefonálási hajlandóság, vagy tömegesen szüntetik meg a szolgáltatói előszerződést.

Tehát a válság az biztos, hogy hatni fog Matyi eredményére is, és az osztalékra.

Bár az is igaz, hogy Matyi nem csak telefonvonalat biztosít, hanem kábeltévét és internetet is, és ez árnyalja a képet.

Matyinál még elképzelhetőnek tartom esetleg még azt is, mint Otinál, hogy a cég az osztalékot bent tartja a cégben, túlélési, likviditási biztonsági tartalékként. Amit később, egy konszolidáltabb, megnyugodott időszakban fizetne ki a részvénytulajok részére. De ez színtiszta spekuláció a részemről, nyilván ehhez kellene a válság elhatalmasodása is.

Névtelen írta...

Szóval kevesebbet fognak telefonálni ezentúl embertársaink. Ja ja, meg kevesebbet autózni. Hát persze. Én nem vettem észre azt az összefüggést, hogy ha drágább a benzin, akkor kevesebb autó van a városban, (akik folyamatosan mindig arra közlekednek, pöfögnek, bennmaradnak a kereszteződésben, állandóan összetörik egymást, stb. amerre én sietnék). Aztán telefonálni sem szoktak sokkal kevesebbet, sőt annyi telefont vettek mára, hogy lassanként a csecsemőnek is kettő lesz belőle. Ahogy elnézem a környezetemet, bérből-fizetésből élők úgy nyomják a rizsát a mobiltelefonba, mintha ingyen volna, úgy látszik csak én használok tőmondatokat, biztosan szarrágó vagyok. Ismerek idős, némethonból hazaszakadt filmproducert, aki képes megállni a telefonfülke mellett, előkapni a telefonkártyáját, és azon megbeszélni amit kell, és ha éppen nem lehet máshogyan, akkor mobilozik. Kér visszahívást. Ő is szarrágó, mondjuk tőle meg tőlem lehetne a telekom bevétele a negyede a mostaninak, ettől függetlenül nagyon kíváncsi leszek, hogy érdemben csökken-e a telefonosok bevétele. Szerintem inkább nő.

Névtelen írta...

valahogy sikerült névtelenül elküldeni az előző kommentet.
Neomodel voltam, üdvözlettel

Névtelen írta...

eddig az mtelekom minden évben fizetett osztalékot?
én belevettem három szinten: 600, 580, 555. Valószínű hétfőn kidobom őket, lentebb visszaveszem újra.
Az mondjuk borítékolható, hogy recessziós időszakban nem biztos, hogy fog 74 ft-ot fizetni, mint tavaly. Jóval kisebb osztalék mellett pedig felesleges tartogatni. Bár bikában el lehetne adni 1000 felett:))
Csak addig felesleges tartogatni..

thege írta...

Szeretném hangsúlyozni,hogy a konkrétan a matávra vonatkozó fenti hsz-em amúgy nem érinti mocskos_speki úr bejegyzésének vitathatatlan általános igazságtartalmát!

Névtelen írta...

Tényleg arról vannak már elképzelések hogy nagyjából mekkora GDP visszaesésekkel kell számolnunk?
Én 1-2% per évről olvastam és 5 éves elhúzódó recesszióról.
Az kb. 10% visszaesés összesen.
Persze nem tudom hogy igaz-e (valahogy egyre kevesebb súlyt adok az elemzéseknek ), de ennél mintha a részvénypiac jóval többet várna.

RészvényForgató

Névtelen írta...

Ezt már én is nagyon ki akartam magamból írni rég...Most elhangzott it részletesen. Én csak annyit írtam volna, hogy az osztalékok akár tartósan (5 éves távon is simán) a tavalyi szintek átl. felére könnyen visszaeshetnek. És akkor még válságnak "ellenállóbb" cégekről beszéltem. Úgyhogy így kell árazni az osztalékpapírokat...

robbaj